Ultima actualizare: ieri, 19:32

Naţionale

Coronavirus România: A fost înregistrat al optulea deces

Coronavirus România.  În această dimineață a fost înregistrat al optulea deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus, informează Grupul de Comunicare Strategică.

“Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Craiova, confirmat pozitiv în data de 19.03.2020. Pacientul a sosit pe data de 07.03.2020 din Italia împreună cu fiica sa, care se află în acest test moment în autoizolare. Pacientul a fost internat pe data de 19.03.2020 la SCBI Craiova cu insuficiență respiratorie, fiind internat pe sectia ATI a spitalului. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II”, precizează sursa citată.

18 comentarii

  1. markus Răspunde

    RUSINE POLITIA LOCALA – RISNE chisluca pensionar de lux pensie enorma plus salar enorm- kereseknyi daca vrei inca un mandat renunta la pulitia locala – ei sunt mai presus ca politia rutiera , ca ordinea publica , eu am avut de a face cu unu – am fost amenintat acum cativa ani de un gras – care apoi se plimba cu masina in gradina romei , eu zic ceva habar nu aveti de legi sunteti niste nesimtiti.

  2. Ion Răspunde

    Nu mai speriati oamenii. Nu a murit nimeni de coronavirus cu de boli grave de care sufereau cu mult inainte de infectie. Oamenii astia mureau oricum, nu virusul asta le-a cauzat moartea. Incercati sa faceti bani bagand spaima in oameni!

    • Altu Răspunde

      Până ieri nu murea nici unul, acum dintr-o dată 8 dintr-o lovitură. Cred că nu era interesant pt știri și au trebuit ceva morți. E prea ciudat,o lună nimic și într-o zi 7.

      • serios Răspunde

        Ba tu chiar crezi ca are trebui sa picam toti ca popicele? Sa nu crezi ca in alte tari au inceput direct cu zeci/sute de morti pe zi , si acolo a inceput de jos pana in momentul de fata.

        Boala are teoretic mortalitate de 1.5-3%(8 morti confirmati) si daca faci un calcul din numarul total de cazuri (~570) iti da ca avem mortalitate de 1.4% (7.98) care e un rezultat bun avand in vedere ca in Italia mortalitatea e ~9.5% , iar argumentul ca Italia e in mare parte populata de varstnici e total gresit pentru ca toata europa are un numar mare de batrani.

        Stai linistit ca urmeaza sa fie si aici mai rau (in ungaria deja este vot pentru dictatura) dar mereu o sa existe oameni care isi bat in piept zicand ca pe ei nu ii afecteaza pe cand oamenii ca ei ajuta raspandirea virusului.

        Are 382000 de cazuri in momentul de fata si deja ajunge numarul de morti al racelii din state , iar vaccin nu poti sa scoti in cateva luni pentru ca nu scoti ceva pe piata cand nu a trecut prin toate etapele de testare. Daca ar fi scos un vaccin atunci chiar credeti ca o sa ajunga in mainile romanilor inaintea tarilor mai avansate? Sa fim seriosi o sa fim la coada ca deobicei.

        Acum o luna nimeni nu credea ca lucrurile o sa spiraleze asa pe dinafara dar suntem aici si altceva de stat in casa ca sa evitam lucrurile nu avem ce face.

        Cititi o carte (la multi nu ar strica) , faceti exercitii in casa , invatati ceva nou pana cand trece perioada asta.

        • ... Răspunde

          La cardiaci sau la bolnavi de diabet oricând intră la pachet un stop cardiac. Fără nici un virus în zonă. Știu bine pentru că am avut mai multe cazuri în familie din păcate. Dar de aici să afirmăm că hopa coroana l-a terminat pe bolnav e cale lungă. Avem cumva plan de la Bruxelles și noi nu știm?

        • dorel Răspunde

          Nu te mai cheamă dash???

        • Altu Răspunde

          Tu precis ești ceva bugetar care stă acasă pe salariu normal sau pensionar. Să vedem cat o să stea în casă cei de la privat fara bani. Mulți au fost dați afară deja, trăiește cu 500 Ron șomaj. Iar ajungem sclavi ca în 2009-2010. Ăsta e scopul cu virusul ăsta. Dar nici bugetarii să nu stea relaxați că le vor zbura pernele de sub fund când se termină banii. Și Italia dacă vrei să știi are cea mai îmbătrânită populație din Europa. Câți români cunoști peste 85 de ani? La ei e plin,la noi are grijă statul să mori repede.

          • serios

            Buna incercare dar nu sunt bugetar.

            Lucrez de acasa pentru firma de IT si am si firma in lucrare dar asta nu o sa fie finalizat la cum stau lucrurile.

            Nu e vina mea ca majoritatea isi cheltuie salarul cum il primesc in loc sa puna intr-un cont de salvare.

            Tot ce am in casa ai putea aduna la un loc si ar iesi sub 11000 (din care calculatorul pe care lucrez e 5000) , iar restul pus deoparte.

            Deja suntem in recesiune (vezi orice curs valutar si o sa vezi) , iar de data asta criza o sa loveasca si mai urat.

            Da Italia intr-adevar are cea mai batrana populatie din europa dar sa nu crezi ca restul europei e departe de italia.

            Vorbim de Italia , Spania , Franta , SUA care au ajuns in halul asta , daca la noi ajunge asa suntem pe pielea pulii.

        • 112 Răspunde

          Poate ai dreptate pe unele locuri,dar daca Italia are 9% morti este pentru ca Italia nu face test la toti.La cei cu simptome lejere nu se fac teste,sunt racomandati sa stea izolati in casa. Testul se face doar la simptome grave, deci multi dintre ei is la risc. Un studiu arata ca in Italia sunt de 5-10 ori mai multi infecti decat testati,deci daca ar fi toti testati procentajul deceselor ar scadea drastic. Iar la chestia de batrani, Italia impreuna cu Japonia au cei mai multi over 65 din lume,pe langa faptul ca au cei mai multi centenari.

        • aru Răspunde

          DA ,articol Serios….

  3. Omu Răspunde

    Intro ziii si o sa mai auzim múlt si bine de morti…. Din pacate vin fratii nostrii de peste hotare si aduc cu ei toate bolile si infectiile…

  4. moscova nu crede in lacrimi Răspunde

    @markus…de ce sa se desfinteze Politia Locala? ca nu incapi tu de ea? Ai fost victima vreunui abuz si nu ti-a facut dreptate justitia? Ignora-ti frustrarile sau mergi la un specialist daca nu poti singur… nu s-a desfiintat in nici un oras resedinta de judet si nici nu se va desfiinta…nu pentru ca spun eu,ci dintr-un motiv foarte simplu…Politia Locala e vitala in functionarea normala a societatii avand atributii clare in foarte multe domenii de activitate.Cat despre pensia directorului din cate am eu cunostinta, a fost obtinuta legal dupa o viata de munca cu multa raspundere si restrictii…faptul ca tu in viata asta te-ai limitat la ajutorul social nu-ti da dreptul sa arunci cu noroi in nimeni!

    • @Moscova-nemoscova Răspunde

      Politia local este vitala mai ales acum. Dar ce avem noi este o parodie.

  5. Marin Răspunde

    Vă rog să actualizați știrile cu situația din țara noastră Transilvania, urmează haosul, nu mai are cine să cumpere alimentele, stocuri uriașe peste tot!

  6. Cosmin Răspunde

    Chiar daca inteleg tragedia si amploarea care se da dezastrului am totusi o intrebare. De ce in momentul in care mureau 5 romani pe zi in accidente rutiere nu se facea asa caz ,nu se punea tara in imposibilitatea de a se deplasa ori imposibilitatea de a-si desfasura activitatile economice.? Vietile pierdute in accidente erau mai putin importante?

    • ... Răspunde

      Acum asta e la modă. Se poartă coroane și coronițe. Sunt curios ce va fi peste o lună-două când se termină și ultimele rezerve financiare și bineînțeles că facturile tot vor curge. Din ce le vom achita dacă nu se lucrează???
      Citește și mai sus ce am scris. Chestia cu mortalitatea ridicată la cei bolnav cronici era în pachet și înainte. Acum dacă moare careva, zbang a avut covid. Satu Mare încă nici acum nu are capacitatea de a determina dacă ești ori ba pozitiv. Dar nu e grabă!😣

    • Altu Răspunde

      Care 5 pe zi? De Crăciun au fost peste 40 în 48 de ore. 60 morți de gripa iarna aceasta,multi copii de rujeola, eliberații din pușcării câte victime au făcut. Nu sunt medicamente pt tiroidă,pt cancer,dar astea nu contează. Propaganda comunistă a fost zero pe lângă ce e acum.

    • lol Răspunde

      Tu vb de ce sunt acum restrictii? Daca eu frecventez un cocalar ce maine intra cu masina intr-un stalp,asta nu inseamna ca am sa patesc si eu la fel. Dar daca cocalarul are covid-19,cu siguranta iau si eu…de aia restrictiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.