Ultima actualizare: azi, 09:16

Locale

Gabriel Leș: ,,Drumurile județene din Satu Mare, sub orice critică’’. Apel către viitorul Consiliu Județean

Senatorul sătmărean Gabriel Leș face apel la cei care vor prelua conducerea județului Satu Mare ca drumurile județene să fie tratate drept o prioritate, întrucât, spune fostul ministru, în Sătmarul anului 2020 nu există căi de acces facile în localități. Gabriel Leș a făcut o vizită în Racșa, acolo unde, spune senatorul, oamenii și-au arătat nemulțumirea atât față de drumurile din localitate, cât și de alte aspecte.

,,Drumurile județene din Satu Mare sunt, din păcate, multe încă sub orice critică. Într-o eră în care suntem conectați toți la tehnologie, în realitatea imediată nu avem căi de acces facile între localități, așa cum ne-am dori toți în 2020.

Am susținut azi o sesiune de audiențe la Racșa, acolo unde cetățenii au reclamat starea drumului județean care face legătura între comună și drumul național. Mai exact, răcșenii sunt nemulțumiți de lățimea drumului, care face imposibilă circulația pe două sensuri și îngreunează accesul traficului greu, pentru aprovizionare, servicii și diverse lucrări. Sper ca viitorul Consiliu Județean din Satu Mare, care va rezulta în urma alegerilor locale din acest an, să cuprindă această problemă pe lista de priorități.

O altă problemă care mi-a fost expusă la Racșa este cea a gazului. Primarul Toma Betea a întocmit un proiect pentru introducerea gazului în comună, însă este nevoie de susținere guvernamentală pentru această investiție vitală, așa cum este necesar în toate comunele din Țara Oașului.

Racșa este una dintre cele mai înfloritoare comune din județul nostru, care a crescut frumos în timpul mandatelor de primar ale colegului meu Toma Betea, dar și prin prisma hărniciei răcșenilor.”

9 comentarii

  1. Lili Răspunde

    Cam penibil sunteti domnule senator! Parca nu ati fost la putere in ultimii 8 ani si acum ati fost parasutat in Satmar!! Aduceti-l pe Govor inapoi sa faca drumurile cu a lui firma complice acum in faliment …..

  2. ... Răspunde

    Nu s-a găsit cineva prin zonă să le dea un șut după țeastă celor doi țărani din zona folclorică ca să dea jos șapca aia jegoasă de cum intră într-o încăpere? Sau oamenii ăștia de bine se culcă cu chipiul? Eventual așa se spală și pe cap?

  3. tabu Răspunde

    @… ai dreptate . Cei 7 ani de acasa.

  4. Nichita Răspunde

    gabita ai declarat asta inainte sau dupa balul pensionarilor de 8 martie, organizat aseara? se povesteste ca exista niste inregistrari foarte dragute de acolo cu cati bani o sa le dati pensionarilor adica un fel de mita electorala. ce zici le dam la portar sau sa nu ne obosim ca ii platesti tu mai bine?

  5. Laszlo Răspunde

    Dle les nu tie rusine la obraz dupa ce te a parasutat in diferite functii publice presedintele de partid mergand cu exemple la APIA cu sprijinul unor instituții dupa care il angajezi consilier pe unul din ofiteri si alte exemple mai si comentezi cu privire la starea drunurilor…

  6. Roland Răspunde

    Asa lingaule, te-ai uitat cumva in recenta istorie cine se face responsabil? Dai cumva si de o firma numita TelDrum? De pe timpul cand Liviu era presedinte interimar PSD Satu Mare? Tehnic Asist? Ospatarul gestionar penal, smecher de judet, Govor ti-e cunoscut? Parca faceai figura mai buna in guvernul de trista amintire sluga ieftina.

  7. y Răspunde

    Eu i-aș pune pe toți, absolut toți candidații să pună mâna pe lopată, târnăcop sau ce o vrea ei și să lucreze o zi cap-coadă până când zice șeful de șantier. Ar fi un bun exercițiu de imagine și ar căpăta niște noțiuni elementare despre “muncă” ca activitate. Apoi vorbim. Din aerul rarefiat din kukuriguu și baricadat printre hârtii țara/județul poate lor li se pare rozbonbon. Serios consider ceva util. Mai ales recomand niște “baie de mulțime” unora către Codru sau către Valea Vinului. Cu bodyguarzi bineînțeles. Apropo, ceva de Ștef ori Tavi Pop, ceva? Ca să le mulțumim pentru situația creată artificial de ei?

  8. dorel cetatean Răspunde

    Domnule Les, sa fie vorba despre drumurile care duc spre Primaria Racsa, respectiv institutia la al carei buget ati fost abonat ani de zile? Si in perioada respectiva exista posibilitatea accesarii de fonduri de europene pentru astfel de investitii, ca si acum de altfel. Cate proiecte finantate pe fonduri europene a implementat apreciatul dvs. coleg, primarul Betea, respectiv UAT-ul Racsa? Ne puteti spune? Stim cu totii comuna Racsa si istoricul ei, daca nu gresesc singurele investitii serioase sunt finantate prin traditionalul PNDL adica deja cunoscuta pusculita de partid a PSD, conform informatiilor, de cele mai multe ori cu proiecte inutile si fara valoare pentru comunitate, dar valoroase financiar pentru unii. Va inteleg setea de imagine, intr-o perioada de campanie interna a PSD Satu Mare, dar o alegere mai inspirata a partenerilor alaturi de care doriti sa va apara numele ar fi de dorit.

  9. zoli Răspunde

    Corvete ,comision les-dragnea ???1-1 sau com??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.