Ultima actualizare: azi, 20:37
Locale

Guvernul schimbă modelul declarațiilor! Aplicațiile online nu sunt valabile!

Guvernul schimbă modelul declarațiilor! Aplicațiile online nu sunt valabile, iar atât declarația pe propria răspundere, cât și adeverința de la angajator necesită tipărirea.

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului.

De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

Totodată, declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție.

Persoana va prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

5 comentarii

 1. lol Răspunde

  Parerea mea este ca doar cine e lenes/nestiutor sa poarte cu el o declaratie e pasibil de amenda. Cu cele 10 motive expuse zilnic poti iesii din casa,al doilea motiv este usor de invocat. In alte tari pt bunuri de baza se asociaza ziua cutare la prima litera a numelui..ex: luni iese doar A,B,C ..samd.

 2. y Răspunde

  Ce-mi place logica ce “beton” a celui/celor care au scremut într-o criză de “idei” formularul ăsta! Adică cei peste 65 de ani nu pot dona sânge, nu pot vinde produse agricole, nu pot face voluntariat, nu pot desfășura activități profesionale pentru care se deplasează???? De unde și până unde????

 3. no name Răspunde

  Bine ca semnatura nu are liber pe PC /laptop.
  Mai taiem niste copaci (foi la tiparit) ;halal de gandire.Daca tot se poate prezenta fotografiat,de ce nu poti semna electonic? (Paint)

  • y Răspunde

   Și bătrânii cum fac rost de formularele astea. Mulți nu știu să lucreze pe calculator, nu au imprimantă.
   Ieri am dat o fugă până la tata să-i duc vreo 10. Dar vă întreb, are 78 de ani dar încă lucrează ca și consultant într-un domeniu cu jumătate de normă. Este foarte activ încă. Nu are nevoie, zice că se plictisește iar la firmă sunt foarte mulțumiți de el. Mai pe românește firma nu găsește unul tânăr care să se înhame la treabă. E mult de lucru iar tinereteul de azi …… Conform formularului tatăl meu ce va face acum? Și mai face și pe voluntarul pe deasupra. Să înțeleg că nemsobod acum? Noaptea minții!
   Gluma zilei :”Polițiștii citesc acum atâta cât până acum toată viața la câte declarații răsfoiesc zilnic”.
   Dar vouă vi se pare igienic și normal ce trebuie să facă. Vă dați seama că sunt expuși și prin “lingerea” acestor hârtii ei sunt un vector de transmise?

 4. Pop Ioan Răspunde

  Sau daca iesi cu “animalul de companie” , de ce este nevoie de hirtogarie.Ai cartea de identitate la tine , te poate legitima ,vede unde stai si ai ciinele linga tine. Sau sint atit de “inteligenti ” ca nu recunosc un ciine numai daca acesta ii rupe pantalonii? In acest caz ar trebui agatat linga lesa din jurul gitului ciinelui un afis pe care sa fie scris ” CIINE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.