Ultima actualizare: azi, 11:14

Locale

Încă un sătmărean amendat pentru că a fugit din izolare. Două tinere, prinse cu minciuna în PTF Urziceni

Încă un sătmărean a fost amendat pentru că a fugit din izolare. Acesta s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei, dar și cu încă 14 zile într-un centru de carantină. De asemenea, două tinere au dat declarații false la intrarea în țară, prin PTF Urziceni.

La data de 25 martie, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Petrești s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor și fals în declarații, fapte comise de două tinere de 21, respectiv 22 de ani, ambele dintr-o localitate din mediul rural, care în urma trecerii prin Punctul de Trecere al Frontierei Urziceni, au declarat faptul că au venit din Ungaria, însă în cauză există suspiciuni cu privire la declararea în fals cu privire la locul de venire, la intrarea în țară.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de echipajele mixte formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali, cu privire la respectarea măsurilor de izolare la domiciliu de către persoanele față de care s-a dispus această măsură, au depistat o persoană, de 35 de ani, din mediul urban care deși trebuia să stea în izolare la domiciliu a părăsit locuința fără aprobarea organelor abilitate.

Aceasta a fost internată într-un centru de carantină pentru o perioadă de încă 14 zile, sancționată contravențional cu amendă în valoare 5.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu și s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 din Cod Penal.

În județul Satu Mare, astăzi, 26 martie, se află în carantină 160 persoane, iar în autoizolare la domiciliu 3157 persoane.

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.