Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

Sătmăreni prinși pe stradă fără justificare. Polițiștii au aplicat peste 140 de sancțiuni

A plouat cu amenzi în ultimele 24 de ore, în județul Satu Mare. Polițiștii au aplicat sancțiuni în valoare de aproape 180.000 lei, după intrarea în vigoare a noilor restricții de deplasare.

În ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat 143 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 179.280 de lei, persoanelor care nu au respectat prevederile art. 1 din Ordonanța Militară nr. 3 din 24 martie 2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, respectiv au părăsit nejustificat locuința și nu au putut prezenta, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Totodată, pe parcursul zilei de ieri, 25 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat acțiuni care au vizat verificarea a 135 de agenți economici, de pe raza județului Satu Mare, a căror activitate a fost suspendată în această perioadă, fără a fi identificate nereguli, aceștia înțelegând gravitatea situației și astfel conformându-se.

6 comentarii

  1. doctor Răspunde

    Toate le înțeleg, dar declarația pe propria răspundere ce rost are? le adună polițiștii?? omul spune direct unde merge, pentru că dacă vrea să mintă, minte și în declarația scrisă! Hârtia e loc de adunat virușii, și rezistă pe hârtie și 10 ore!!!

  2. Coca Inna Răspunde

    Dar cei care nu au posibilitatea de a-si tipari ”declaratia pe proprie raspundere”,ce fac ??????Cred ca toate aceste masuri se dicteaza din birou,de la Vilalac 1,2,3,4 etc.,fara sa gandeasca vreunul cat de cat !!Eu vreau sa ma duc sa-mi cumpar paine,n-am calculator,n-am imprimanta,deci n-am ”declaratie in format pdf”,asadar politistii ma opresc si-mi dau amenda…E ok ???Sau n-am priceput eu cum sta treaba ???

    • lol Răspunde

      Declaratia o poti face si de mana,cu preluarea tuturor elementelor din modelul declaratiei pe proprie raspundere. De ce este pe proprie raspundere?pt ca politistul nu poate sa mearga cu tine sa vada daca faci ceea ce zici. Esti tu responsabil de ceea ce scrii in declaratie,iar daca ulterior te toarna ca ai declarat fals,te penalizeaza .

      • cârcotaş Răspunde

        Bingo!

      • Coca Inna Răspunde

        @lol-Nu,asta era inainte de a se modifica ordonanta!Acum e valabila doar declaratia tipizata !

        • lol Răspunde

          “Totodată, reamintim faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție.”
          Sursa: mai.gov.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.