Ultima actualizare: azi, 22:25

Naţionale

Klaus Iohannis: ,,Dragi pensionari, nu vă expuneți inutil unui risc uriaș”

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis, într-o declarație de presă, un mesaj tuturor pensionarilor din țară, îndemnându-i să stea în case și să nu se expună inutil unui risc uriaș.

,,Dragi pensionari, nu vă expuneți inutil unui risc uriaș! Limitați orice deplasare în afara domiciliului, cu excepția celor de strictă necesitate! Este singura cale prin care puteți să vă protejați și să îi protejați și pe ceilalți de boala și suferința pe care le provoacă acest virus.”

Klaus Iohannis le-a promis cetățenilor că vor fi luate toate măsurile economice necesare pentru a depăși această criză. De asemenea, președintele a dat de înțeles că autoritățile vor lua măsuri mai dure pentru a limita contactul social.

,,Ne confruntăm cu o situație fără precedent, în care viața fiecărui cetățean depinde de decizii ferme. Vreau ca fiecare român să înțeleagă că nu ne vom opri și vom lua măsuri chiar mai dure în momentul în care vor deveni absolut obligatorii pentru limitarea răspândirii virusului.

În egală măsură, însă, vom continua să-i ajutăm pe toți cei afectați de această criză. Măsurilor sociale și economice adoptate zilele trecute li se va adăuga un nou pachet, care să rezolve problemele și mai multor categorii de întreprinzători și oameni de afaceri care se confruntă cu mari greutăți.”

De asemenea, Klaus Iohannis a transmis condoleanțe familiilor celor care au murit din cauza COVID-19 și a făcut din nou un apel pentru distanțarea socială. „Stând acasă îi ajutăm pe medicii noștri să le ofere asistență celor care au reală nevoie de îngrijire”, a mai declarat președintele.

Un comentariu

  1. x-ulescu Răspunde

    daca ati stat in casa cand sa votat presedintele , sigur puteti sta si acum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.