Ultima actualizare: azi, 20:44

Naţionale

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște! Președintele a reamintit că sunt restricții de circulație în Europa și că, odată ajunși la graniță, ei ar trebui să intre direct în izolare sau în carantină.

“Se apropie sărbătorile pascale. Trebuie să le spunem cu tristețe, dar și cu sinceritate, să nu vină în acest an acasă de sărbători. În Europa practic nu se mai poate circula. Este foarte, foarte complicat. Iar atunci când totuși vin în țară, conform normelor în vigoare stabilite de experți, ei trebuie să intre direct în izolare sau în carantină, de la caz la caz. Și atunci ce rost ar avea să vină, ca să ajungă în carantină sau în izolare pentru cel puțin două săptămâni?

Așadar, transmiteți pe toate canalele: românii din afara granițelor ne sunt dragi. Ne dorim să-i vedem, ne-am dori să fim împreună, dar în acest an, de aceste sărbători nu se poate. Este trist, dar trebuie să fim sinceri pentru a nu crea așteptări care pe urmă nu se împlinesc”, a transmis Klaus Iohannis.

Apelul președintelui vine după ce mai mulți specialiști au anunțat că cel mai probabil vârful epidemiei se va înregistra de Sărbătorile Pascale.

 

14 comentarii

  1. Ardey Umploot Răspunde

    Sa nu vina, ca merge el la ei! E presedintele lor, sa si-l tina!

  2. Ioan Răspunde

    Ba sa vina si sa mearga direct in Piata Victoriei , unde sa-i astepte cu bratele deschise.
    Atit a durat recunostinta pentru #-isti !?

  3. Coronavirus Răspunde

    Are dreptate Iohannis, daca ai plecat din tara dupa euro ca asa mare patriot romanul ,atunci sa ramana unde au plecat, statul roman nu a beneficiat de la ei timp de 10 -15 ani bani ca au plecat in strainatate si acum cere ajutorul statului? Rusine ce face acum diaspora,vine acasa ca sobolanii cu virusul asta si sa-ne infecteze pe noi, in Germania in Franta Italia e haos , acolo sistemul de sanatate e mult mai avansat decat al nostru. Acum ii bun sistemul romanesc? ??? Sa fie rusine pentru voi care ati plecat si acum veniti acasa ,mare patriot sinteti!!!!!!, Daca eu am putut sa stau acasa cu facultate cu masterat vorbesc 4 limbi si primesc 2300 de ron pe luna ,dar totusi am ramas in tara!!! Ar trebui sa ieie de la voi cetatenia, ca nu sinteti patrioti pentru bani ati emigrat !!!!,Cereti cetatenia de la statul respectiv de unde ati emigrat si sa va ajuta pe voi ei pentru ca, pentru ei ati lucrat si nu pentru noi ,romanii,pentru Romania

  4. lol Răspunde

    Ai facut degeaba facultate si invatat 4 limbi.✌️

  5. Corona virus Răspunde

    Da serios? asa spui? mare om esti mai, se poate ca ai dreptate ca pe mine unu fara scoala ma va inbolnavii, dar atunci si pe tine sau pe familia ta si pe toata lumea din Romania o sa fie infectata,pentru ca nu are unpic de bun simti , asa de egosit e diaspora ca vine acasa indiferent ce zice Iohannis.Multumim diaspora care a fost scolit in Romania ca ati adus virusul acasa….daca ai plecat pleaca definitiv si asa nenorocit e tara apoi inca asta o lipsit.

  6. Co ronavirus Răspunde

    E problema ta daca nu intelegi sau eu asa ma gandesc ,ca nici nu vrei sa intelegi ce spun ,ca probabil esti si tu un roman care lucreaza in strainatate sau ai pe cineva din familia ta, care lucreaza in strainatate,recomand daca asa este sa pleci din tara ca roman nu esti sigur suta la suta,ca ai plecat pentru bani si ai lasat tara de izbeliste.

    • ... Răspunde

      Pentru limba română apăsați tasta 1. Dar văd că tu nu pricepi ce spune omul oricum. E un talmeș-balmeș ce scrii acolo. Nimeni nu spune dășteptule că nu ai dreptate ci doar că nu te exprimi coerent. Știi ce înseamnă cuvântul “coerent”?

  7. CoronVirus Răspunde

    Vrei logica? dau eu tie logica…1) daca mergi din tara ta sa lucrezi in strainatate ca-i pute acasa atunci sa ramai acolo si sa dai cetatenia inapoi pentru ca ai ales banul in locul tarii tale, 2) daca ai stat acolo timp de 10-15-20 ani, atunci sa nu plangi ca vrei sa vii acasa, ca statul romani nu a contribuit de la tine nimic pentru ca acolo primeai salariul dar de la mine da, CNAS si alte contributii al statului de la salariul meu o luat aprox 40 la suta, nu de la tine, 3) cred ca destul de coerent am scris daca na-i logica deajaba incerci sa intelegi ca n-are rost…

    • ... Răspunde

      Tot ești incoerent. Înțeleg eu (cu greu dar înțeleg) ce vrei să spui. Faptul că tot insiști îmi dă o imagine vagă asupra nivelului tău intelectual (scăzut). Ceva de genul “n-ai mâncat salam cu soia”. Cred că profa ta de română are de ce să se rușineze.
      PS. Nu de logică am zis. Am zis doar că ești incoerent. Se pare că am avut dreptate și nici nu știi ce e aia.

  8. Coro navirus Răspunde

    Daca esti asa de frusrata cauta batul de bucurie 🙂 apoi ce sa spun asta e, dar mai bine pleaca din tara, tu romanul artificial , sint mai patriot decat tine, care probabil lucrezi in strainatate si nici acolo nu spui de unde vi tradatorule …

    • ... Răspunde

      Citește cu atenție, tu cel bătut de soartă și la cap!!!
      Niciodată nu am lucrat afară! Am vechime în muncă destulă în țară, aproape 30 de ani. Am fost afară doar ca și turist și am văzut țări și culturi despre care tu numai visezi. Recent nu am fost afară de trei ani pentru că am fost ocupat și am zis că mai vizitez și țara. Nu că ar fi mai ieftin pentru că e mai scump la noi la Sovata decât pe Costa Brava.
      Ce-i trist e că în drumurile mele afară am văzut n situații cu diasporezi în acțiune. Crede-mă, nu ne fac cinste. Cel mai penibil a fost în metroul din Barcelona când au vrut să mă buzunărească. Erau țigani din Călăraș. Sau în Amsterdam când i-am prins mâncând din containerul de gunoi al unui restaurant indonezian. Erau țigani din Gorj.
      Tu fă-mi pe plac și pune mâna pe carte și mai citește. Vecinul are un copil cu ușor retard mintal de vreo 12 ani. Se exprimă mult mai corect și a auzit deja și de punctuație!
      PS. Caută în DEX ce înseamnă “incoerent”. 🙏🙏🙏 Îți mulțumesc anticipat!

  9. Cor ronavirus Răspunde

    dapai crezi ca eu dau pe cuvantul tau?? dute tu si canta la o alta masa….. esti prost si vei ramai asa retardatule….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.