Ultima actualizare: azi, 18:24

Naţionale

MAE: Aproape 6.000 de români revin în țară în această noapte

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat marți seara la Digi24 că în jur de 6.000 de cetățeni români și 830 de vehicule sunt blocați la granița dintre Austria și Ungaria.

Românii vor veni acasă în această noapte, după ce la insistențele MAE român, Ungaria va deschide un coridor special de tranzitare a țării între orele locale 21:00 și 5:00. Aceștia nu sunt numai din Italia, ci și din Spania, Austria și alte țări din vestul Europei, care au rămas blocați la graniță, după ce autoritățile de la Budapesta au decis unilateral să-și închidă granițele.

Ca urmare a demersurilor întreprinse de Ministerul Afacerilor Externe, autoritățile ungare vor permite cetățenilor români tranzitarea teritoriului Ungariei dinspre Austria în intervalul 17 martie ora 21.00 – 18 martie ora 5.00, ora Ungariei.

Astfel, cetățenii români vor putea reveni în România pe traseele rutiere indicate de autoritățile ungare, urmând să fie redirecționați către patru puncte de frontieră pentru intrarea în România, respectiv: Nădlac1, Nădlac 2, Borș și Cenad. MAE precizează că este vorba de o măsură unică, posibilitatea de tranzitare a Ungariei dinspre Austria, în vederea revenirii în România, fiind valabilă doar în acest interval.

De asemenea, ministrul Afacerilor Interne a ținut să transmită un mesaj românilor din diaspora: ,,Nu e bine să reveniți acum în țară. Trebuie să avem grijă de copiii, părinții și bunicii noștri, acum, mai mult ca oricând”, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela.

 

3 comentarii

  1. P. Beata Răspunde

    Din pacate . din cei 6000 de romani , cel putin 100 vin infectati . Dar nici nu-i putem lasa ca pe niste caini in parcari . MAE s-a purtat prea bine cu acesti iresponsabili . Felicitari MAE , rusine celor 6000 de egoisti

    • Observator Răspunde

      Din pacate , printre toti romanii care s-au intors si se mai intorc inca , o multime sunt iresponsabili si inculti , o multime sunt tigani -fara suparare si discriminare- care au blamat aceasta tara ori de cate ori au avut ocazia ! Acum , aceasta tara este buna sa-i primeasca , sa le asigure (in limita posibilitatilor si asa precare ) un tratament si sa-i scoata din …..rahatul (scuze , nu m-am putut abtine) in care singuri s-au bagat ! Tot noi , cei ramasi acasa (in Romania) sa le asiguram (sigur , indirect , prin plata contributiilor fiecaruia la bugetul de stat) si conditiile necesare unor asemenea inconstienti ! Daca nici acum nu invatam nimic ……….

  2. KORONAVIRUS Răspunde

    Oameni buni, daca ati plecat din tara pt ca-i pute acasa ,atunci sa ramaneti in pizd@ ma….. voastre, de unde ati mers. Sincer nu mai simt ca voi care ati plecat din tara ca mai sinteti romani…si va rog frumos sa nu veniti acasa ca sa primim si noi virusul asta??, Avem noi destul de multe probleme si fara asta…Daca ati plecat din tara dati inapoi cetatenia Rom. si sa cereti cetatenia la care tara sunteti ,rusine ce faceti acum diaspora RUSINE , sunteti ca sobolanii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.