Ultima actualizare: ieri, 20:44

Naţionale

Se închid restaurantele şi barurile! Anunţul ministrului Marcel Vela

Se închid restaurantele şi barurile! Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat astăzi că s-a luat măsura închiderii restaurantelor şi barurilor. De asemenea, se suspendă toate activităţile culturale, ştiinţifice, religoase, sportive, balneare, de îngrijire personală, realizate în spaţii închise

Se interzice, de asemenea, desfăşurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100  de persoane în spaţii deschise. În cazul evenimentelor care reunesc sub 100 de persoane, distanţa între participanţi trebuie să fie de cel puțin un metru.

Aceste măsuri sunt posibile, în virtutea stării de urgență instituite în România începând de luni, 16 martie 2020. Deciziile au fost luate într-o ședință a Comitetului de conducere a MAI, la care au participat secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, care „de ieri, fac parte din Grupul de Decizie de la nivelul MAI, cel care decide și propune acțiunile pe care le vom lua pentru combaterea răspândirii noului coronavirus”, a precizat Marcel Vela.

Vela a mai anunţat că se suspendă zborurile spre Spania.

„Se suspenda activitatea de servire si consum a  produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice, activitati organizate de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice in spatiile din interiorul sau exteriorul locatiei. E permisa organizarea de catre aceste unitati economice de profil a activitatii de comercializare care nu presupun ramanerea clientilor in spatiile destinate acestei scop, de tip: drive-in, room-service sau livrare la client”, a spus Vela.

Măsura a fost luată în contextul stării de urgență instituită prin Decret prezidențiale pentru o perioadă de 30 de zile, pe întreg teritoriul României.

 

Se închid restaurantele şi barurile

33 comentarii

  1. Szopós Norick Răspunde

    Cu restaurante nu am treabă.
    Baruriile și toate carciumârile să se inchide pe viață

    • Unu' Răspunde

      Dacă ai un cuvânt de spus și tot ții să ți-l exprimi public, de ce nu-ți alegi un nick care să te reprezinte, de preferat unul fără invective la adresa altor persoane!?!
      Sunt perfect de acord cu tine în privința barurilor, aș mai adăuga și sălile de jocuri de noroc și casele de pariuri! Mai nou am auzit că se pariază inclusiv numărul de decese cauzate de Covid19 … Trist!

      • Norick Răspunde

        Asteptarile tale sunt prea mari. Nivelul de cultura a specimenului de mai sus a atins toate limitele. Ce sa faci , daca a fost educat de catre 2 tatici ?? 😛 🙂
        Peace ! 🙂

        • y Răspunde

          De azért el kell ismerni hogy legalább őszinte volt. Nem sok de ez is valami.? Mármint hogy szopós.

          • Norick

            @y : ez jó volt nagyon :-). Bár az anyja lett volna ilyen… 😛 🙂

  2. Mae Răspunde

    Toate sînt focaruri de microbi ….sper ca după ce se termină cu c19 să se înceapă cu altă găndire și alte responsabilității …..mai curați mai ordonații !!’

    • Ardelean Răspunde

      Mai ales bisericile…ce se supun domnului, cu tot cu turmele de plavani din ele, si cu ninjalaii flamanzi de bani. Dau o bere ministrului cand trece prin zona. Cu un lacat pus pe o biserica, duce Romania cu 50 ani inainte.

  3. bla Răspunde

    am iesit dupa 8 seara sa iau paine…am trecut prin tot cartierul si 6 baruri deschise pana am dat de o paine . Cand ajung acasa, vad stirea la tv :DDD

  4. Nimeni Răspunde

    Nu e asa de simplu, acolo sunt oameni si locuri de munca, daca dispar acestea, incep problemele cu angajatii si patronii. Luptam cu ceva invizibil, flerul meu imi spune ca e o facatura omeneasca plasata intentionat de vreun individ sau vreo entitatea care a vrut sa loveasca in globalizare. Cand iti cunosti inamicul nu-ti ramane decat sa urmezi o strategie adecvata cu care sa-l invingi. In cazul de fata virusul se transmite usor de la individ la individ, deci trebuie marit spatiul dintre indivizi dublat de protejarea cailor aeriene, acesta rezista 2-3 zile pe suprafete, deci trebuie dezinfectate suprafetele. Din pacate la restaurante, baruri dar si alte locatii aceste masuri se iau aproximativ, de aici rezulta inchiderea lor. Eu nu ma bucur de acest lucru dar cand pericolul e mare nu ai de ales.

  5. Nha Răspunde

    Nu dezinformati bre ! Nu se inchid restaurantele , pot presta activitati tip catering . Nu sunt deschise accesului clientilor .

    • ... Răspunde

      Și firme de catering s-au închis. Ia încearcă câteva și vei vedea și tu!

    • x Răspunde

      “E permisa organizarea de catre aceste unitati economice de profil a activitatii de comercializare care nu presupun ramanerea clientilor in spatiile destinate acestei scop, de tip: drive-in, room-service sau livrare la client” deci scrie in articol la ce te referi.

    • X Răspunde

      ” E permisa organizarea de catre aceste unitati economice de profil a activitatii de comercializare care nu presupun ramanerea clientilor in spatiile destinate acestei scop, de tip: drive-in, room-service sau livrare la client” deci scrie in articol la ce te referi

  6. Florin Răspunde

    Dar ce ziceti ca de vreo o luna incoace in barurile care se numeau rain cafe (brandusa),cafe noir(independentei)…..plus altele care acum se numesc BELAGGIO…..SE FUMEAZA!!!!!
    Am sunat la politia locala si au mers in control si nu s-a dat nici macar un avertisment

  7. Marin Răspunde

    Trebuie închise casele de schimb valutar, definitiv, altfel ajunge euro la 6 lei!

  8. Ella Răspunde

    Pe ce perioadă se închid?

    • y Răspunde

      Ai pretenție de răspuns? De la autorități? Când Orban nici școlile nu a vrut să le închidă? Nu știu prin ce minune l-au convins. Probabil toată tărășenia va ține cel puțin încă vreo lună, eu așa aproximez. Dacă aceste măsuri erau luate acum 2 săptămâni și deștepții diasporeni stăteau pe kurul lor acolo unde erau acum stăteam mai bine.

  9. PornHUB Răspunde

    Fătălăilor!
    Vă oferim o lună site-ul nostru in formatul PREMIUM.
    Stați acolo. Că tot sunteți “bărbați pe net”.
    Aveți impresia că le știți pe toate, dar aveţi mintea în colțuri.
    După ce citiți acest comment, intrați pe site și treceți la treabă să vă calmați, să vă eliberați de tensiune.
    După care reveniți și mai vorbim.
    Hai! Spor la treabă!

  10. Szopós Norick Răspunde

    Check!
    Ms PH!
    ??

  11. Y Răspunde

    Fuuuu!
    M-am calmat.

  12. PornHUB Răspunde

    Cu plăcere, băieți!

  13. Marin Răspunde

    Aia da.
    Am tot răsfoit site-ul, dar la pagina ghei, n-am mai rezistat…
    ??????

  14. Meron Răspunde

    Meron e deschis! Azi 18.03.2020
    Toti gura in gura acolo
    Asta e stare de urgenta !!!
    Nu mai putem fara cafele

    • Matei Răspunde

      Draga “meroane”, gura in gura stateau poate cuplurile. In rest, erau in SM doua sau trei locuri de top, unde nu sunt cincizecari si pacanele, angajati politicosi si curatenie, si tu faci pe desteptu. Acu, mergi si bea cate un kevert cu drojderii de la birtu din gara, sau bere la pet, in fata blocului. Daca asta e nivelul tau, nu inseamna ca altii nu apreciaza calitatea. Si da, eu unul nu pot fara cafea, da-mi voie sa am si eu viciul meu. Desi nu o ajuta cu mult, ii tin pumnii administratoarei de acolo sa treaca peste perioada asta, si sa nu renunte.

    • Ardelean Răspunde

      Te ajuta cu ceva stiind ca nu vor mai plati impozit, iar angajatii vor incasa ajutor de somaj, din bugetul care oricum e praf. Cu “logica” asta a ta erai bun de popa, ca eu n-au nici o tangenta cu ratiunea.

  15. bla Răspunde

    casele de pariuri sunt mai rau ca aparatele de poker. Toti intra acolo ca niste antrenori, imbracati in treining si pizditi, dar ies cu cracii goi

  16. Satmarean Răspunde

    Si barurile sunt deschise. Nu verifica nimeni?

  17. Jan Răspunde

    îs deschise barurile , de exemplu azi am lins un cinzeci pe str. Fabricii volț cu str. Grigire Ureche, iar în Piața 14 Mai lângă farmacie , barul lui Peter a funcționat azi, lângă dozatoru de lapte, unde-i statia de taximetre, așa că… fix pix ce o zâs Vela !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.