Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Manifestările dedicate Zilei Maghiarilor, anulate. Mii de oameni erau așteptați la Satu Mare

Reprezentanții UDMR au decis să anuleze manifestările dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, organizate în fiecare an în municipiul Satu Mare, din cauza coronavirusului. Evenimentul ar fi trebuit să aibă loc în 15 martie, iar la Satu Mare erau așteptați mii de oameni.

Decizia vine după ce autoritățile au interzis activitățile din România care implică participarea a mai mult de 1.000 de persoane. Este vorba de evenimente care se desfășoară fie într-o incintă, fie în aer liber, publice sau private.

,,Cu regret vă informăm că manifestările dedicate zilei de 15 martie nu vor mai avea loc. În aceste momente, cele mai importante sunt siguranța și sănătatea sătmărenilor. Să avem grijă unul de altul”, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, Kereskenyi Gabor.

Organizația Județeană Satu Mare a UDMR, Fundația Sfântul Ștefan și Asociația Tinerilor Maghiari urmau să organizeze un amplu eveniment în data de 15 martie, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. La manifestările ce ar fi trebuit să debuteze în centrul Sătmarului erau așteptați mii de oameni, în frunte cu husari și fanfară.

11 comentarii

  1. Mae Răspunde

    Nem problem

  2. Garuboz Răspunde

    Ciocciolila plinge!

  3. Gabor Răspunde

    A iovoure gyertek !!!

  4. Ardelean Răspunde

    Când voi chema io, !!!

  5. Gyula Răspunde

    Mikor lesz magyarboul festivități de 1 De embrie , akor lesz it iș !!!

    • s.m. Răspunde

      De ce nu organizeaza romani din Ungaria nimic de 1 Decembrie? De ce nu organizeaza Ministerul de Externe sau Consulatul Romaniei nimic in Ungaria de 1 Decembrie? S-au de ce nu mergeti Dvs sa organizati ceva?

  6. asa si? Răspunde

    Nici ișten nu poate sau … nu vrea! Cand nu ti-e scris… :)))))))

    • Bogu Răspunde

      Posibil sa fie si de 1 Decembrie, daca vrei sa faci o analiza statistica a virusurilor gripale. Atunci ce mai scrii ? Apropo, daca tot o dai pe virusi, fa si un test de ADN si da-ti o palma pentru autocorectie, dupa ce gasesti 70% sange mongol in tine sis ti la ce ma refer. In Ardeal nu sunt unguri si romani. Aici sunt ardeleni, un mixt complex din multe neamuri.

      • Petronel Răspunde

        Lasa-l frate, ca asta-i din ala care cred ca e Dac, ca restu rromanilor puternici.
        Sa te dai Dac pur, inseamna sa fi inbreed, consangvinizat ca osenii ce cred ca in 2000 de ani numa Daci cu Daci s-au “inmultit” intre ei in zona lor. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.