Ultima actualizare: ieri, 22:16
Locale

Medic din Carei: Am fost desemnaţi spital-suport COVID-19. Cu siguranţă nu îmi voi da demisia

Un medic din Carei a transmis pe Facebook un mesaj care a deventi viral, fiidn distribuit în mai multe grupuri. Alexandru Sava a scris să nu îşi va da demia, ba mai mult, roagă sătmărenii să conteze pe el.

“Sunt medic in Spitalul Municipal Carei. S-a declarat starea de urgenta. Am fost desemnati spital-suport COVID-19. Eu cu siguranta nu imi voi da demisia, rusine colegilor din tara care au facut-o, eu respect acel juramant al lui Hipocrate. Sunt constient ca voi fi infectat cu SARS-Cov2, sunt constient ca voi cu totii contati pe mine. Sunt soldat si voi lupta pentru voi si familia mea!”, a scris Alexadru Sava.

La începutul acestei săptămâni, în baza unui referat de specialitate realizat de medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, prefectul Radu Bud a propus ministrului Sănătății ca spitalul suport pentru pacienții COVID-19 să fie Spitalul Municipal Carei.

S-au purtat discuții cu reprezentanții administrației locale, cu reprezentanții conducerii spitalului și urmează ca în următoarele zece zile acest spital să fie pregătit din toate punctele de vedere. Acest lucru presupune dotarea cu aparatură necesară pentru o secție ATI corespunzătoare, dotarea cu rezervor de oxigen pentru a putea asigura pentru întreg spitalul sursa de oxigen, dotarea cu resurse umane necesare, respectiv specialiști în acele specialități care nu existau acolo.

Astfel, va fi transferat/detașat personal medical de la celelalte spitale din județ, se va pune un accent deosebit pe dotarea cu echipament de protecție în așa manieră încât nici un cadru medical care își va desfășura activitatea în cadrul spitalului să nu aibă cel mai mic risc de contaminare. Într-un cuvânt, Spitalul Municipal Carei va fi un mare laborator.

Acesta va putea prelua toți pacienții care sunt purtători de virus și vor fi confirmați pozitiv în urma testării, dar care, de asemenea, suferă și de alte boli, astfel încât să poată fi tratați în acest centru medical. Pentru orașul Carei și pentru Spitalul Municipal Carei este o mare oportunitate de dotare tehnică și umană pe care până acum nu a avut-o.

De asemenea se va suplimenta numărul de ambulanțe la stația din Carei pentru a putea prelua toți pacienții din zonă care necesită a fi transportați la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare.

În același timp, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, respectiv la secția Boli Infecțioase sunt tratați toți pacienții testați pozitiv care manifestă forme avansate, iar locația secției II a  Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare va fi destinată pacienților cu risc înalt de infecție COVID -19 sau confirmați.

Pentru personalul medical care va fi detașat la spitalul suport Carei se va asigura cazare în unitățile hoteliere din Carei, acolo unde este cazul.

7 comentarii

 1. Nimeni Răspunde

  Asa cu mainile goale e greu contra covitului, n-ar fi rau sa-l chemati acolo pe Chuck Norris ca el sigur il bate chiar si asa.

 2. Anonim Răspunde

  Asta este un medic adevarat, nu isi da demisia cand apare cu adevarat ceva greu. Celelate cadre medicale de prin tara care si-au dat demisia sunt niste LAŞI, sunt genul de oameni pe care nu te poti baza la greu.

 3. Ba Răspunde

  Rusin ,rusine , rusine ” medicilor ” care si-au dat demisia . Faceti va rog lista cu ei , si nu-i mai lasati niciodata sa profeseze . In nici o tara nu s-a intamplat asa ceva , cel putin la acest nivel . Pe aceasta cale adresez multumiri imense acelor minunati medici ( precum dr. Alexandru Sava ) si infirmieri care lupta in prima linie pentru a invinge batalia cu covid 19 !

 4. Codurosu Răspunde

  Cum vine asta..? Imi dau .. nu imi dau demisia?? Ai jurat la terminarea facultatii… esti prezent in orice situatie.. culmea ar fi si soldatii sa demisioneze in caz de razboi.. by the way.. respect medicilor care sunt dedicati !

 5. Adinutza Răspunde

  Bravo tie,esti exemplu pentru alți lasi din sanatate.Multa sanatate si putere sa luptat pana la capat

 6. 007 Răspunde

  Toata stima si respectul pentru sacrificiul medicilor,asistentelor,infirmierelor,politistilor,
  armatei,jandarmeriei,vanzatorilor,in aceste momente foarte dificile pentru noi toti.
  D-le Alexandru Sava, vad ca sunteti un medic tanar si decis in privinta respectarii juramantului si a responsabilitatii profesiei fata de necazurilor semenilor nostri.De aceea va rog sa luati aminte la ce se intampla in sistemul de sanatate si nunumai si in cunostinta de cauza sa nu mai tolerati sa munciti si sa traiti intr-un sistem SUPRAEVALUAT si INFECTAT, intretinut cu lozinci politicianiste si de politruci semidocti pe post de manageri.Sta in puterea d-voastra a intelectualilor acestei tari ,sa indrepte lucrurile,prin reactii ferme la derapajele unei ,,elite” ieftine si efemere de la democratie ,cultura si sanatatea unui popor.
  Va cerem mult d-lor medici,d-le Sava ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Se reiau parțial consultațiile la Policlinica Veche

Se reiau parțial consultațiile la Policlinica Veche. Începând cu data de 01.04.2020, în cadrul Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de...

Închide