Ultima actualizare: azi, 12:33
Naţionale

Mii de români au încălcat măsura circulației restricționate. Unii au ieșit cu peștișorul la ,,plimbare”

În prima zi de carantină totală, mai mulți români au încercat să fenteze măsurile impuse de autorități. Sătmăreanul Cosmin Andreica, președintele sindicatului Europol, a povestit la Digi24 câteva situații cu care s-au confruntat polițiștii când au verificat motivele pentru care oamenii au ieșit din casă, pe durata stării de urgență.

„Am avut în aceste zile situații în care cetățenii erau cu peștișorul în pungă și spuneau că și-au scos animalul de companie la plimbare. Este o poveste reală. Sau am avut situații în care cineva și-a scos pisica la plimbare la 30 de kilometri de domiciliu, pe bancheta din spate a mașinii. Oamenii sunt inventivi, dar sub o formă sau alta trebuie să fim conștienți că nu facem decât să ne furăm singuri căciula, dacă încălcăm aceste reguli”, a spus Andreica.

Polițistul sătmărean a precizat că nu a fost stabilită o distanță care să definească termenul de proximitate.

„Sunt aspecte subiective, care vor rămâne la latitudinea polițistului care interacționeză cu cetățeanul. Va fi la latitudinea agentului constatator dacă proximitatea domiciliului este una rezonabilă sau nu”, a mai precizat acesta.

7 comentarii

 1. normal Răspunde

  asta e românu’, singurul interes a lui cum sa pacaleasca sistemul, a fost invatat de cei mai buni in domeniu, ciuma rosie timp de 30 de ani

 2. Adinutza Răspunde

  Ca ciuma galbena e tare grozava…Vai de nația ta si a lor.Un 0 mare atât bețivul de Orban cât și Iohanti capul mare si prost!Si acum e “guvernul lui”si lingaii lui,niste incapabili,gen marele distrus demis de la sanatate…si e doar un exemplu..

 3. gfhgf Răspunde

  E chiar asa de greu de respectat niste reguli? Ar trebui sa fie simplu care nu respecta sa nu primeasca amenda, direct cel putin 5 ani de puscarie. Maxim 50 de oameni si veti vedea cum populatie incepe sa ia in serios. E cat se poate de simplu, Te-a prins afara fara sa ai o urgenta inchisoare si am rezolvat problema. Ce tot tragem pisica de coada si modificam atatea harti. Din moment ce e Ordonanta militara asa ar trebui, nicaieri in lume nu sa auzi de ordonanta militara cu recomandari, pe bune.

  • mipudeco Răspunde

   Urgenta noastra cea mai mare este sa construim spitale. Închisorile, pe urma! Daca mai avem loc si fonduri.

  • militar Răspunde

   mda, te apuca rasul, armata pe strazi care iese din casa fara motiv intemeiat niste bastoane recomandate, in romania asta a pvlii daca opresti prostimea ai oprit si pandemia.

 4. Opinie Răspunde

  Umplem puscariile ? Si dupa ce facem ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.