Ultima actualizare: azi, 12:35

Naţionale

Coronavirus România. Au mai fost înregistrate încă patru decese

Coronavirus România. Au mai fost înregistrat încă patru decese ale unor persoane infectate cu COVID-19, numărul total ajungând la 22 în România.

Ministerul Sănătății transmite:

Va comunicăm încă 4 decese confirmate cu COVID-19.

19. Bărbat, 56 ani, din judetul Dambovita, hemodializat la un Centru de dializă, internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca, transferat în data de 23.03.2020, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul corinavirus la Spitalul de Boli Infecțioase V. Babeș – ATI

20. Bărbat, 49 ani, din judetul Timiș, neinternat. S- a prezentat în data 20.03.2020 la UPU a Spitalului Județean de Urgență Timișoara unde a fost diagnosticat cu Pneumonie acută (clinc si radiologic). I s- a recomandat consult de specialitate la spitalul de boli infecțioase. Conform pacientului , acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. În 21.03.2020 s-a prezentat si la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat diagnosticat cu Pneumonie acuta. În 24.03.2020, stare deteriorată solicită ambulanță, i se recoltează proba de exudat pentru COVID si este lăsat la domiciliu. Confirmat pe data de 26.03.2020, decedat în aceeași dată.
Pacientul avea boli cronice preexistente ( poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială)

21. Femeie, 70 ani, din judetul Neamt, internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamt-Nefrologie pentru hemodializă. Stare agravată din 25.03.2020, cand se suspecteaza infecție cu coronavirus și se recoltează proba. Deces in 25.03.2020. Confirmat pozitiv în data de 26.03.2020

22. Bărbat, 45 ani, din judetul Arad, confirmat în data 25.03.2020, decedat in 25.03.2020 in ambulanta in timpul transferului in Spitalul BI V. Babes Timisoara.

18 comentarii

  1. Altu Răspunde

    O lună nici un mort,acum în 3 zile 20. Toți morții au acum coronavirus. Are și Romania cotă la morți?

    • lol Răspunde

      Vrei sa moara a doua zi dupa ce s-a infectat? Sunt etape,incubatie,simptome…vindecare/deces. Daca a inceputa panica acum 2-3 saptamani,e clar ca acum e momentul vindecarii/deceselor.

      • ... Răspunde

        Sunt foarte multe cazuri dintre cei decedați (de fapt majoritatea) cu bolnavi extrem de gravi. De aici până la a afirma că au murit de virus este cale lungă. Oricum mureau cu bolile lor în foarte scurt timp. Iar din cele 4 decese de azi două au fost confirmate pozitiv după deces! Ca să nu spun că unul din decedați tot a fost plimbat fără să fie spitalizat și tratat în spital! Își dă seama cineva câte contacte a putut avea? Și ca să nu spun că avem peste 150 de cadre medicale pozitive. Ieri erau 100. Asta spune tot despre sistemul sanitar.
        În anii 80 era HIV – SIDA. Acum asta. Peste o lună vor urla oamenii de foame că vor avea cardurile goale și nu prevăd vreo rezolvare. Iar cadrele medicale deja sunt terminate atât fizic cât și psihic.

        • lol Răspunde

          Uita cum sta treaba cu cei morti pozitivi cu corona. Majoritatea pacientilor morti aveau afecțiuni preexistente grave sau foarte grave…ai dreptate…tu zici ca oricum mureau in scurt timp.
          Dar,daca pacientii aia mor si cu o singura zi mai repede decat cum mureau fara virus,un lucru e cert…a fost vina virusului.

          • ...

            Deci ăla venit înapoi de la tratament din Franța după un tratament cu citostatice pentru cancer pulmonar, faza 4 terminală și cu metastază sigur nu. Poate a fost trimis acasă să moară liniștit acasă. Că a pus ultimul cui în capacul sicriului da, dar nu este cauza. Acum tot ce zboară este coroană.
            În altă ordine de idee îți dai seama că acest virus încet-încet intră în circuitul apei. Pentru că apa subterană tot circulă. Cei infectați cu virus și ei se spală sau îi spală alții. În timp ajunge în rezerva de apă. Restul …. Restul deja este poveste. Dacă virusul suferă și mutații, noi încă nu avem vaccin (de fapt dacă suferă mutații putem să ne spălăm pe cap cu el). Așa că … Cum au spus experții chinezi, și doi ar poate circula nestingherit prin Europa. Iar Europa nu are cum să se ascundă doi ani! Distanțarea asta socială merge cât merge. Cei care practică acest “sport” de o vreme zic că după două luni dă și nu dă rezultate.

      • neuronimorti Răspunde

        Lasa ca sunt doi imbecili aici (Altu si …) care nu vad realitatea si gravitatea situatiei.

        Compara situatia cu gripa (care deja e raspandita mondial apropo) si accidente de masini (care e un lucru static ) in timp ce covid 19 e o boala volatila si doar cu 500k de cazuri.

        Sa zici ca pe tine nu te afecteaza pentru ca esti tanar e cea mai mare aberatie pe cat se poate de posibil.

        Majoritatea populatiei tinere chiar daca au imunitatea buna (pentru ca sunt tineri inca) au forma fizica de tot rahatul (care joaca un rol imens cand vine vorba de combaterea bolilor). Sa nu uitam de faptul ca in cazul cel bun in care nu mori poti ramane cu capacitatea pulmonara redusa si nu cred ca o sa se distreze sa ramana fara aer doar dupa cativa pasi. (sa nu uitam ca majoritatea fumeaza )

        Daca virusul ajunge la 2/3 din populatia lumi (si o sa ajunga) sa vezi atunci mortalitate. Nici moartea neagra nu avea mortalitate mare si totusi a ucis 50-100mil de persoane (evident nu aveau igiena si spitale pe atunci).

        Aparent “boomeri” de aici nu au auzit de liveleak unde ai stiri nefiltrate (nu ar trebui sa explic ce inseamna asta pentru orice om cu 2 neuroni) pentru ca televiziunea mereu o sa umfle stirile(suna cunoscut?) sau il joaca ca si cum nu ar fi vreo problema si dispare in cateva saptamani. (suna cunoscut?)

        Daca chiar n-ar fi asa o mare problema si doar batranii ar muri (ca de la orice boala) atunci de ce ar tine absolut toata tara in carantina? Pentru ca virusul deja a luat atributele altor virusi prin mutatia genetica (cu fiecare transmitere virusul si-a modificat structura) si nu e asemanator cu cel din China in momentul de fata.

        Mereu o sa fie oameni care vad doar in tunel si o sa pretinda ca totul o sa treaca fara vreo problema.

        De cand a aparatu virusul toata lumea zicea ca trece si e doar o raceala dar nu e doar o raceala si nu o sa treace macar pentru urmatorii 12-18 luni. A da avem si criza pe cap 🙂

        • Jos Răspunde

          Tu compari virusul asta cu ciuma. Ciuma în 3 ani a omorât aproape jumătate din populația Europei când densitatea era mult mai mică nu că și acum când strănută unul și se infectează 100. Apoi zici că se modifică ,acu 2 zile ziceau doctorii că e un virus stabil și dacă se găsește vaccin va fi bun an de zile. Un virusolog cunoscut din Italia a spus la o emisiune că e doar un virus gripal ceva mai agresiv și că altele sunt interesele. Alții zic că vom crăpa cu toții, alții că numai bătrânii,unii că aruncă gaz sarin,etc.,alte teorii. Pe cine să crezi daca și specialiștii se contrazic? A cui îi dreptatea? In aceste condiții e normal că fiecare are propria teorie dar nu și dreptate absolută.

          • neuronimorti

            Da ai dreptate si in acelas timp nimic nu e cert legat de virus. Unii doctori italieni spun ca trebuie sa fim pregatiti pentru ca nu stim ce ne asteapta , iar altii spun ca o sa treaca in cateva luni.

            In fiecare zi vezi articole cu vaccine descoperite impotriva virusului care poate au un efect dar nu e sigur sa scoti publicului si faza asta dureaza cel mai mult.

            Daca te uiti la istorie atunci o sa vezi ca era timpul sa apara o pandemie (gen gripa spaniola) si tot asa e treaba cu criza (nu poti sa urci constant asa ca piata isi da un market correction).

            Mereu o sa existe fel de fel de oameni care zic altfel dar un lucru e cert e ca nu poti sa spui ca acest virus nu e mare scofala pentru ca a pus lumea pe genunchi in momentul de fata. Macar globul poate sa-si revina cat de cat din cauza carantinei globale.

  2. Altu Răspunde

    138 de oameni au murit din cauza epidemiei de gripă, în sezonul gripal 2018-2019, cu nouă mai mult decât în sezonul trecut.
    Între cele mai noi victime ale gripei se numără o tânără de doar 26 de ani, din județul Giurgiu, care nu era vaccinată antigripal, dar nici nu avea vreo boală. Deci,cum e treaba cu gripa asta?Acum nu îi zice gripa îi Covid-19. De curiozitate căutați statistici pe ani să vedeți că sunt în fiecare an zeci de mii de morți de gripă.

  3. Altu Răspunde

    Organizaţia Mondială a Sănătăţii reaminteşte că 60.000 de persoane mor anual în Europa din cauza gripei sezoniere. Ăștia nu contează,pt ei nu ne panicam. Îi normal nu, și avem Vaccin

    • curios Răspunde

      Crezi c-ai descoperit roata? Crezi că-i o conspiraţie mondială? Crezi că, medicii, biologii, savanţii aşteaptă cu sufletul la gură cugetările tale? Sau…

      • Altu Răspunde

        Nu sunt cugetări,dar cu paranoia asta ne distrugem toți. Dacă ține chestia asta câteva luni,un an , vă întreb eu cum ne descurcăm în condițiile în care totul e blocat?Din ce trăim? Urmarea va fi mult mai tragică,dar iar spuneți că am văzut filme.

  4. Florin Răspunde

    Mai Altu, esti printre cei care va uitati la prea multe filme. Si muscați orice va aruncă cineva pe facebook. Te sfătuiesc să te uiti la realitatea din spitalele din Italia si Spania. Sa vezi cum stau pacienții intinsi pe hol ca nu mai au paturi unde sa ii puna. Dacă găsesti vreo boala care sa provoace asa ceva, sa ma anunți si pe mine.

    • ... Răspunde

      Ciuma, holera, pesta și mai sunt destule. Noi nu ne intersectăm cu ele din cauza vaccinurilor obligatorii dar în mare parte din lume încă este ceva real. Ca să nu spun de adulții decedați grămadă prin Africa de SIDA și orfelinate pline cu copii. Țări întregi sunt așa. Se moare pe capete milioane de oameni anual! Dar nu interesează pe vesticii civilizați. Este un “film real” doar că tu muști din ce îți servește tembelizorul. Acum problema este la noi în ogradă, asta e singura diferență. Aroganța ne-a dus pe drumul ăsta.

  5. Matrozul Răspunde

    De ce au deschis Radu Bud si AAdrian Cozma magazinele Dedeman si Altex ?

    • y Răspunde

      Money talks.

    • Curiosul Răspunde

      Pilele de la București…pun presiune pe ei

      • ... Răspunde

        Îți dai seama, cel mai important lucru este să fie deschise magazinele de bricolaj! Păi trântim frumos un zid românesc de-a lungul graniței și ciuciu mai intră virusul! Iar ce a intrat îl mănâncă politicienii la micul dejun în loc de r@h@t! Noaptea minții! Interese și bani.
        În piața George Boitor lucrează de zor firma de casă. Asta-i urgent să amenajăm parcul! În paranteză spus acum 3-4 ani a fost complet răscolit tot așa. Să vină banii din bujet! Și ce protecție au muncitorii? Îți spun eu. Zero! Nu mă crezi? Vino și vezi! De aia zic eu că asistăm live la un film cu proști.
        Iar pentru tine @neuronimorti, nu o să avem în curând vaccin din mai multe motive. Nu uita că și vaccinul antigripal avea și nu avea efecte. Așa că …. Nu știu cum va fi dar dacă nu găsim soluția ca să trăim cu fenomenul ne vom trezi cu economia complet blocată și cu firmele străine plecate, de tot. Ei nu au venit aici ca să facă caritate și voluntariat. Dacă nu iese banul pleacă. Așa a fost tot timpul. Vom avea la anul un șomaj de toată groaza!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.