Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Ministrul Finanțelor: Românii își vor putea amâna ratele la bănci pentru 9 luni

Românii își vor putea amâna ratele la bănci pentru 9 luni, a anunțat astăzi, într-un mesaj pe Facebook, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. Acesta a spus că a convenit cu Banca Națională și cu sistemul bancar amânarea ratelor la bănci pentru 9 luni, iar de această măsură vor beneficia toți românii care vor cere o amânare, atât persoane fizice cât și persoane juridice.

,,Soluția pe care am propus-o băncii naționale și sistemului bancar este una care ia în calcul mai multe elemente. Cei care doresc să aibă ratele amânate pot să o facă până la 9 luni de zile. Este un termen pe care l-am discutat cu BNR și cu sistemul bancar. Propunerea a fost agreată, vom vedea dacă așa va rămâne în ordonanță”, a declarat Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor a mai precizat că orice român poate apela la această măsură.

„Am discutat cine să aibă acces la această amânare și propunerea mea a fost să nu discriminăm, să aibă acces toți românii care vor cere acest lucru (…) Reeșalonarea să fie făcută pe o perioadă mai lungă. (…) Indiferent, persoane fizice sau juridice vor avea acces la această variantă”, susține ministrul Finanțelor.

Ordonanța ar putea fi adoptată în ședința de guvern de joi.

2 comentarii

  1. brd Răspunde

    azi am fost la banca mi sa spus numai cine isi pierde locul de munca sau intra in somaj tehnic aia pot cere amanarea ratelor

    • Nae Răspunde

      Pentru ca nu a fost pu licata ordonanta si nu erau la cutent . Important este ca aceste 9 luni sa nu trebuiasca platite integral intr-a zecea luna . Sa se dustribuie suma in rate egale pe durata restanta a creditului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.