Ultima actualizare: azi, 14:10

Naţionale

Președintele Iohannis a decretat stare de urgență în România

Președintele Iohannis a decretat stare de urgență în România, începând cu luni, 16 martie 2020.

Guvernul va putea aloca mai mulți bani pentru sănătate cu proceduri simplificate de achiziții publice.

Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Palatul Cotroceni.

“Este foarte important ca măsurile care vor fi luate să fie luate la timp, în aşa fel încât să prindă, iar pentru a face posibilă această luptă cu toate instrumentele prevăzute de lege am decis să decretez stare de urgenţă la începutul săptămânii viitoare”, a spus şeful statului după ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţii de către membrii Cabinetului Orban III.

În acest fel, Guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulţi bani domeniului sănătăţii, mai mulţi bani pentru medicamente, mai mulţi bani pentru aparatura medicală absolut necesară. În acelaşi fel, această situaţie va permite să se realizeze achiziţii într-un timp foarte scurt cu proceduri simplificate punând astfel la dispoziţia Guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona în modul cel mai eficient criza generată de coronavirus”, a explicat Iohannis.

 

Un comentariu

  1. Nimeni Răspunde

    Statul acasa nici nu e chiar atat de deranjant, sunt multe lucruri de facut si inauntru, unele neglijate de multa vreme. Daca aceasta este o modalitate de combatere a raspandirii coronavirusului, de ce nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.