Ultima actualizare: ieri, 18:04
Naţionale

PROVOCARE! Parlamentarii și directorii să doneze 10% din salariu pentru lupta împotriva coronavirusului

PROVOCARE! Parlamentarii și directorii să doneze 10% din salariu pentru lupta împotriva coronavirusului. Senatorul USR Mihai Goțiu și-a donat 10% din indemnizație pentru lupta cu epidemia de coronavirus. A lansat un apel către toți parlamentarii și salariații cu funcții de conducere din sectorul public să contribuie și ei

Senatorul USR Mihai Goțiu a donat, în această dimineață, 10% din indemnizația lunară pentru achiziționarea de echipamente și materiale medicale pentru protecția medicilor și dotarea spitalelor în are aceștia luptă cu epidemia de coronavirus. Mihai Goțiu le-a cerut și colegilor parlamentari, dar și salariaților cu funcții de conducere în instituțiile publice să contribuie și ei.

Nu mai avem timp de irosit! E nevoie să acționăm ACUM! Sunt ore și zile decisive, în care fiecare medic protejat și fiecare test făcut la timp poate reduce substanțial efectele dramatice ale extinderii epidemiei cu COVID – 19. O persoană bolnavă, depistată la timp, previne extinderea epidemiei către zeci de alte persoane, care, mai departe, ar transmite virusul către alte sute de persoane, într-o spirală tragică. Persoane care pot fi părinții, bunicii sau copiii și nepoții fiecăruia dintre noi; prietenii, colegii ori cunoscuții fiecăruia dintre noi sau, poate, chiar noi. Un medic sănătos are în grijă zeci și sute de pacienți. Persoane care pot fi părinții, bunicii sau copiii și nepoții fiecăruia dintre noi; prietenii, colegii ori cunoscuții fiecăruia dintre noi sau, poate, chiar noi.”, arată senatorul USR, într-o postare pe Facebook.

De asemenea, Mihai Goțiu mai arată că cei care beneficiază de indemnizații și salarii pentru funcții de conducere și răspundere în sectorul public ar trebui să fie primii care să accepte diminuarea veniturilor pe perioada crizei: ”Cei care lucrăm și avem funcții de răspundere/conducere în sectorul public, aflându-ne, astfel, în slujba tuturor cetățenilor, suntem cei care trebuie să înțelegem primii uriașa responsabilitate pe care ne-am asumat-o, atât față de toți cei ale căror interese legitime, începând cu sănătatea și viața, le reprezentăm și apărăm, cât și față de propria conștiință. Iar în condițiile în care situația se agravează, atât la nivel medical, cât și la nivel economic și social, trebuie să fim primii care să acceptăm că trebuie să contribuim cu mai mult decât o donație pentru a trece peste criză, începând cu reducerea, măcar temporară, pe perioada crizei, a veniturilor. ”

Mai jos, aveți postarea integrală pe care senatorul USR a făcut-o publică pe Facebook:

Am donat, în această dimineață, 10% din indemnizația lunară de senator, prin intermediul Platformei Declic, pentru achiziționarea de materiale sanitare de urgență. În primele zile ale campaniei, prin intermediul Platformei Declic, au fost strânși aproape 40.000 de euro din contribuțiile a peste 2.400 de donatori, sumă transferată către asociația Dăruiește Viață, care va gestiona achizițiile ce vor fi ulterior donate spitalelor de boli infecțioase și celor de urgență din țară.

Am ales să anunț public că am donat pentru a face un apel către toți colegii parlamentari, din toate partidele, să contribuie, la rândul lor, pentru susținerea efortului de dotare a medicilor și personalului sanitar auxiliar, aflat în prima linie, și a spitalelor în care lucrează, cu materialele de protecție și echipamentele necesare în lupta cu coronavirusul.

În același timp, e un apel și către toți angajații cu funcții de conducere din sectorul public cărora, în ultimii ani, le-au crescut substanțial veniturile: primari și vice-primari, președinți de consilii județene, directori, manageri și șefi de servicii din instituții publice, incluzând ministerele, autoritățile și agențiile publice, să contribuie, la rândul lor. Nu exclud faptul că unii să fi făcut deja un astfel de gest.

Nu mai avem timp de irosit! E nevoie să acționăm ACUM! Sunt ore și zile decisive, în care fiecare medic protejat și fiecare test făcut la timp poate reduce substanțial efectele dramatice ale extinderii epidemiei cu COVID – 19. O persoană bolnavă, depistată la timp, previne extinderea epidemiei către zeci de alte persoane, care, mai departe, ar transmite virusul către alte sute de persoane, într-o spirală tragică. Persoane care pot fi părinții, bunicii sau copiii și nepoții fiecăruia dintre noi; prietenii, colegii ori cunoscuții fiecăruia dintre noi sau, poate, chiar noi. Un medic sănătos are în grijă zeci și sute de pacienți. Persoane care pot fi părinții, bunicii sau copiii și nepoții fiecăruia dintre noi; prietenii, colegii ori cunoscuții fiecăruia dintre noi sau, poate, chiar noi.

Provocare pentru parlamentari și directori din sectorul public: donează 10% din salariu pentu lupta împotriva coronavirusului

Cei care lucrăm și avem funcții de răspundere/conducere în sectorul public, aflându-ne, astfel, în slujba tuturor cetățenilor, suntem cei care trebuie să înțelegem primii uriașa responsabilitate pe care ne-am asumat-o, atât față de toți cei ale căror interese legitime, începând cu sănătatea și viața, le reprezentăm și apărăm, cât și față de propria conștiință.

Iar în condițiile în care situația se agravează, atât la nivel medical, cât și la nivel economic și social, trebuie să fim primii care să acceptăm că trebuie să contribuim cu mai mult decât o donație pentru a trece peste criză, începând cu reducerea, măcar temporară, pe perioada crizei, a veniturilor.

În 2009, lucram într-unul dintre domeniile care au fost cele mai afectate de criză și am fost printre cei afectați direct, prin pierderea, împreună cu toți colegii, a locului de muncă. Am simțit, în acei ani, ce înseamnă solidaritatea, care m-a ajutat să ies la liman, dar și câte efecte dramatice s-ar fi putut evita dacă decidenții politici de atunci ar fi avut curajul să ia măsuri, aparent nepopulare, de la început. Ar fi fost măsuri mai puțin dure, ar fi fost semnificativ mai puțini cei afectați, iar redresarea ar fi venit mai repede.

E timpul să învățăm din greșelile trecutului și să înțelegem că NE FACEM BINE, DOAR ÎMPREUNĂ!

Pentru colegii parlamentari din toate partidele, pentru toți cei cu funcții de conducere/răspundere în sectorul public (și, evident, pentru toți cei care doriți să contribuiți), pagina pentru donații, aici: https://www.declic.ro/doneaza-echipamente-coronavirus/

2 comentarii

  1. bla Răspunde

    SUA da 1000 $ la oameni. Ai nostri o sa taie din leafa

  2. Satmareanul Răspunde

    Uite cum votanti Iohannis si PNL se plang acuma ca guvernul lor le taie leafa!
    Asa va trebe sa ramaneti cu PNL si cu Iohannis in farfuriile goale puse in fata voastra cand nu o sa aveti de unde si din ce sa va cumparati!
    Voi astea care ati sustinut Iohannis si PNL sustineti si in continuare nu va plangeti voi ati vrut acest lucru asa ca acuma si restu sufera din prostia voastra ca ati lasat sa fiti manipulati turma de vita ce sunteti toti cei 65%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.