Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Record Mondial! Pălinca Zetea din Satu Mare, cea mai scumpă din lume

Record Mondial! Pălinca Zetea din Satu Marea, cea mai scumpă din lume. Un litru de pălincă de cireșe Zetea, veche de 17 ani, este vândută cu 2,000 de dolari, ceea ce, potrivit WORLD RECORD ACADEMY, înseamnă că este cea mai scump vândută pălincă din lume.

Nu doar conținutul, ci și ambalajul este valoros la faimoasa sticlă de pălincă. Firul de aur, dopul de plută de sub capacul de sticlă, la fel și cordonul de extracție sunt elemente deosebite ale sticlei de pălincă.

Pălinca produsă în județul Satu Mare a cucerit întreg mapamondul. Oameni din întreaga lumea daub ani grei pentru a gusta din pălinca produsă la Satu Mare. Vestita pălincă este foarte apreciată atât de români, cât și de străini, iar prețul unui astfel de deliciu ajunge până la 2.000 dolari.

Ca să țină pasul cu cererea tot mai mare din Europa, producătorii de pălincă din Satu Mare, dar și din tot Ardealul, vin mereu cu sortimente noi din fructe aromate, închise în sticle ca o bijuterie.

În județul Satu Mare, la Medieșu Aurit, familia Zetea duce mai departe tradiția preparării celei mai bune pălinci de peste 100 de ani.

13 comentarii

  1. lucian Răspunde

    Satu “Marea”

  2. Codurosu Răspunde

    Un cacat de site de stiri aveti si nici de asta nu sunteti instare sa va ocupati.. de ce nu Sau Mrea?

    • Unu' Răspunde

      Și ce știrea p-lii să-ți dea? Că au murit, de Covid-19, 666 de oameni, pe oră, în fiecare cătun?
      Stai chill, în casă, până trece nebunia asta!

  3. Vlad Tepes Răspunde

    Bravo Silviu !

  4. Paraion Răspunde

    Cine a gustat vreodată o pălincă de la el? Na, că eu da. E undeva acolo la mijloc la calitate. Mai mult e ambalaj. De exemplu pălinca lui Călin tot așa frumos ambalată din Cămărzana este net superioară. Pe asta de cirese n-o știu dar restul nu-i nu știu ce. De mine să vândă pălinca la greutatea în aur. Marketing.

    • Ion Răspunde

      Nu exista bautura distilata din cirese fara adaos de zaharuri, grupa mare. La orice palinca in primul rand conteaza calitatea fructelor si prepararea inaintea distilarii. Pe astea le stie orice palincaros… Zetea e 90% imagine si pt asta bravo lui. Prin propaganda pe care o face produce un mare serviciu tuturor celor care fac un ban din treaba asta, asta e adevarul

      • paraion Răspunde

        Din cireșe amare dacă dă 3% cred că e bine. Este motiv să fie și scump. Am zis că nu e nu știu ce super, dar nu discutăm de gusturi. Cel mai bine era dacă producătorii se asociau, nu numai pentru accize și taxe cum e acum și se apucau de ambalare. Cum face Zetea sau Călin sau mai sunt câțiva. Se putea cere protecția produsului și încă se mai poate. Treaba cu flacoane de 2l nu mai poate ține o veșnicie. Mai ales acum.
        La adaos de zahăr unii sunt doctori. Se cheamă “cubă”. Apoi ți-e sete și vei avea cap de elefant. Dar la București asta le place.

  5. pop ioan Răspunde

    Nici nu se sta la coada pt ea si nici lista de asteptare nu aste

  6. ... Răspunde

    În altă ordine de idei guralivul ăsta de Zetea în loc să-și facă reclamă s-a gândit una bucată secundă ca să treacă pe producție de alcool sanitar???

  7. Ardelean Răspunde

    Stie anafu ca asta se lauda ca palinca lui e cea mai “curata”? Si are si dreptate….nici un gram de taxe, doar borhot si cukor.

  8. Adinutza Răspunde

    Dacă tot castiga atâția bani,mai bine ar contribui sa ajute spitalele si oamenii în aceste vremuri grele,nu sa se laude cu banii lui.Oamenii care au bani si coloana vertebrală ajuta semenii..

  9. Codurosu Răspunde

    O vazut palinca lu zetea cirese amare cum am vazut eu cireasa lui pamela anderson ! Da in 2020 nu trebuie sa ne mire absolut nimic .. 2200 pe o cada plina de malai care la urma a primit aroma si E de care a vrut muschiu omului …

    • ... Răspunde

      Ce vorbești! Tot americanu’ îi expert în horincă de cirese amare! Toată ziua asta beu pe acolo! Nu-i poți păcăli, au senzori de cireșe și de barațc pe limbă. După două-trei pahare de whisky cu gheață.😜
      Nu e mare lucru să-i păcălești. Și bucureștenilor le place mai degrabă cuba. Zic că aia e pălinca adevărată.
      Dar ce mă interesează pe mine de fapt, eu nu sunt amator de asfel de CLU!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.