Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Revenit în țară și trimis în izolare, un sătmărean s-a intersectat cu sute de persoane

Un sătmărean ce s-a întors recent în România a fost trimis în izolare, însă s-a văzut nevoit să străbată toată țara. Concret, acesta a revenit din Franța cu avionul și a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă, iar odată ajuns în țară a cerut să fie testat pentru noul coronavirus. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar după ce a completat un formular, sătmăreanului i s-a cerut să plece acasă și să se autoizoleze. Omul s-a conformat și a pornit spre Satu Mare, doar că pe drumul spre casă s-a intersectat cu sute de persoane: ,,Dacă eu, personal sunt purtător de coronavirus!? Câți oameni am îmbolnăvit oare!?”, se întreabă sătmăreanul.

Redăm mărturia sătmăreanului, făcută pe pagina sa de Facebook:

,,Am zburat de la Paris la București. 122 de pasageri la bord. Bun! Nimic rău în asta. La debarcarea în Aeroportul Internațional Henri Coandă primul lucru ne-au obligat să completăm un formular tip(cică, declarație pe propria răspundere) cum că de bună voie o să mergem la domiciliul pe care l-am menționat fiecare. Bun! Tot ok

Am solicitat insistent să mi se facă testarea pentru Covid-19. Ca și răspuns am primit replici de genul :

-Aveți simptome?

-Credeți că sunteți infectat?

-La finalul discuției cu Politia de frontiera din aeroport mi s-a spus răspicat să plec pentru că mai sunt și alți pasageri de verificat. Verificat cum!?

Mi-am văzut de drum în continuare, iar la următoarele controale din aeroport am întrebat mirat: Astea sunt toate procedurile? Mi s-a răspuns sec: trebuie să mă supun la restricțiile care se aplică.

Am luat un autobuz din aeroport până la Gara de nord București(vreo 20 de călători prezenți), în gara vreo 150 de persoane cu care m-am intersectat doar eu(exchange, fast-food, casa de bilete, chioșc, etc +călătorii care au fost în trenul spre Satu Mare. Minunat

Acuma întrebarea mea este: Dacă eu, personal sunt purtător de Coronavirus!? Câți oameni am îmbolnăvit oare!? Eram dispus să fiu supus oricărei metode de testare sau restricție pentru a mă afla în contact cu alte persoane! Dar, nu mi s-a dispus deloc asta. Concluzia o tragem fiecare dintre noi. Acum sunt în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile (cel puțin), o să îmi respect acest lucru cu strictețe. Dar ce se întâmplă nu e bine deloc!”

10 comentarii

  1. cârcotaş Răspunde

    Măi fraţilor! Ori Portalsm inventează ori personajul e real şi clar este un dobitoc şi ipocrit. Adică la fiecare propoziţie bagă câte un ,,OK”,,Bun! Nimic rău în asta”,,,Minunat” enumeră pe câţi crede el că i-a infectat etc. pentru a da vina pe alţi dobitoci plătiţi de stat care nu aveau proceduri de evitare a contagiunii. De ce a venit în ţară dacă a fost aşa responsabil? De ce nu a purtat o mască ? De ce nu s-a izolat în tren că precis nu era înghesuială? Acum se vrea erou! Să vedem câţi apropiaţi şi-a infectat. Ptiuuu!
    Pe de altă parte am auzit şi din altă parte că punctele de frontieră erau puncte de răspândire a virusului. Apără-ne Doamne!

    • ... Răspunde

      Eu numai un lucru nu pricep în treaba cu izolatul. După mine dacă vrem izolare eficientă ar trebui să instituim zonele de carantină cum intră individul în țară. Deci aterizează la Otopeni, în cazul celui prezentat, și zbang carantină. Nu poate fi altfel eficient. Gândește-te că alți români venind recent din Italia sau nu știu de unde au intrat în țară la noi la Petea, au declarat ce aveau de declarat și au plecat frumos la izolare la ei acasă! În Ialomița! Între timp nu se opresc, nu alimentează mașina, nu cumpără ceva la benzinărie, nu merg la budă? Și am foarte mai îndoieli că stau la izolare acolo.

      • cârcotaş Răspunde

        Din câte ştiu, virusul nu se transmite decât dacă persoana are manifestări simptomatice, prin stropii de salivă şi de pe suprafeţe pe care s-a depus şi unde trăieşte câteva zile (depinde de suprafaţă). Probabil că autoritoţile au cântărit acest lucru în balanţă cu costurile altor măsuri. Pe de altă parte nu poţi amesteca toţi suspecţii netestaţi pt. simplul motiv că unii sunt sănătoşi. Nici acum nu se ştiu 100% toate manifestările acestui virus.

        • ... Răspunde

          Da, dar nu e ok ca lasi oamenii sa se plimbe de-a lungul si de-a latul tarii pentru ca sa intre la domiciliu in carantina. Pe incredere si pe declaratie pe proprie raspundere. Vezi ce se intampla in tara, pe multi ii doare in basca. Nu avem nici o garantie ca cel in cauza face ce trebuie. Majoritatea care vin de afara iti dai seama ca au probleme amanate ca doar nu au fost acasa. Ca sa nu mai spun ca majoritatea nu au un mijloc de subzistenta, bani sa-si cumpere ce au nevoie si sa stea la izolare. Nu ai vazut materialele video cu cei care au venit inapoi? Ai vazut cine vin? Numai “valori” majoritatea.

  2. lol Răspunde

    Da-te bre ….ce aroganta. Ce vrei sa-ti faca?te-a intrebat daca ai simptome ..daca nu ai,cine esti tu sa-ti faca test? Crezi ca testul ala costa cat un kg de ceapa ? Peste tot la inceput,chiar si la noi in tara se faceau teste la multi si fara simptome…acum de cand incepe sa se agraveze situatia ,se face teste doar la simptome specifice. Stai langa soba 14 zile,iar daca o sa ai simptome clare suna unde trebuie,si poate iti vor face test.

  3. ... Răspunde

    Aș avea o întrebare către otorități. Pot să aerisesc casa? Nu de alta dar prin aerisire poate intra virusul dat naibii la mine în casă. Subliniez că stăm cuminți în casă chiar de dinainte de instituirea acestui regim și nu avem simptome deloc. Ziceți că suntem fraieri?
    Aștept ordonanța militară cu reglementarea luatului aerului și raționalizarea consumului de aer. Pe grupe de vârstă și pe ore.
    PS. Cine nu a citit până acum să pună mâna pe Orwell 1984. Acum are timp să citească. Eventualele asemănări cu zilele noastre sunt pur întâmplătoare. Oare?

  4. Matrozul Răspunde

    Stie cineva unde este Adrian Cozma, seful Cancelariei Prefectului ? Am auzit ca de o luna de zile de la izbucnirea pandemiei se afla izolat la ferma din Viile Satu Mare. Ca un om trecut prin multe situatii de urgenta, stiu ca sefii nu au voie niciodata sa isi ia liber in situatii de criza.

    • a* Răspunde

      Poate l-a mâncat coronavirusul.😜

      • Cetatean Răspunde

        Dacă doriți să faceți un reportaj jurnalistic ADEVĂRAT mergeți la vama HALMEU și o să vedeți că acolo nimic nu se dezinfectează nici măcar o dată pe zi. Intră și ies zillnic sute de tiruri și persoane! Sunt autoritățile interesate să nu se răspândească coronavirusul? NU !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.