Ultima actualizare: azi, 16:47

Externe

Un nou alertează China. Bărbat testat pozitiv cu hantavirus, după ce a murit în autobuz

Un nou virus lovește China. Un bărbat a fost testat pozitiv cu hantavirus, după ce a murit într-un autobuz. În același autobuz se mai aflau alte 32 de persoane, care au fost testate, la rândul lor,  scrie Global Times China, informație preluată de marketwatch.com.

Conform Centrului de Control si Preventie a Bolilor, această familie de boli este răspândită în principal de rozătoare și poate provoca boli diferite la oameni din întreaga lume. Fiecare hantavirus are o specie gazdă specifică a rozătoarelor.

Hantavirusurile din America sunt cunoscute drept hantavirusuri „Lumea Nouă” și pot provoca sindromul pulmonar hantavirus (HPS), cu simptome incluzând oboseală, febră și dureri musculare în stadii incipiente și tuse și respirație scurtă  ulterior.

Deși hantavirusul este rar, acesta are o rată a decesului de 38% conform Centrelor americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC). Expunerea la urină, excrementele sau saliva rozătoarelor infectate poate duce la transmiterea virusului.

 

9 comentarii

  1. Pufulet Răspunde

    Hanta virus nu e nou! S-a descoperit in 1976, exista si tratamente si remedii. Originea e de la excrementele de sobolani si cerbi… Documentati-va inainte sa publicati.Nu mai speriati lumea, tembelilor! Avem destule pe cap. Idioti ce sunteti!

  2. X-ulescu Răspunde

    Acest site, este pt știri false si can can.
    Si să aibă frustratii unde să își dea cu parerea.

  3. a* Răspunde

    Hantavirusul exista de mult si bine. Este legat de mizerie, sobolani si se transmite de la animal la om. Nu este ca si coronavirusul. Dar voi hopa sariti, brekingnews, inca un virus! Urmeaza articolul cu sfarsitul lumii? Rolul mass mediei este sa informeze corect nu sa genereze panica! Hantavirusul nu are cum sa ajunga aici si chiar daca ar ajunge cu o minima igiena si nescormonind in rahat si mizerii se poate foarte usor evita. Deci … Sper ca ati inteles.

  4. Rares Răspunde

    Ultima data an deschis acest site.
    Infomratii false si ortografie drept cacat.

    Aici un slogan:

    Portalsm dac vrei sa sa fi dus in eroare si sa sa-ti moara neuronii.

  5. unu Răspunde

    as introduce viza pentru chinezi- de asa nu se poate.

    • a* Răspunde

      Pseudoigiena si obiceiurile lor ne omoara pe noi. Nu spun ca nu sunt curati dar din evul mediu de cand e comertul asta global (drumul matasii) tot de la ei primim veci toate “cadourile” astea nedorite. Ciuma de ex.si nu numai. Chestiile astea nu pot fi accidentale. Acum problema e ca chinezii s-au bagat in tot si in toate, sunt multi si sunt peste tot, fabrica sau produc de toate si blocheaza economia globala.

  6. Altu. Răspunde

    Asta inseamna libertatea presei.stiri care sa induca panica??

  7. Eu Răspunde

    “Jurnalistii” astia publica tot ce gasesc acum pe internet…pana luna trecuta faceau articole si cu un cersetor, ca urmare a “investigatiilor din teren”…nu mai vorbim de exprimare si greseli care denota vasta experienta si profesionalismul…

  8. Eu Răspunde

    “Un nou alerteaza China” titlu!!! Ce nou? Vai de voi!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.