Ultima actualizare: azi, 09:33

Locale

Sătmărean amendat cu 5.000 de lei pentru că a fugit din izolare

În ultimele 24 de ore, echipajele mixte formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat verificări pentru respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgență, cu privire la respectarea măsurilor de izolare la domiciliu de către persoanele față de care s-a dispus această măsură, ocazie cu care au depistat o persoană din județul Satu Mare care, deși trebuia să stea în izolare la domiciliu, a părăsit locuința fără aprobarea organelor abilitate.

Astfel, a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică, iar persoana mai sus menționată a fost internată într-un centru de carantină pentru o perioadă de încă 14 zile. De asemenea, față de persoana în cauză polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare 5.000 de lei pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu și au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 din Cod Penal.

În județul Satu Mare, astăzi, 25 martie, se află în carantină 74 de persoane, iar în autoizolare la domiciliu 2.825.

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

5 comentarii

  1. unu Răspunde

    de unde vor plati amenzile acum sa vedeti somaj fratilor , ajutoare sociale….

  2. ioan Răspunde

    simplu.
    daca intrun interval de timp nu plateste intra in puscarie 3 luni.
    de ce nu a stat acasa?

  3. hingeru Răspunde

    buna, de ce nu se pune pe usa scarii daca vecinul este in izolare? Cum pune piciorul afara am si sunat la politie. Daca tineti secret poate umbla linistit, poate prinde balustrada si usa scarii.

    • Satmarean Răspunde

      Buna idee.

    • lol Răspunde

      De acord cu pedepsirea oricarui incalca legea. Dar….daca atinge balustrada si usa scarii ,sa nu credeti ca virusul ala va zboara in nas. Cum am mai zis,daca nu sunteti primii a va proteja,nu o fac altii pt voi. Protejati-va caile respiratorii,spalati-va mai des..din pacate suntem un popor certat cu igiena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.