Ultima actualizare: ieri, 21:09
Locale

Satu Mare: 28 de persoane prinse pe străzi fără justificare. Amenzi de 70.000 lei

Pe parcursul nopții, în intervalul orar 22.00 – 06.00, polițiștii au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale în valoare de 70.000 de lei persoanelor care nu au respectat prevederile art. 5 din Ordonanța Militară nr. 2 din 21 martie 2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, respectiv au părăsit nejustificat locuința și nu au putut prezenta, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Polițiștii sătmăreni continuă să acționeze integrat, în echipajele mixte cu jandarmi și polițiști locali, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și a societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul Satu Mare cu persoane care revin din afara granițelor României sau transportă echipamente medicale. Au fost verificați 140 de operatori economici din județ, ocazie cu care nu au fost identificate nereguli.

,,Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare și a Ordonanțelor militare emise în situația de urgență pe care o traversăm atrage răspunderea contravențională sau penală, iar necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză.”

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Sătmărean amendat cu 5.000 de lei pentru că a fugit din izolare

În ultimele 24 de ore, echipajele mixte formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat verificări pentru respectarea normelor...

Închide