Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Scandal cu suspecți de coronavirus la Botiz. Polițiști în pericol!

Scandal cu suspecți de coronavirus la Botiz. Sindicatul Europol acuză autorităţile statului că nu îi protejează cum ar trebui împotriva pericolului contaminării cu COVID – 19. Reprezentanţii sindicatului au dezvăluit faptul că persoanele implicare în accidentul de la Botiz sunt suspecte de coronavirus, s-au întors recent din Italia, iar după evenimentul rutier au devenit recalcitrante, fiind nevoie de luptă corp la corp pentru imobilizare.
Conducerea IPJ Satu Mare nu a furnizat astfel de informaţii, limitându-se doar la furniza informaţii cu privire la dinamica accidentului şi alcoolemie.

Mesajul Europol: Scandal cu suspecți de coronavirus

“La data de 19.03.2020 in jurul orei 18:00 polițiștii sătmăreni au fost sesizați de producerea unui eveniment rutier înafara localității Botiz, județul Satu Mare. La fața locului s-a deplasat o patrulă de ordine publică din mediul rural, o patrulă de polițiști rutieri, un criminalist și 2 echipaje SMURD.
Un autoturism a intrat în depășirea mai multor autovehicule iar pentru a evita un impact cu un autoturism care se apropia din sens opus a ieșit înafara părții carosabile lovind un stâlp și gardul unei case. În autoturismul neînmatriculat se aflau două persoane, iar șoferul era sub influența băuturilor alcoolice. În sprijin la fața locului a sosit și o patrulă de polițiști rutieri.

Șoferul și pasagerul au devenit recalcitranți și s-a impus ca polițiștii prezenți să utilizeze mijloace de imobilizare corp la corp. După ce au fost urcați în autospeciala SMURD, cei doi bărbați au declarat ca in cursul zilei de 18.03.2020 s-au întors din Franța (țara cu peste 15.000 de cazuri cu COVID -19) respectiv Germania (țara cu peste 10.000 de cazuri confirmate).

Cu toate că polițiștii au purtat mască și mănuși de unică folosință pe parcursul intervenției, aceștia au raportat incidentul și au fost ținuți 2 ore la UPU, pentru ca în final să fie refuzați de DSP să li se recolteze probe sau să fie trimiși în autoizolare la domiciliu.
Nimeni nu s-a deranjat să îi testeze pe polițiști și pe colegii de la SMURD cu toate că aceștia au ajuns să intre în contact direct cu cei doi bărbați ce provin din zone roșii. Mai mult decât atât, superiorii le-au transmis polițiștilor să meargă la sediul ISU pentru a le fi dezinfectate autospecialele și echipamentul, urmând să își continue serviciul.

Mai mult, polițiștilor li s-au reproșat că ”există alți colegi care au fost și mai expuși decât ei și nu s-au contaminat”.

Ne punem întrebarea, cât vor mai accepta polițiștii să își îndeplinească atribuțiile de serviciu în condițiile în care instituțiile statului nu îi protejează nici măcar în situații extreme, refuzând să îi testeze sau să îi supună autoizolării, pentru a ne proteja familiile și pe noi”.

Trebuie preecizat faptul că în comunicatul de presă transmis de către Poliţia Satu Mare nu a fost precizat nimic despre faptul că persoanele respective au venit din zonele roşii, că au devenit recalcitranţi şi că a fost nevoie de tehnici de imobilizare corp la corp.

Cum a prezentat conducerea IPJ Satu Mare evenimentul:
,,La data de 19 martie, la ora 17.56, polițiștii Birului Rutier Satu Mare au fost sesizați despre producerea unui accident rutier pe DJ 194C, în localitatea Botiz. În urma primelor verificări efectuate la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, de 31 de ani, din comuna Botiz, aflându-se la volanul unui autoturism, pe DJ 194 C, în localitatea Botiz, s-a angajat în depășirea unui autovehicul, iar la revenirea pe banda sa de mers, a pierdut controlul autoturismului părăsind carosabilul în partea dreaptă a direcției sale de deplasare, intrând în coliziune cu un stâlp destinat rețelei electrice și răsturnându-se pe gardul unui imobil.
În urma evenimentului rutier, a rezultat vătămarea corporală gravă a unui bărbat, de 29 de ani, din aceeași localitate, care se afla în autoturism în calitate de pasager, pe locul din dreapta față. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l, alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că autoturismul implicat în accident avea aplicate numere provizorii de înmatriculare care erau expirate din data de 17 martie, astfel autoturismul nefiind înmatriculat.
În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporala din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat.”

Pasagerul aflat în BMW-ul implicat joi, 19 martie, într-un accident rutier în localitatea Botiz, județul Satu Mare, a decedat, în această dimineață, în jurul orei 4,00, la Spitalul Județean Satu Mare, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, Constantin Demian.

22 comentarii

  1. mae Răspunde

    la zdup cu iei 5 ani de inchisoare ca sa le treaca pofta de bataie

  2. bla Răspunde

    Pai la cat sa agita statu la televizor sa ne convinga ca e serioasa treaba, ar fi trebuit sa fie testat si politistii de cel putin 2 ori! Momentan in Romania , majoritatea infectarilor au venit de la angajatu (sau fostu) MAI si de la parlamentaru ala. Acuma si daca politistu are atata cap sa ceara un test, nu ii se face. Superiorii care le-au transmis polisitstilor sa mearga sa isi continue treaba fara a fi testati, trebuie dati afara ! 2 ani de puscarie sau amenda, asa cum prevede legea noua!!!! De ce nu se pune legea la ei? Plus ca au incercat sa ascunda faptul ca cei implicati in accident ,sunt veniti din zone rosii!!!!!! Categoric puscarie! Alo cineva sa faca ceva. O sa ajunga politia sa transmita coronavirus (fara voia lor), daca nu cumva o fac deja! Ei si cadrele medicale au cel mai mult contact cu bolnavii si suspectii de coronavirus. Si cu oamenii in general , pe perioada asta. Cadrele medicale se testeaza cu usurinta mai mare. dar ce facem cu politia? In alta ordine de idei, am realizat de ce romanii sunt recalcitranti cu politia : Pentru ca majoritatea politistilor habar nu au sa comunice!Ei, datorita faptului ca au uniforma , se incred si cand opresc masini vorbesc ca niste PULE cu noi!!!!!!! PUNCT

  3. Coca Inna Răspunde

    Nu v-i s-a comunicat pentru ca probabil sefii stau ascunsi pe sub birouri,si de-acolo direjeaza,fara insa sa le pese de oamenii din teren,care iau contact direct cu persoanele infectate !!Eu cred ca numarul real de infectati este cu mult mai mare decat cel cu care alesii nostri, ascunsi prin ”vilelac”, ne tot aburesc prin comunicate !Sper ca Dumnezeu sa ne fereasca,si mare minune ar fi sa scapam,si sa nu se intample si la noi ce e acum in Italia !!

  4. Vlad Tepes Răspunde

    Nu trebuie sa se ajunga la lupta corp la corp.
    Sintem in stare de urgenta.
    Somatie “culcat” dupa care trag… !
    Ce lupta corp la corp ?
    Politistul american te someaza o data si daca nu respecti ce ti-a dispus te impusca mortal.
    Ne place sau nu, asa se procedeaza in ” cea mai democratica tara a lumii”

    • bla Răspunde

      Cand cetatenii Romaniei vor avea dreptul sa se inarmeze, putem sa preluam si apucaturile de la militienii din SUA. Esti departe cand te pui sa compari SUA cu Romania. Aici trebuie lucrat la politie. Pe tine , daca te opreste in trafic un politist si in loc sa fie respectuos , te ia cu o voce recalcitranta, tu cum reactionezi? La noi degeaba zic politistii “buna ziua”, o fac untr-un mod jenant si arogant. Asa se explica faptul ca oamenii devin recalcitranti in astfel de situatii. Sa invete si pe ce ton sa vorbeasca , Degeaba zici buna ziua si te prezinti ca si politist, daca o faci intr-un mod flegmatic. Eu va jur ca inca nu am intalnit politist in Romania care sa vorbeasca respectuos. In momentul in care iti va zice “buna ziua ” o sa ti se ridice tensiunea!

  5. Mai Tepes Răspunde

    Tot compari cu America!!prbl ești un milițian incult!!in America toate personale adulte merg la magazin și își cumpara un arsenal dacă vreau!!!!din acest motiv acolo politia acționează in acel mod!!!nu fi tembel și compara situațiile..

  6. Alin Răspunde

    Sunt foarte curios cum ti la izolare atata amar de tigan…..daca ajungem sa nu iesim din casa ce faci cu ei ? Micro 14 , 15 ostrovului? Toamnei baraci ? vulturului la baraci sunt mii de tigani. Sunt tare curios…abia astept

    • cârcotaş Răspunde

      Coronavirus nu prinde la ţigan. Nici la indieni n-a prins. De cum se apropie de ei i se atrofiază cilii.

    • ... Răspunde

      Mai în glumă, mai serios dar eu am auzit de la cei din domeniul medical că țigăncile dezvoltă alergie la metodele de contracepție moderne gen sterilet.😱

  7. Vlad Tepes Răspunde

    Mai baieti, ati vazut cum in plina stare de urgenta tiganii se aduna cu sutele la nunta iar politistilor nostrii le este realmente frica sa-i disperseze pe loc…..s-au apucat sa le explice ca nu este bine…etc, etc…
    Unde este autoritatea Statului Roman ?
    Voi cum va simtiti cint interlopul iti ride in nas si-ti spune ca lui nu-i comanda politia…circula si imprastie coronavirusul in societate …
    Cum va simtiti ?

    • bla Răspunde

      Pe tzigani nu sunt instare sa-i rezolve. Se leaga de oamenii de rand, simplu. Ar trebui sa fim si noi tigani. De incapabili ce sunt , stau si se uita ca boul la poarta noua. Le e frica de tigani. ce credeai?

      • Ardelean Răspunde

        Sa vezi ce viteji erau azi la aprox 12,05 trei comunitari, cu un logan albastru, cand au vazut un bmw oprit ca porcu, pe zebra, langa pod. Su pornit o secunda sirena, iar cand cocletu s-a uitat urat la ei au fugit spre sediu. In rest, regulamentar echipati castravetii, cu masca trasa sub nas, pulane, caschete…tot ce trebe. De era o baba amarara o si amendau cu min 400 lei.

  8. Gyuri Răspunde

    Mda.
    Acum totul este cu și despre virusul corna.

  9. zurick Răspunde

    Al drq tineretul ăsta! Am înțeles că pasagerul a decedat. Atunci cum drq s-a bătut cu polițaii? Întreb și eu așa.

  10. apollo Răspunde

    Voi care va bateti joc de institutiile statului si vreti plecaciuni cand sunteti abordati de politisti va faceti voua si tarii un mare deserviciu…sa va fie clar…daca nu gresesti nu are nimeni nici o treaba cu tine…daca gresesti fi barbat si suporta consecintele…lasati-o mai moale cu tonul,intonatia,cascheta si alte abureli,ca astea nu v-au impiedicat sa respectati legea…daca nu acordati respect si incredere institutiilor care va apara sunteti pierduti ca cetateni onesti ai acestei tari.Oricum sunteti ,,zmei,,doar in fata tastaturii… cand va opreste patrula sunteti ,,mielusei..! de unde rezulta caracterul josnic si dual al multor postaci de pe aici.

    • Ardelean Răspunde

      Nu mai departe de azi la pranz, patrula din trei organe a tulit-o vazand ca deranjeaza un cocalar cu bmw. Si omu nu era agresiv, doar nesimtit.

    • y Răspunde

      Nu mai departe de aseară așa pe la ora 21 polițistul care stă vis a vis de mine ținea mare petrecere cu grătar și manele la el în curte cu colegii lui. Erau pe puțin 20. Ce părere ai despre asta? Și vezi că încă nu am început să povestesc despre el.

  11. cityzen Răspunde

    Asta e valoarea unui politist în România, fără cuvinte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  12. x-ulescu Răspunde

    din toate sindicatele , admir sindicatul politiei ,ei au fost singurii care au protestat impotriva ticalosului de basescu , acum nu se poate ca e stare de urgenta , dar voi si familiile si cunostintele voastre ,puteti sa NU mai votati pnl-ul , care prin ministrul de interne isi bate joc de voi

  13. 098 Răspunde

    Nu vrea sa fiu obraznic . Dar din cind in cind ár trebui sa ne facem nacionalist..
    Fara tigani fara cei care nu vor sa se supuna legislatiei.

  14. Creter Angelica Lucica Răspunde

    Este o stire falsa…nu sunt veniti din italia ci din franta…de ce nu ati anuntat din prima zi ca imobilizarea a fost cot la cot ….veniti cu stiri false a treia zi rusine…chiar daca au venit din tari cu zone rosi au trecut prin granita ?…de ce nu spuneti adevarul ?…ganditiva ca au filmari multi cu inpactul si va poate dovedi…nu acuzati pe nedrept chiar daca a prosus acident luati masuri clare cu dovezi adevarate sa faceti stirea…da trebuia din granita sa le dea carantina acasa …sau chiar politia din comuna lor…in pericol sunt politisti cu multi alti persoane provenite din zone infectate…nu mise pare normal sa primim stiri false…daca va vor da dovezi ca nu sa facut mobilizare cot la cot ce o sa faceti ?daca persoana care traieste si nui contamintat cu codvis 19 ce o sa mai scrieti ? …Fiti organ de politie care isi respecta uniforma …si fiti sinceri cand sunteti anuntati la un asfel de caz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.