Ultima actualizare: azi, 10:50

Naţionale

Scandal în vama Nădlac. Zeci de persoane s-au blocat în centrul de carantină. Au intervenit mascaţii

Scandal în vama Nădlac.  Sute de români care au reușit să plece din Italia au ajuns la granița cu România. Zeci de mașini sunt blocate la intrarea în țară, la punctul de trecere a frontierei Nădlac. Iar mulți dintre cei care au ajuns în țară refuză să intre în carantină, informează Digi 24. Astfel, la un centru de carantină a fost chemată poliția, pentru că peste 20 de oameni cereau să fie lăsați să plece acasă. Situația s-a calmat și oamenii au fost duși în carantină, a spus la Digi24 șeful DSP Arad, Constantin Cătană.

Presa locală a relatat inițial că oamenii s-au blocat într-un centru de carantină și că pompierii chemați să spargă ușa s-au trezit cu autospeciala blocată de mașinile oamenilor. Au fost chemați mascații pentru a detensiona situația, relata Aradon.ro.

Șeful DSP Arad, Constantin Cătană, spune că „nu s-a pus problema de ostatici, de revoltă”, ci de o nemulțumire a oamenilor.

Scandal în vama Nădlac: oamenii nu voiau în carantină

A fost chemată poliția pentru că erau nemulțumiți, nu voiau să intre în carantină”, a spus el.

Cătană a precizat că este vorba despre 23 de persoane venite cu 10 mașini. Ei doreau să fie lăsați să meargă în județele în care voiau să ajungă.

Șeful DSP Arad a spus că oamenii au fost duși la un al doilea centru de carantină, pentru că unde au fost duși inițial erau deja 40 de persoane și autoritățile au dorit să evite agitația. Vor rămâne acolo timp de 14 zile.

Oamenii ajunși în această seară la centrul de carantină din Arad for fi testați pentru coronavirus, iar probele vor fi trimise la Timișoara, pentru a fi analizate. Cătană a precizat că vor fi testați din nou, în ziua 12 și ziua 13 de carantină.

39 comentarii

  1. DIASPORA Răspunde

    Hahalele de ciumpalci ce sterg buzile si curu unui batran pe Italiee s-au revoltat ca nu sunt lasati acasa..
    ba cacatzi din zona rosie de coronavirus umpleti tara de boala cretinilor …
    pana ieri acolo era tara voastra parca…azi veniti aici..
    da drac va pus sa mergeti si nici dracu nu va cheama inapoi..nu plange nimeni dupa voi..
    retardatilor..voi nu realizati amploarea pericolului de cretini ce sunteti..
    al drac sa fiti..cu tot neamul vostru de tzarani ..

  2. Unul TARE Răspunde

    Buna
    As dori sa ii raspund unui limitat ca DIASPORA:
    Ori esti incult ori esti limitat….e mult deja ca iti dau importanta dar sa iti explic ceva….noi cei din afara tinem Romania SUS si spunem tare ….suntem Romani….fiecare roman in Italia lucra ce poate si te tine pe tine somer…..intr-adevar multi pleaca acasa pt ca aici nu isi permit sa stea fara lucru….
    Iti dedic o piesa cu care eu am crescut cand tu beai lapte cu sana…..BUG MAFIA-N-ai fost acolo”-fraiere

    • @unul tare Răspunde

      …tineti voi cei de-afara pe dreaq sa va-npature !!Voi numai de drepturi stiti,si acolo si aici,de obligatii nici nu vreti sa auziti!!Trebuia fain frumos sa va trimita de la granita inapoi acolo unde trebuia sa stati in carantina,iar papagalul ala Rares Bogdan, care va manipuleaza cand e vorba de campanie electorala ,sa stea printre voi,pentru ca acum el sta ascuns ca un sobolan de frica sa nu-l infectati!

    • Norick Răspunde

      Asta buna a fost asa de dimineata inainte de cafea 🙂 Si totusi imi spui si mie cum platiti voi impozite acolo ? Mai ales pentru Ro ?? 😛 🙂 🙂
      Peace ! 🙂

  3. Pop Ioan Răspunde

    ….mai ales ca lucreaza si la “negru”.Nu v-a fost buna Patria Natala, atunci stati acolo unde v-ati dus. Nu ne imbolnaviti si pe noi. Nu uitati ca acest “guvern va ajuta”. Nici la alegeri nu are nimani de voi.

  4. hingeru Răspunde

    Parca vad ca umpleti serviciile de Urgente, unde o sa povestiti ca in Italia este mult mai fain. Dar de ce nu ramaneti acolo atunci? Unde platiti asigurare de sanatate? Fug ca sobolanii acasa. Acolo sa mergeti la doctor!!! Inchideti de tot granita!

  5. Gogu Styuk Răspunde

    Ahaaaa,acum nu mai e ”ciuma roșie” si nici ”m-uie psd” la putere??!!Păi nu trebuia să vă aștepte cu flori la graniță Iohannis cu gălbejiții lui,ăla pe care l-ați facut voi președinte???Nici n-o să vă aștepte,că stă ascuns și tremură de frică să nu-i dați și lui viruși !!

  6. Unul TARE Răspunde

    Buna la toti acesti insi care scriu ce stiu in limitatea si posibilitatea lor de cunostinta de cauza….aici nu se lucreaza la negru cel putin in domeniul meu,sunt antreprenor in Italia de ft multi ani iar toti angajatii mei sunt romani cu acte in regula pe care cu greu ii gasesti din simplul motiv ca voi romanii de acasa nu aveti chef de lucru si pretindeti euro,aspirati la ceea ce facem noi si la faptul ca multi bani ai nostrii ii trimitem doar acasa.
    Eu am ales sa nu merg acasa pt ca am ft mult de lucru ,nu ma afecteaza si nici nu ma intereseaza Covid19,nu am timp sa stau sa vad romanii cum denigreaza o tara in care ei vin là shopping,in vacanta,la cumparaturi etc.
    Inainte sa vorbiti spalati-va pe gura.
    Tin sa precizez:nu ma intereseaza politica de nici un fel

    • DESTEPTU' :D Răspunde

      @ Unul TARE – dacă ești mare si tare, atunci rămâi acolo unde ești și sunteți. Vă este frică de boală și fugiți acasă fără să vă gândiți ca vă infectați familia de acasă; bine că până acum nu v-ați grăbit și v-a plăcut acolo pe meleagurile unde totul este mai frumos și mai fain decât în țara noastră săracă.
      Mai bine rămâneți acolo și tratați-vă și nu ne infectați… nu infectați țara… pe semenii voștri.. pe familia voastră dacă tot o iubiți! Lăsați-ne în pace , în “sărăcia noastră sănătoasă”! 🙁

  7. Giovanni Răspunde

    Shopping și cumpărături același lucru ….italianule…..ha ha

  8. hingeru Răspunde

    Auzi tu ala TARE, nu mai trimite bani acasa. Cheltuieste tot acolo. Eu nu traiesc din banii tai. Lasa ca la ai tai platesc eu pensia.

    • Unul TARE Răspunde

      Pensia la ai mei nu o platesti tu stai linistit
      Vezi-ti de viata ta nu de banii mei si a altora ca mine,bani munciti….

  9. (´⊙ω⊙`) Răspunde

    Unii dintre voi(frustratii in general)au o atitudine jignitoare faţă de românii din diaspora, însă aceştia sunt un ajutor urias pentru economia Romaniei.
    Romanii de afara au trimis in tara ,doar in 2018,aproape 3 miliarde de euro. Pt necunoscatori ,este 1,5% din PIB…Romania primeste o suma de bani mare,fond curat,fara dobanda,fara sa o dea inapoi.Asta înseamnă stabilitatea cursului valutar, înseamnă investiţii, înseamnă consum.
    Banii care vin din străinătate compensează, lipsa de salarii consistente în România. Ajută gospodăriile de a face mici investiţii.. aredament,aparatură electronică,constructii imobile si multe altele.
    Deci pt cei frustrati ,sa stiti ca diaspora,cu banii lor, fac mai mult bine ca rau…dar multi ce comenteaza ,o fac fara a stii lucrurile de mai sus.

    • nuconteaza Răspunde

      De ce tot trebuie sa le deschideti mintile la toti astia incuiati? Nu e mai simplu sa fie doar manipulati? Ai dat un comentariu foarte bun, dar romanu tot prost ii si le stie doar pe ale lui. Bani de investitii nu prea mai sunt. Toti se duc pe salarii in administratie si pensii. Asta e adevarul.
      O chestie pentru toti patriotii romani. De ce nu va faceti firme si platiti romanii cu 1000 euro/net pe luna? Ca de vorbit e usor, dar cand e de pus osul la treaba imediat faceti 2 pasi in spate.

    • Observator Răspunde

      Poti sa-mi spui o investitie serioasa facuta de cineva , cu bani trimisi ….de-afara ? Si nu ma refer la un magazin satesc cu barul aferent , ci la o investitie care a creat , sa zicem , 50 de locuri de munca , care plateste salarii echivalente cu cele …..de-afara ? Si cu ocazia asta , îl întreb si pe cel care se semneaza cu diacritice – de când a face investitii , înseamna a-ti cumpara electrocasnice ? E-adevarat ca multi dintre cei de-afara trimit bani familiilor pentru minima subzistenta (na, ca am comis-o !) , dar a sutine prostia ca ei fac investitii în tara , cred ca e prea mult spus . Atunci , de ce nu contribuie si la sitemele de asigurari de sanatate sau pensii de-aici ? Ei sustin mai mult ….consumul , consum care , culmea , tot ….afara se întoarce în buna parte ( multinationalele stiu de ce !) . Si înca ceva , daca a fi responsabil si constient de gravitatea cu care ( da , cacofonie !) se poate multiplica un virus , este atributul ….unor frustrati , n-ati nimerit-o ; fiindca suntem …..multi !

      • x-ulescu Răspunde

        turnulete mai multe ca vecinu ..se pune ca investitie ?

      • nuconteaza Răspunde

        Din comentariul lui (´⊙ω⊙`)
        “Romanii de afara au trimis in tara ,doar in 2018,aproape 3 miliarde de euro. Pt necunoscatori ,este 1,5% din PIB…Romania primeste o suma de bani mare,fond curat,fara dobanda,fara sa o dea inapoi.Asta înseamnă stabilitatea cursului valutar, înseamnă investiţii, înseamnă consum.”

        Investitii nu prea. Pentru ca totul merge la consum, de ce? Asta e politica de la noi. Importam si cand ramanem fara bani, facem imprumut extern. De ce? Pentru ca avem multe “putori” in tara care “nu se ridica din pat pentru 1500 lei /net pe luna”. Sunt si acei multi care nu vor sa fie trantori prin tara dar nici nu vor sa lucreze pentru 1500 lei / net pe luna.. si merg in strainatate. Astia is diaspora. Pe care cei multi ramasi in tara ii critica. Banii trimisi de ei in tara ajuta la bugetul nostru, ca sa poata sta parlamentarii bine mersi in parlament, sa doarma linistiti.

        Citez pe Observator:
        “Poti sa-mi spui o investitie serioasa facuta de cineva , cu bani trimisi ….de-afara ? Si nu ma refer la un magazin satesc cu barul aferent , ci la o investitie care a creat , sa zicem , 50 de locuri de munca , care plateste salarii echivalente cu cele …..de-afara ?”
        Nicaieri in comentariul meu nu am zis ca cei de afara fac investitii de genul asta. Nici macar nu am zis ca fac investitii. Consumul facut de diaspora pe materiale de constructii, masini si alte bunuri se aplica un TVA, care merge la Bugetul Romaniei. Bani care merge pe salarii si pensii. Totusi ii provoc pe romanii guralivi care is prin tara sa deschida firme care ofera 1000 euro/net pe luna . Is destul de sigur ca in cazul asta multi s-ar intoarce acasa. Dar cum ziceam… vorba multa.

        ” Ei sustin mai mult ….consumul , consum care , culmea , tot ….afara se întoarce în buna parte ( multinationalele stiu de ce !) . ”
        Bingo, dar dinou… vreun retailer cu capital romanesc cu retea bine extinsa? (Exceptie Dedeman , ca doar nu mancam suruburi si piulite).

        Sa presupunem teoretic ca se intorc in tara sa lucreze…pfft, unde? In parc industrial la o firma straina sau la un retailer strain? Eu zic acolo unde salaru e mai mare, chiar daca avem firme cu capital romanesc.

    • Ghita Ciobanul Răspunde

      1,5% din PIB e fix **** fratica…. Ca fapt divers sa stii ca impactul e fix Zero… Cu alte cuvinte… Keep you money bro… We don’t need you… Or them

  10. TABU Răspunde

    Daca esti atit de tare de ce nu ai facut acasa o firma puternica , ca sa dai de lucru la oameni.

    • Unul Tare Răspunde

      Vezi politica in Romania si mai vb….
      Vezi oamenii ce au ramas in tara si mai vb
      Vezi haosul ce e in tara si mai vb
      Vezi mentalitatea in tara si mai vb….

      • H&R Răspunde

        Si atunci de ce veniti acasa? Aaaa, sa ne infectati si pe noi. Pentru aia suntem buni numai, asa-i? Ai o gandire de comunist de nu se poate..

      • x-ulescu Răspunde

        ati votat presedintele , ati votat pnl-ul si usr-ul ..acuma sunt la putere , ei controloeaza vamile , sanatatea ,finantele , de ce va plangeti de se intampla in vami si carantina …la conducere sunt oamenii votati de voi

      • @unul tare Răspunde

        Politica din Romania??Serios??!!Da cine l-a ales pe Iohannis?Cine vine sa ne faca noua ”mitinguri diasporene” ,desi nimeni nu va cerut si nici nu va cere acest lucru??!!!Cine a votat USR si PNL la Europarlamentare??Cine a facut circul de pe lume ca nu au destule sectii de votare in ”diaspora” ??!!!Voua nici nu trebuia sa v-i se dea voi sa votati !!Eventual sa votati ciumpalacii de prin tarile unde traiti !!Prietene,ce faci cu banii pe care-i castigi?Iti faci tie vila,iti cumperi masina,haine de firma etc.!!Mi-ai dat mie vreun ban?Eu muncesc pentru 2000 de lei pe luna,si nu ma intereseaza ca tu castigi 3000 de euro pe luna,asa ca mananca-ti banii si lasa-ma pe mine in pace !!Si respecta legile din tara in care muncesti,iar daca aia au zis sa stai acolo in carantina,atunci nu mai fugi la neamuri sa le imbolnavesti si pe ele !!!

        • nuconteaza Răspunde

          Din banii pe care ii cheltuie el in Romania pentru vila si masina si haine. 19% is TVA. Firmele de unde cumpara el produsele, platesc 10% impozit pe venit. Deci practic el 29% din banii pe care ii aduce in tara din diaspora merg direct la stat.Tu nu incasezi nici 1 leu din astia daca nu lucrezi la stat. In schimb se duc la pensii, pensii speciale si cresterea salariilor functionarilor publici care “gestioneaza cu mare atentie bugetul sa fie totul ca la carte, sa investim, sa ne dezvoltam sa recuperam decalajul fata de UE”. Tu daca lucrezi la privat, e direct problema ta cu privatul de ce castigi 2000 lei / luna si nu 4000 lei/luna. Nimeni nu te obliga sa stai la privat dar si daca ramai nimeni nu iti impune sa muncesti pentru acea suma de bani. Stai linistit, nici 2000 lei nu e o suma mica, eu zic ca e decenta. Daca ti se par preturile mari, sa le multumesti PSD-istilor care au crescut salariile minime pe economie din pix, adica genul de infuzie de bani in economie care creste inflatia si odata cu cresterea inflatiei, cresc preturile.

  11. Pop Ioan Răspunde

    Daca ti-a trebuit rahat occidental , ca acela este mai parfumat ca cel al stramosilor stramosilor nostri, atunci stai unde esti si minca-l acolo cu pofta.Si asa , dupa spusele D-vs , aici au ramas doar ciurucuri si haos.Pofta buna.

  12. mihail Răspunde

    @Unul TARE:
    1/.Nu ajutati economia Romaniei!Daca puteti o faceti pentru parinti,frati ,surori ,rude etc.Sunt rudele D-voastra nu ale mele.Din band vostri nu se fac nici drumuri,nici spitale,nici turism.Va jutati eventual familia!Dar si asta mă idoiesc.Pentru ca vad ,de exemplu in fiecare joi dimineata,in fata la UNIO,batranei ce va trimit pachete cu de toate.Voi trimiteti pături ,saltele, unelte la care au renuntat angajatorii vostri sau le-ati ciordit…Si toate in plase de rafie!Simbolul din pacate al romanului plecat!
    2/De ce veniti acasa precum hotii?Pana la sarbatori mai e mult!Si de ce aveti pretentia că pentru voi,autoritatile romane sa faca exceptie?Dati-l in judecata pe ministrul de interne că nu va asteptat cu covorul rosu!Nu vi se pare ca e mai mult decat batjocură la adresa romanilor,siliti sa va suporte ifosele,neam prostia,ingâmfarea si lipsa de respect?
    3/Ai dreptate.Statul roman nu poate plati salarii si pensii de peste 1000 de euro ,si pentru ca tu nu platesti aici impozit-deci nu poti trage la raspundere.In schimb folosesti ceea ce amărâtii de romani,cum ii numesti,o fac cu greu!
    Nu stiu dacă e bine sau nu,dar statul roman a impus o regula pe care voi nu vreti s-o respectati !Să inteleg ca dincolo sunteti hoti si infractori?
    Măcar simtul ridicolului ar trebui sa-l aveti!

    • DESTEPTU' :D Răspunde

      Bravo domnule mihail. Bine punctat! Si oricum, nu mai trimit astia bani cum a fost inainte (asta se stie si se simte) Asa ca unul TARE, nu mai vorbi prostii 😛

    • (´⊙ω⊙`) Răspunde

      @mihail .. raspund doar la “Nu ajutati economia Romaniei!”
      Banii adusi de romani,raman
      in economia Romaniei si au un efect multiplicator prin circulatia pe care o au in economie. Diasporenii isi fac case, platesc muncitorii care pun jos depozite la banci ca sa cumpare masini pentru care se construiesc capacitati de productie aditionale, etc. De asemenea, orice valuta adusa din afara, mareste puterea leului atunci cand valuta cumpara roni. Un ron puternic ajuta tara cand importa produse (ca petrolul) pentru care trebuie sa cheltuie mai putini roni. In final, orice valuta adusa de romani intareste rezervele Romaniei de valuta ceea ce-i permite tarii sa faca multe actiuni bancare extrem de folositoare cum ar fi imprumuturile cu dobinda mica…si multe altele. A spune ca banii de afara nu ajuta economia tarii…hmmm

      • mihail Răspunde

        (´⊙ω⊙`):In concluzie acum ca euro si leul umbla razna se datoreaza saracirii prietenilor nostri din diaspora?Fortati o realitate proasta!Si ca sa intelegeti,…cum se dice…Nu cu ei are lumea ce are.Are cu nesimtirea si cu pretentiile de-a da lectii!In rest ,in carantina si sa respecte legea!Sa nu fie pusi romanii sa le impuni asta!Sau sa ramana unde au ales!

        • Observator Răspunde

          Inutil sa încerci a-l convinge pe unul care nu vrea sa priceapa despre ce postam aici , majoritatea ! Aproape toti care se întorc au pretenția sa-i respecti (pe ei și toanele lor) , iar ei , să nu respecte nimic aici . Si-acum am sa zic ceva urat – daca sunt atat de tari în clanță , de ce n-au ramas acolo de unde vin sa-si demonstreze …..musculatura , s-au întors la niște…. amărășteni ( ăștia suntem noi, cei de-acasa) care au susținut cum au putut , fiecare , economia , sistemele de pensii , de sanatate , iar acum au impresia ca ei sunt cei carora li se cuvine totul ? Vezi doamne , au trimis bani acasa ; pentru ce i-au trimis ? S-au modernizat cumva spitalele din banii lor ?S-au dotat cu aparatura necesara , cu toate consumabilele de care e nevoie ? Au facut clinici private sau camine pentru batrani ori copii abandonati ? N-aș vrea să înteleaga cineva ca sunt împotriva întoarcerii acestora acasa ; dar s-o faca cu bun simț si responsabilitate , sa se supuna legislatiei de la noi , ca nu sunt mai presus cu nimic fata de cei de-aici !

  13. Altu Răspunde

    Coronavirusul spală creierul,asta e cea mai gravă consecință. Ajung oamenii să se agreseze pt o prostie. Avem 60 de morți de gripă în România,de ce nu vă agitați. De gripă de ce nu vă protejați. Bine că de virusul fantomă vă e frică. De cancer mor mii de oameni anual în țară,de cancer pt care nu este leac nu vă este frică?

  14. Dan22 Răspunde

    Pentru altu
    Desteptule
    In Italia in 2 saptamani coronavirusul a facut peste 600 morti
    Ti se pare normal ?
    E o cifra imensa

    • Altu Răspunde

      Uită-te la media de vârstă a morților,81 de ani cu diferite boli grave. Cu corona sau fără mulți dintre ei oricum mureau în perioada asta. Nu se moare de corona dacă ești sănătos. Sunteți siguri că ăia au murit din cauza virusului? Să vedem statistic câți au murit în Italia în fiecare zi înainte și câți mor acum. Așa putem vedea daca a crescut numărul deceselor din cauza virusului.

      • H&R Răspunde

        @Altu zici tu ca mor cei care au in jur de 80 de ani in Italia, si nu trebuie sa ne fie frica. Dar la vama nu chiar batranii vrea sa vina catre vatra de acasa. Atunci de veniti acasa daca nu va este frica? Intrebare buna, nu?

        • H&R Răspunde

          “Atunci de ce veniti acasa”

          • Altu

            Panica, răspândită de presă. Eu sunt acasa nu am fugit de nici unde. Dacă toți stăm în casă și nimeni nu mai produce nimic,ce vom face fără mâncare, apă , curent,gaz,etc. Până la urmă o să fii silit să ieși la lumină și tot nu scapi de ce ți-e frică.

  15. Pop Ioan Răspunde

    Acum putem vedea citi romani lucreaza la negru in Occident.Aproape toti care revin sau incearca sa revina nu au asigurare medicala sau/si un loc de munca stabil. Sau sesviciile medicale din tara au devenit mai atragatoare ca cele din Occident?? Comme si dice…?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.