Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

TOPUL celor mai dezastruoase drumuri din Satu Mare

Topul celor mai dezastruoase drumuri din Satu Mare. Foarte multe dintre drumurile Sătmarului sunt arătate cu degetul de către cetățenii furioși că își distrug mașinile, iar criticile la adresa autorităților curg necontenit. Cele mai hulite drumuri sunt cele județene, iar un exemplu mai mult decât elocvent când vorbim de această categorie este, cu siguranță, Autostrada Codrului. Însă, pe lângă acest tronson ce a devenit deja un simbol al neputinței autorităților, sătmărenii au nominalizat multe drumuri care se încadrează cu ușurință în topul celor mai dezastruoase drumuri din județul Satu Mare.

Topul celor mai dezastruoase drumuri din Satu Mare

I-am provocat pe sătmăreni să ne spună care sunt, din punctul lor de vedere, cele mai dezastruoase drumuri din județ. Oamenii au prezentat o listă generoasă cu tronsoane demne de o țară de lumea a treia, iar în vârful topului a fost urcat, așa cum am menționat, celebra autostradă a Codrului. Nu intrăm în detalii profunde, întrucât istoria acestui drum este deja arhicunoscută nu doar în Satu Mare, însă trebuie menționat că oamenii din zonă pregătesc un nou protest de amploare.

Printre alte drumuri menționate de sătmăreni se numără tronsonul dintre Supuru de Jos și Hurezu Mare: ,,Haos total”, spune un sătmărean, completat de un altul ,,Jalnic, au fost foarte multe postări, dar fără rezultate.”

Porțiunea dintre Crișeni și Craidorolț a fost și ea menționată: ,,Dezastru. Nici nu se poate circula. Mocirlă și gropi”, spune un cetățean din zonă.

Alte drumuri menționate de foarte mulți sătmăreni:

Satu Mare – Valea Vinului: ,,Trei gropi am luat pe sensul de deplasare spre Satu Mare, la fiecare m-am oprit să verific dacă nu s-a rupt ceva”, spune un sătmărean. Un alt cetățean a precizat următoarele: ,,Efectiv aveam vreo 60 și asa am dat în ele, că mi-a sărit apa din crater până la jumătatea dreapta a parbrizului.”

Viile Satu Mare – Medișa: ,,Arată ca după bombardament! Am tot fost amăgiți ca vom avea asfalt. S-ar încadra chiar și pe primul loc”, spun oamenii.

– Un dezastru total este și drumul Rătești – Soconzel, spun sătmărenii, dar și Păulian – Gara Ghilvaci.

Acestea au fost cele mai menționate drumuri, însă suntem convinși că lista cu cele mai dezastruoase tronsoane din județul Satu Mare este una mult mai generoasă. O spun mai mulți șoferi care circulă des pe meleagurile sătmărene și care nu s-au rezumat la a menționa un drum sau două, ci au simțit nevoia să transmită un mesaj clar către autorități. Vă prezentăm câteva dintre opiniile acestora.

,,Toate drumurile din județul Satu Mare sunt proaste, la fel cum este întreaga administrație județeană! Aceștia sunt niște neputincioși! Cu toții trebuie să fie schimbați și trimiși la plimbare!”, se arată în mesajul vehement al unui sătmărean.

Un alt cetățean a ajuns la aceeași concluzie: ,,În consecință toate drumurile din județ sunt praf și pulbere. Nu-i de mirare după o iarnă atât de grea și plină de nămeți. Rușine celor două consilii, atât local cât și județean.”

Un sătmărean, supărat de asemenea pe autoritățile Sătmarului, a ajuns la următoarea concluzie: ,,Plătim o groază de taxe și impozite. Zic să nu le mai plătim nimic, nicio taxă, să ne mobilizăm că altfel nu se mai poate.”

Județul Satu Mare are peste 840 de kilometri de drumuri județene, însă asfaltul nu a ajuns în destule zone unde trăiesc foarte mulți sătmăreni. Există la fel de mulți sătmăreni care au ajuns deja la capătul răbdării și, cu toate că își doresc cu disperare să nu mai fie nevoiți să își rupă mașinile în gropi sau să umble prin noroaie, se pare că mai au totuși de așteptat.

 

 

 

 

 

 

9 comentarii

  1. Satmarean votant Răspunde

    Poate ar trebui sa “provocati” si un top al celor mai dezastruoase strazi din oras si in special a celor care sunt incadrate necorespunzator sau nelegal in zone de impozitare -vezi anul 2019 !!! Va invitam sa faceti poze pe str. Alecu Russo incepand de la nr. 20 si sa intrati cu masina , unde platesti in 2019 impozit ca si pe strada Ana Ipatescu …
    Actualul primar,inca, a promis in scris in 2019 si in declaratiile de presa asfaltarea strazii Alecu Russo. Strada a fost introdusa in zona B de impozitare ca si cum ar fi modernizata. Au incasat banii majorati pentru impozit pe casa si teren conform tarifului de zona B. Strada si acum arata la fel daca nu mai jalnic ca si anul trecut iar locatarii au ramas tot cu gropi , praf, masini distruse si banii luati.
    Este normal dl Kereskenyi ?
    E corect dl Kereskenyi?
    Este legal dl Kereskenyi?
    Promitem si nu facem dar jecmenim cetatenii !!!
    Vedeti str. Alecu Russo impozitat in zona B de anul trecut – aviz institutiilor abilitate !!!
    Cum credeti ca vor vota cetatenii din zona Alecu Russo si cei care au fost pacaliti cu impozitul majorat si incasat in 2019 prin rezonarea de la D la zona B de impozitare ?
    Va asteptam pe strada Alecu Russo la o plimbare cu masina sa vedeti ce ati oferit incepand cu 1 ianuarie 2019 pentru un impozit de ZONA B ! Multumim frumos.

    • H&R Răspunde

      Copy -> Paste ?

    • Gyuri Răspunde

      Alecu Russo nu e strada aia unde cocalarii şi-au făcut vile cu piscină iar jeepanele şi le lasă în drum blocându-l?
      Da, strada aia unde fiecare şi-a pus gardul după pofta inimii necedând NIMIC, da’ maşina tot în drum o lasă. Nu interesează pe nimeni cum veţi vota şi că-i mare impozitul, cocalarii şi fraierii tre arşi la jeb.

  2. Fery Răspunde

    D.le satmarean votant. Trebuia si tu si toți ceilalți locuitori să lăsați loc si să faceți salturi pentru scurgerea apei pluviale. Nu a-ți făcut acest lucru,atuncea taceti dracului din gură,că doar nu o să vină primaria să vă aducă teren pentru santuri.Desteptilor, toate le lăsați pe seama Primăriei, parcă ei au construit anapoda,nu voi.

  3. Cineva Răspunde

    Dacă consiliul județean și a asuma responsabilitatea sa întrețină drumul, ma refer la autostrada Codrulu de ce naiba nu vin cineva cu o lama sa mai nivelze cât de cât puțin ca pur și-l simplu nu a pe unde sa ocolești gropile vai de ele mașini și de buzunarul nostru, gândiți-vă că sunt navetiști care merg în fiecare zi la servici.

  4. Ro Răspunde

    Asta e Romania mare. Noi am vrut? NU. Acuma ramine sa suportam pe toti hotii din sud. Cititi scrisoarea lui Iuliu Maniu catre Regele , cum este jefuit si umiliti oamenii din Ardeal si Banat.

  5. Martinesti Răspunde

    Ce va mirați ca sunt praf drumurile in județ!daca la 1km distanță de Satu Mare ,la Martinesti ,au spart drumul bun acum 2 ani și l-au lăsat așa!deci e dezastru drumul!e drum de mers cu, căruță nu cu mașini bune!ce e mai dureros e indiferenta primarului din Odoreu pe care îl doare in dos de cetățenii din Martinesti!sa vina alegerile..

  6. Odorean Răspunde

    Hai, măi, că Martinestenii plus odorenii ii care nu- s tâlhari, curve, lingai sau pur și simplu proști, îl putem da jos pe Coronavirusul Miti care de 20 de ani jefuieste Odoreul. Gata, Miti! La ocnă cu tine, talharule!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.