Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

TRANSPLANT. Un sătmărean (40 ani) în moarte clinică a salvat o viață!

Un sătmărean de 40 ani aflat în moarte clinică a salvat o viață! Familia acestuia a decis să vin în ajutorul unor bolnavi, astfel că a decis donarea organelor. Astfel, în cursul zilei de sâmbătă, o echipă a Agenţiei Naţionale de Transplant a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, au preluat ficatul  bărbatului şi l-au transportat la Institutul Fundeni.

Redăm descrierea evenmentului, făcută de Agenţia Naţională pentru Transplant:

În situaţia unică pe care o traversăm aceste zile, din cauza pandemiei COVID19, umanitatea şi solidaritatea trebuie să primeze şi să fie dezideratul nostru, al tuturor. Dovada că românii sunt solidari ne este demonstrată încă o dată. De această dată, la Satu Mare, încă o familie a avut puterea de a transforma propria suferinţă în speranţă pentru un necunoscut, oferindu-i o şansă la viaţă.

Ne înclinăm cu profund respect în faţa familiei unui pacient, diagnosticat în moarte cerebrală la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, pentru decizia dificilă pe care a fost nevoită să o ia, dar care a adus bucuria vieţii într-o altă familie. Profesionalismul şi dedicarea echipei ATI şi de coordonare a spitalului din Stau Mare, Dr. Vitalie Moroşanu – kdp şi as. Rodica Kiss – coordonator transplant, au făcut posibil ca o altă viaţă, a cărui unică şansă era transplantul, să fie salvată.

Efortul echipei de prelevare a Institutului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Vasile Lungu, a adus speranţa pentru acest pacient. Intervenţia salvatoare a fost realizată noaptea trecută la Institutul Clinic Fundeni, de echipa condusă de Conf. Dr. Vlad Braşoveanu, cu sprijinul echipei ATI , profesionişti deosebiţi ce formează un monobloc cu un singur interes: salvarea celor pentru care transplantul reprezintă unica şansă la viaţă.

Respect şi recunoştinţă tuturor echipelor medicale implicate în această activitate atât de sensibilă, prinsă între suferinţă şi speranţă! Apreciem, mai mult ca oricând, efortul acestor oameni minunaţi, profesionalismul lor şi dedicarea cu care îşi fac datoria în aceste zile atât de dificile.

Pentru viaţa noastră şi a rudelor noastre, pentru viitorul nostru se luptă ei, medicii şi echipele din jurul lor, toţi cei care trebuie să fie în linia întâi în acest război parşiv. Noi, celilalţi, avem datoria şi obligaţia să-i ajutăm, facând un lucru simplu: #STĂM ACASĂ!

9 comentarii

  1. Adi Răspunde

    DOMNUL MARCK DEMISIA !!!!
    DOAMNA PAULA DEMISIA !!!!

  2. Altu Răspunde

    Condoleanțe, și respect familie pt gest. Dar mâine nu ar fi mare mirare să apară pe lista celor “uciși” de Covid.

  3. aurel Răspunde

    Am o intrebare,poate e penibila .
    Are cineva de castigat,vorbesc financiar de pe urma unui organ donat? Sa ma explic mai clar,familia a autorizat donatia si nu ar fi corect ca cineva sa aiba un interes financiar din treaba asta.

    • Ardelean Răspunde

      Aurele…incredibil cat de dobitoc poti fi. Probabil nici tu nu crezi, de aceea e musai sa te vezi in spatiul virtual. In alta ordine de idei, multumesc familiei, ca au reusit sa treaca peste durerea lor, fara sa se gandeasca la a monetiza asta. Pacat ca inca, in tara in care pochii lalaie la boxele puse in strada, gesturile acestea subt exceptii.

      • aurel Răspunde

        Sa te p1s prostule,nu intelegi comentariul meu .Eu vreau sa stiu daca cineva are de castigat de pe urma gestului facut,ma refer aici la cadrele medicale,spital,etc. Nu bag familiile,bravo familiei ce a donat si multa sanatate familie ce a primit.
        Si inca o data,limbric teleportat ,sa te p1s.

        • Marin Răspunde

          Sat-ti dau MWIE aurele, ma-ta a fatat un limbric ca tine. Mereu ai ceva cu cadrele medicale, JIGODIE! Fara cadrele medicale nu se putea face transplantul, JIGODIE ce esti!

          • aurel

            Daca eram fata-n fata,te luam iti puneam o peruca si te trimitea la produs in Olanda,fraiere. Tot injuri pe toata lumea pe aici frustratule. Esti doar o p1zda in fata unui monitor,pederastule.

  4. Marin Răspunde

    Aurele, da am treaba cu jigodii ca tine. Apropo de faptul ca ma trimiti la produs in Olanda, cred ca ma-ta te-a facut la produs, dar pe centura, nu avea moaca de Olanda. Un organ trebuia sa-l preleveze pentru tine sa-l sugi non-stop!

  5. Aru Răspunde

    Aurel….
    Eu n-am dedus de nicaeri ca ar fi vorba de așa ceva , habar n-am pe unde -ți umbla caprele….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.