Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Un nou caz de coronavirus în România. Efectele epidemiei în Italia: se închid toate școlile!

Un nou caz de coronavirus în România. În această după amiază, s-a confirmat al cincilea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19, transmite Grupul de Comunicare Strategică. 

Este vorba despre unul dintre contacții bărbatului de 47 de ani, din Timișoara, care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de ieri. Mai precis, este nepotul acestuia în vârstă de 16 ani. Conform primelor informații din partea DSP Timiș, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

În Italia se iau măsuri extreme din cauza epidemiei: se închid toate școlile și universitățile. Guvernul a ordonat închiderea sălilor de clasă din toată țara până la jumătatea lunii martie. Școlile și universitățile din regiunile cele mai afectate din nordul Italiei s-au închis deja în urmă cu 10 zile, dar focarul a fost răspândit, cu peste 2500 de persoane infectate.

În același timp, ministrul italian al sportului a declarat că toate meciurile de fotbal din Serie A ar putea fi jucate în spatele ușilor închise pentru luna următoare, în efortul de a pune capăt epidemiei. Numărul morților în Italia, din cauza coronavirusului, a crescut la 79.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.