Ultima actualizare: ieri, 22:26

Naţionale

VIDEO. Măsuri drastice! Italienii surprinși fugind din Milano înainte de închiderea orașului

Italia recurge la măsuri drastice după ce numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 233 și cel al îmbolnăvirilor la aproape 6.000. Întreaga regiune Lombardia și 11 provincii din nordul peninsulei urmează să fie puse în carantină. La aflarea veștii, italienii au luat cu asalt gara din Milano pentru a pleca spre sud sau în alte țări.

Zborurile au fost anulate, astfel că oamenii au o singură opțiune: trenul. În imagini se vede cum oamenii aleargă disperați cu bagajele pentru a printre trenul către destinația dorită.

Noile măsuri, care se aplică şi în Milano, cel mai important centru economic al ţării, şi Veneţia, unul dintre oraşele cele mai vizitate de turiştii din toată lumea, vor dura până pe 3 aprilie, scrie Mediafax.

______________________________________

Numărul deceselor din Italia a ajuns la 233, dintre care 36 doar în cursul zilei de sâmbătă. Tot sâmbătă au fost confirmate 1.247 de noi cazuri de infecţie în peninsulă, ducând numărul total al îmbolnăvirilor la 5.883.

”Vrem să asigurăm sănătatea cetăţenilor noştri. Înţelegem că aceste măsuri vor impune sacrificii, uneori mici şi, uneori, foarte mari. Dar acesta este un moment în care trebuie să ne asumăm această responsabilitate”, a declarat premierul Giuseppe Conte.

Începând de duminică, 8 martie, populaţia din nordul ţării nu va mai avea voie să părăsească zona şi aici se va permite accesul doar pentru situaţii de urgenţă.

Aceste măsuri se aplică inclusiv în oraşe importante precum Milano, Veneţia, Parma şi Modena, afectând un număr de aproximativ 16 milioane de oameni.

Provinciile afectate sunt: Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro şi Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso şi Veneţia.

4 comentarii

  1. Nimeni Răspunde

    Pamantul este rotund, la modul cum se raspandeste acest virus vor ramane putine locuri locuite de oameni unde acesta nu va ajunge. Nu vad unde ar putea fugi.

    • bla Răspunde

      Bine profetule. Doar ca la cat de periculos e, nu o sa fuga nimeni niciunde. Aia fug ca nu au resedinta in Milano si nu le convine sa nu se poata intoarce o luna intreaga acasa. La cat de mare e Milano, nici nu poti spune ca fuge lumea . Alte stiri umflate cu aer

  2. Nimeni Răspunde

    Nu e vorba de profetie ci de calcul matematic. Inchipuie-ti ca un infectat se intalneste intr-o zi cu 15 persoane, ziua urmatoare cei 16 se intalnesc la randul lor cu vreo 8 persoane, peste o zi cei 128… etc. Nu peste multe zile constati grozavia situatiei. In curand vin consecintele, scaderea productiei, aprovizionare dificila, blocajul sistemului sanitar, salubrizare dificila si… panica generala. Urmeaza exodul spre exterior, nu cred ca presa exagereaza.

  3. Nimeni Răspunde

    @bla. Nu stiu, dar am impresia ca tu nu prea intelegi cat de periculos e acest virus, ca-l confunzi cu o raceala sau cu o gripa usoara. Sunt persoane din Europa care s-au imbolnavit in China si descriu comportamentul bolii pe zile. Unele marturii sunt cutremuratoare. Chiar si durata bolii este destul de lunga, catre 1 luna si jumatate, asta pentru cei care supravietuiesc. Statul poate sa ia masuri, dar cele mai eficace sunt cele luate la nivel de individ. Trebuie evitate orice adunari, pentru ca prin acest mecanism se transmite virusul si asta incepand de ieri, pana nu avem inca virusul printre noi. Spre exemplu putem vedea slujba religioasa la tv o perioada, nu ne impune nimeni sa mergem la biserica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.