Ultima actualizare: ieri, 21:34

Locale

Coronavirus. România interzice activitățile cu mai mult de 1.000 de persoane

Autoritățile au interzis activitățile din România care implică participarea a mai mult de 1.000 de persoane, a anunțat duminică secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Este vorba de evenimente care se desfășoară fie într-o incintă, fie în aer liber, publice sau private, a precizat oficialul, iar măsura intră în vigoare chiar de astăzi. În cazul unor activități care implică mai puțin de 1.000 de persoane, deciziile se vor lua la nivel local, pentru fiecare eveniment în parte.

Școlile în care înregistrează cazuri de Covid-19 își vor suspenda cursurile pentru două săptămâni, meciurile de fotbal se vor desfășura fără spectatori, iar spectacolele mari vor fi anulate.

„Ştim şi ne cere scuze că această măsură va produce, poate, unele nemulţumiri sau un disconfort, dar consider că în acest moment sunt măsuri necesare pentru prevenire şi sperăm că o să avem înţelegerea tuturor celor care sunt implicaţi”, a spus Raed Arafat.

Și stagiile practice în spitale pentru studenţii la Medicină au fost sistate până la 31 martie, la fel și vizitele aparținătorilor.  Raed Arafat a precizat că noile măsuri anunțate duminică sunt luate preventiv, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. Totodată, secretarul de stat a reiterat apelul către românii din Italia de a nu veni acasă de sărbători, dacă se află în zonele de risc.

Aceste restricții intră în vigoare de duminică, 8 martie, și sunt valabile până la data de 31 martie, când se va face o nouă evaluare, existând posibilitatea prelungirii lor ulterioare.

Sursa: Digi24

 

5 comentarii

  1. covid-19 Răspunde

    Fac bine autoritatile ca incep sa limiteze aglomeratia.Masuri ,chiar drastice,impotriva raspandirii virusului trebuie luate cat mai repede.Nimic nu opreste raspandirea virusului,dar macar incearca sa-l limiteze.O tara ca Italia,ce are doar in Lombardia 1100 paturi in terapie intensiva, si deja se gandesc la ce e mai rau…ce poate face Romania cu doar 95 paturi?Deci noi,trebuie neaparat sa oprim cumva raspandirea.

  2. Pupak Răspunde

    Prea târziu ,nu se mai poate face nimic să ne rugăm pt bătrânii noștrii,ăștia nu vor să înțeleagă că trebuie oprit totul închise mall uri,oprita circulația trenurilor autobuzelor ,microbuzelor ,in Vuhan și China numărul infectărilor a scăzut drastic după ce sa izolat complet regiunea da noi nu că criza economică și din astea .

  3. Nimeni Răspunde

    Interzise adunari peste 1000 de persoane??? Eu le recomand tuturor sa pastreze distanta de 2-3 metri fata de orice persoana, asta daca se poate. Acestui virus nu ne putem permite sa-i acordam sanse de transmitere, daca vrem sa nu traim la granita dintre viata si moarte. In Romania inca se mai poate lupta impotriva lui, dar maximum de seriozitate. Arafat poate vorbi ce vrea el, pielea noastra ne-o pazim noi.

  4. satmarean Răspunde

    Să vedeți ce o să fie după Paști, că precis vor veni acasă cei plecați în Italia! Atunci va exploda epidemia!

  5. Vajk Răspunde

    Sa stea in morti mami lor acolo ,vin acasa si ne umplu spitalele ,si asa suntem condamnati ca nu avem paturi la terapie intensiva cred ca mai mult de 50 -100 de pacienti cu complicatii corona virus nu au nici o sansa la un spital de la noi .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.