Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

FOTO. Inspecție pe centura din Satu Mare. Ministrul Transporturilor cere accelerarea lucrărilor

Astăzi, în cea de-a doua parte a zilei, ministrul Lucian Bode a verificat stadiul lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Satu Mare și a discutat cu antreprenorul cu privire la problemele pe care le întâmpină acesta în ceea ce privește obiectivul de infrastructură.

Ministrul Lucian Bode a subliniat faptul că dificultățile actuale cu care se confruntă toți antreprenorii vor fi depășite doar prin continuarea lucrărilor pe șantiere concomitent cu respectarea regulilor stabilite de instituțiile abilitate pentru protecția angajaților.

”Centura municipiului Satu Mare nu doar că va fluidiza traficul din această zonă dar va contribui în mod decisiv la dezvoltarea județului. De aceea i-am cerut antreprenorului să respecte graficul de lucru pe care și l-a asumat deoarece numai astfel termenul stabilit pentru finalizarea lucrărilor va fi respectat”, a spus Lucian Bode.

Obiectivul în lungime de 19,54 km ce are ca termen de finalizare estimat de către antreprenor luna iulie 2021, înregistrează un stadiu fizic al lucrărilor de 44,50% în condițiile în care stadiul plăților este de 53,54%.

”Am cerut accelerarea lucrărilor, în condițiile în care plățile sunt la zi. Văd că antreprenorul, chiar dacă până în prezent au existat unele disfuncționalități, își respectă graficul de lucrări, fapt ce mă convinge că proiectul va fi finalizat în termen. Dacă subcontractorii vor fi plătiți la timp, sigur va fi și termenul de finalizare respectat. Știu că este o perioadă dificilă și de aceea am cerut tuturor antreprenorilor să se mobilizeze și să își ducă contractele la bun sfârșit. Veți vedea în perioada următoare că investițiile în infrastructură sunt un adevărat motor al redresării economice a țării. De aceea insist ca șantierele de infrastructură să rămână deschise dar numai în condițiile în care se pot aplica regulile de protecție a angajaților. Dacă antreprenorii își fac treaba vom avea noi legături rapide care vor contribui la dezvoltarea industriei de transport românească, la creșterea numărului angajaților în această zonă și implicit la revigorarea economiei naționale”, a declarat ministrul Lucian Bode.

8 comentarii

  1. Cineva Răspunde

    Dar despre autostrada codrului nu se mai aude nimic, domnilor de la portalsm, de ce nu mai scrieți nimic. Drumul e jalnic, praful cât casa nu vine nimeni măcar sa îl îndrepte puțin darămite să-l facă, chiar dacă e coronavirus mai sunt și oameni care merg zilnic la servici.

    • Adi Răspunde

      Scuze nu l-am văzut pe domnul Kira ,prietenul lui domnul Cozma , se presupune ca blocul domnului prefect a fost ridicat cu beton de la domnul Kira la un pret corespunzator .
      Oare la centura nu vinde tot el beton la un pret si mai corespunzator .Oare .
      Exact ca si Tarr , doar el castiga licitatiile prin judet .

  2. Vlad Tepes Răspunde

    Alo, domnilor Albu si Cozma, din respect pentru ceilalti trebuia sa purtati masca de protectie…!

    • ... Răspunde

      …. și tu în loc să te bucuri că a răsărit cazmaua din bârlog …. după hibernare sau bivuac, orice o fi fost!😱😉

  3. +++ Răspunde

    Daca tot vreti sa fluidizati traficul de ce nu demontati limitatoarele de viteza .Din cauza lor se formeaza uneori colona de masini pana in Vetis .Vreti s-o tineti tot asa pana in 2021.Asa porniti voi motorul economiei tampitilor,punandu-i frane.Alt proiect nu ati avut ,numai unul cu pilon in mijlocul drumului,sau nu va duce capul.Uitati-va la podul Golescu,la o asa lungime nu a avut nevoie de nici un pilon.In ce lume traiti fratilor?

    • --- Răspunde

      picior in mijloc = materiale cu adaos comercial in plus , fara picior = 0 in plus ( si in buzunare )

    • x-ulescu - tarfa pesedista Răspunde

      Vezi daca te-a facut ma-ta prost?! PAcolo va fi un sens giratoriu, care iti va taia elanul, muist mic care esti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.