Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

FOTO. Linia pentru depistarea COVID-19 de la Satu Mare este în teste

Linia pentru depistarea COVID-19 de la Satu Mare este în teste, anunță Instituția Prefectului.

Extractorul automat de material genetic, ultima componentă necesară pentru funcționarea liniei de analize, este în probe tehnologice în laboratorul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.

Capacitatea inițială este de 36 de teste pe zi, în acest moment spitalul având un număr de 200 de kituri de testare automată a coronavirusului SARS-CoV-2.

Mâine, la Satu Mare vor ajunge 500 de kituri manuale de testare, ceea ce va duce la creșterea capacității laboratorului.

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

6 comentarii

  1. unu Răspunde

    in 10 zile 360 de oameni?????? pai cand se va testa toata lumea eu credeam ca putem face vreo 500 macar pe zi, pai 36 ce este egal cu zero

  2. ... Răspunde

    @unu, totuși de unde ai tu impresia că se vrea să se rezolve problema? După o lună și ceva de la declanșarea nebuniei noi, adică Satu Mare, să nu avem încă o linie de teste covid pus pe picioare! Noi, când la Petea intră tot românul care merge în Ardealul de nord (Maramureș, Sălaj, Bistrița) și în Moldova de nord! Ulterior după ce se vor liniști treburile mă aștept de la autorități la fel de fel de autofelicitări. 😤 Cine moare între timp nu a avut noroc. Completați fraților declarațiile că alea sunt importante! Când te vede covidul pe stradă ricoșează din tine!😱
    S-a spus clar, testări, testări, testări. Noi ce facem? Frecăm.
    Important este ca clasa politică să nu pățească nimic. (Nu-mi pare rău că a ieșit o kakofonie din asta). Vezi cazul lui Flutur la Suceava. Peste tând testat repede. Ferească sfântu’ să pățească ceva! Și câți au făcut asta!!!
    Ca să-l citez pe Vasile Blaga de acum 10 ani când era pe cai mari, electoratul este p@limea. Scuze, el a zis așa.

    • Cocovid Răspunde

      Din cei 360 testati, 300 sunt angajati ai Consiliului Judetean, Prefecturii, Primariei, directori de institutii, iar restul de 60 – cativa medici si poate pacientii muribunzi.

      • Altu Răspunde

        Nu mai critica sistemul, că imediat Iohannis le mai dă o mărire pt merite deosebite. Cazul Timișoara, externează bebelușii , și după 2 zile, napoi că aveți covid. Dar faza tare e că mamele nu au. Și acum toți cu care au intrat în contact vor fi testați. Te apucă râsul. Pe zi ce trece se dovedește că altele sunt interesele nu virusul lui pește. No, și ăștia , miezul țării va primi premiu 500E. Putorile țării , ăia de la privat -25%. Și ăștia ultimii,nu donează pt primii. Hai,Pa Romania, țară condusă de rahați

  3. Aru Răspunde

    Cocovid
    Ar fi prea josnic gestul.

    • ... Răspunde

      @Aru, deocamdată suntem mult prea departe să ajungem să testăm pe cei potențiali pozitivi. Asta e cu asta defilăm. Dar combatem covidul mult și bine, probabil și la anul. Vezi gripa aviară, pesta porcină etc. Rezultate pe hârtie ca de obicei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.