Ultima actualizare: azi, 09:33

Locale

FOTO. Oamenii s-au relaxat înainte de termen. Grup surprins într-un parc din Satu Mare

Oamenii s-au relaxat înainte de termen. Mai multe persoane au fost surprinse în aceast după-amiază, într-un parc de pe bulevardul Cloșca din municipiul Satu Mare. Oamenii au ieșit la aer curat și socializare, după cum se vede în imagini, iar printre adulți s-au aflat și copii.

Cazul nu este unic în municipiu, atmosfera fiind mult mai relaxată de câteva zile încoace. Tot mai multe persoane pot fi observate pe stradă, iar traficul începe să fie mai aglomerat decât în urmă cu câteva zile/săptămâni. Relaxarea vine după ce a fost anunțată ridicarea anumitor restricții după data de 15 mai. Românii, însă, s-au relaxat mai devreme.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi seara, că deşi oamenii se vor putea plimba şi nu vor mai avea nevoie de declaraţie, după 15 mai, vor exista anumite restricţii.

Se va respecta în continuare distanţarea socială şi plimbările vor fi admise, dar în grupuri de maxim 3 persoane.

„Anunţul preşedintelui este clar. Se vor elimina restricţiile la libera circulaţie. Cetăţenii se vor putea mişca liber, vor putea ieşi din casă. Această măsură se aplică tuturor cetăţenilor, inclusiv a celor de peste 65 de ani. Sigur că vor trebui respectate nişte reguli, reguli de distanţare fizică, să nu stea în grupuri mai mari de 3 persoane, să poarte mască. Să poarte măşti la birou, spații comerciale, mijloace de transport în comun, la locul de muncă”, a spus Orban, citat de Mediafax.

15 comentarii

  1. Tu Răspunde

    Da . E foarte greu sa stai in casa la timpul atit de frumos.

  2. Satmarean Răspunde

    In timp ce apar tot felul de imagini din parcuri ,de pe dig cu oameni care nu mai respecta nimic, politia locala DOARMEEE!!!!!!!! Eu nu zic acum sa mearga peste ei si sa dea amenzi maxime , dar preventie poate sa faca??????? Daca ar patrula pe dig si prin parcuri nu ar fi nimeni garantez. Da , e greu sa stam in casa pe timp frumos ,dar ne inecam la mal acum? Sper sa nu avem surpriza ca pe 15-20 Mai vom avea infectati pe zi cati avem pana acum pe toata perioada!!!!!!! Stiu .O sa apara acum cei cu pareri pro!!!!!!!!!!!!!

    • Altu Răspunde

      @satmarean, dacă conducerea țării avea creier dar nu au,trebuia să permită ieșitul la pescuit, plimbare cu bicicleta, plimbare în zone slab populate gen digul Someșului, pădure,etc., bineînțeles doar individual sau în familie. Și dacă nu respectă da amenzi. Astfel tentația de a sta ciorchine în fața blocului e mare. Eu de exemplu, m-aș pune în mașină, direct la balta de pescuit toată ziua. Nu intru în contact cu nimeni și stau în aer liber. Alții ar merge la țară unde au grădini,etc. Dar așa ce rămâne, ieșitul în fața blocului, și e greu sa stai fără să vorbești cu vecinii.

      • ... Răspunde

        Plus că după mine e total aiurea pentru bătrâni orarul pentru ieșire între 11-13. La unguri e de dimineața devreme și au prioritate. Oricum bătrânii sunt matinali. Majoritatea bătrânilor sunt bolnavi cronici ceea ce presupune un program inclusiv pentru mâncare, medicamente sau odihnă. Orarul ăsta dă totul peste cap.

        • Altu Răspunde

          @…, exact,iar săptămâna viitoare va fi cald,peste 25 grade,. Să stea un bătrân cu probleme cardiace la ora 12.00,peste o oră să plătească facturile. Ăștia vor să îi omoare să nu plătească pensii. Cei mai mulți morți sunt din cămine de bătrâni,unii de covid alții din neglijare. Du-te în zilele astea la un control medical. Unde, privații închiși,la policlinică prin telefon,la spital aștepți 4 zile să îți facă test și apoi te îngroapă că ești mort demult.

  3. Satmarean Răspunde

    @Altu- tocmai asta se va intampla din 15 Mai,dar pana atunci aktele sunt regulile. Bune ,rele treb sa le respectam. Totdeauna ne uitam ca fac altii. Pot sa dau si eu exemple de la altii si nu o sa ne convina. Fiecare decide la el in tara si de specificul natiei!!!!
    La noi la orice ora ar pune batranii sa poata merge la magazin nu o sa vad nicaieri o politica a magazinului sa aiba prioritate cu atat mai putin de la semeni.

    • Altu Răspunde

      @satmarean,asta cu uitatul la ce fac alții sunt ăștia cu pozele. Se plimbă toată ziua să găsească un grup,fac poză și apoi titlul “Lumea nu respectă” . Ăștia să meargă în aia a mămicii lor și să își vadă de treabă și sănătate. Lupii moraliști, aș fi curios cum respectă ei. Gozul din ochii lor nu îl văd.

    • Angela Răspunde

      Asa este! Vom prelungi nebunia asta mai mult si ne o vom multumi noua insine! Efecte pe termen lung le vom suporta tot noi: mai mult lockdown, somaj, poate si spital. Inteligenti sunt peste tot, cand e vba de fapte sunt mai putini

  4. .. Răspunde

    Regulile sunt relativ bune, nu se putea face mai mult. Nu poţi face reguli separat pt. toate categoriile. Dacă am fi cipaţi, cum sper să fim odată n-ar mai trebui să stăm în casă ci doar să respectăm distanţa. Nu poliţişti, nu bătăi, doar amenzi şi libertate câtă vrei dacă respecţi regulile.

  5. Angela Răspunde

    Cel mai dureros e faptul ca langa parculet ies…jandarmii…de 10 ori/zi…stiu pt ca locuiesc aici

  6. Vitok lucian Răspunde

    Inca o data ma intreb care model de stat il copiem.Eu sunt in Belgia unde este incurajat sportul individual plimbatul in zone care nu sunt aglomerate……

  7. Belgia Răspunde

    Fugi sa stergi curu la Belgian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.