Ultima actualizare: azi, 15:41

Locale

FOTO. Mobilizare de forțe! Incendiu de amploare în județul Satu Mare

Pompierii negreșteni au acționat timp de 24 de ore pentru localizarea și stingerea unui incendiu, care s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 50 de hectare de pădure, litieră, lăstăriș și vegetație spontană în zona pădurii din Bixad.

Pe parcursul celor 24 de ore, la fața locului locului au acționat 40 de pompieri, voluntari din cadrul SVSU Bixad, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negrești Oaș, viceprimarul comunei Bixad, precum și cetățeni din zonă.

Pompierii, un nou semnal de alarmă

Atragem încă o dată atenția asupra faptului că incendiile de vegetație uscată pot provoca pagube materiale însemnate prin propagarea acestora la construcții, instalații, terenuri, culturi agricole, păduri, căi de transport aflate în apropiere.

Zilnic suntem solicitați pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată izbucnite din cauza folosirii focului fără respectarea normelor specifice de prevenire.

Majoritatea sunt intervenții dificile, de lungă durată și presupun un efort susținut. La majoritatea nu se poate ajunge cu autospeciala de stingere, pompierii fiind nevoiți să parcurgă distanțe lungi având de cărat și apa și echipamentele specifice.

Sursa: ISU Satu Mare

5 comentarii

  1. Gogu Styuk Răspunde

    https://www.youtube.com/watch?v=gTDVy3C1wno&t=28s Credeti ca acel foc s-a stins cu un flacon de apa ?

  2. ... Răspunde

    Interesant cu toate incendiile astea mai nou! Și toate numai în zona asta folclorică. Interesant.🤔

  3. Noroc Răspunde

    Mare noroc a avut. Cu flacara acea mare pe frunze uscate. Sau e trucata fimuletul.

  4. chupacabra Răspunde

    Sa taca din gura si sa stinga focul, daca nu sunt in stare sa supravegheze si sa dea amenzi celor care dau foc aiurea in fiecare ani si parjolesc hectare intregi de pasuni si paduri.

  5. Gogu Styuk Răspunde

    Pentru indivizii acestia nu exista ”stare de urgenta” ??O sa-i vedeti pe unii dintre ei cu tigari in gura,care mai mult ca sigur,in final ajung pe jos,pe covorul de frunze uscate.Sa nu mai zic de scanteile din tobele masinilor ambalate la maxim !! https://www.youtube.com/watch?v=tRaOsRlaNC8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.