Ultima actualizare: azi, 10:48

Locale

FOTO. Unii sătmăreni au sfidat măsurile de distanțare socială. Relaxare în a treia zi de Paște

Mai mulți sătmăreni au fost surprinși astăzi în timp ce se relaxau în parc, ignorând restricțiile și regulile de distanțare socială.

Imaginile au fost surprinse în cartierul Micro 17 din municipiul Satu Mare, acolo unde mai multe persoane s-au adunat la un pahar de vorbă. Adulții s-au așezat pe bănci, în timp ce copiii s-au plimbat cu bicicletele.

24 comentarii

  1. Robert Răspunde

    Nu s-a pastrat restrictia la maximum trei persoane intr-un grup!

  2. Gyuri Răspunde

    Vizitele de curtoazie (interzise de ordonanţă) s-au desfăşurat fără jenă.

  3. TN Răspunde

    Mai trist este faptul ca atunci cand toata gloata ignorantilor cu veleitati de nemuritori, va pica secerata ca plosnita bolnava, niste cadre medicale, platite din banii nostri, ai tuturor, isi vor risca vietile sa-i salveze pe acesti paduchi inconstienti! Scenele astea se repeta zilnic in toate cartierele si daca indraznesti sa-i areti cu degetul, tot ei iti sar la beregata! Neam de opincari prosti!

    • Tu Răspunde

      @TN,hai sictir mamaligarule. Mai bine ți-ai vedea de viața ta de disperat. A înviat securitatea și turnătorii de meserie. Ăia să primească Covid și voi disperații turnători,Cancer. Și să văd pe cine dați vina. Ăia cu Covid vor merge în continuare la iarbă verde,voi sub pământ, să stați în casă. Dacă vă place în casă, să aveți ușa în tavan.

    • Bubu Răspunde

      Ce-i, cioară?! Ți-a jignit neamurile? Săpun din voi, paraziților!

      • nuconteaza Răspunde

        O cioara nu ar scrie atata de corect… precis e unu care-l doare-n … cot , de restrictii. Ca la el nu se aplica. Ceilalalti care stau in casa pentru a incerca oprirea raspandirii virusului “sunt prosti”, astia is destepti si imuni, care ies in parcuri si la povesti.

  4. Bogdan Răspunde

    Daca acei oameni isi Risca sanatatea lor voi de ce va bagati in seama? Voi stati acasa cum zice Iohanis asa voi singur nu va inbolnaviti🤔 si asteptati pana va golesc Tara.

    • vasilescu Răspunde

      Pai ei risca sanatatea , numai ca umbla si la magazine .scara la bloc ,autobus etc ,si raspindeste virusul ,si e probabil sa ajunga si la nevinovati .Vad ca la magazine merg oameni fara masca ,doar vorbind unul infectat improasca pe 1.3m in jur totul,daca sunt curenti de aer ,de la ventilatie/clima ,virusul se invarte zile intregi in aer si ajunge pe noi si pe marfa .
      Luati paine nefeliata ,puneti pt 15 minute la cuptorul preincalzit cu o farfurie de apa ,sa se distruga virusul de pe suprafata painii ,am fost la o brutarie , am vazut cu ochii mei cum se umbla cu painea ,si unde este pus pt racire…..

      • observator Răspunde

        Like!

      • Medic Răspunde

        Mulți dintre dumneavoastră vorbesc aberații, @Vasilescu, cred că ați citit multe știri aiurea, oamenii au nevoie de mișcare, mai de grabă se ia virusul dintr-un spațiu închis decât din aer. Încă ceva, copiii și noi deopotrivă avem nevoie de mișcare, de ultravioletele soarelui și de vitamina D, care este ESENȚIALĂ, apoi și sănătatea psihică este compromisă stând toată ziua în casă și scade și imunitatea foarte mult. Să nu credeți că virusul se ia din mâncare. Încă ceva, virusul trăiește limitat pe suprafețe și în aer. Așa că haideți să nu ne dăm cu părerea după toate informațiile false care apar în mas media și să ieșim la plimbare, să facem activități fizice, să gândim pozitiv și totul va fi bine, bineînțeles cu respectarea păstrării distanței sociale. Nu este interzis să nu ieși la plimbare sau sa întreprinzi exerciții fizice individuale prin această ordonanță militară. Sigur cei care sunt dintr-o familie mai mare de trei persoane pot să stea unul lângă altul.

        Sănătate!

        • irpef Răspunde

          @Medic. 👍
          În nebunia asta sunt mulți “experți” plictisiți.

        • observator Răspunde

          @medic, de acord cu ce spuneţi dar nu înţeleg de ce-l contraţi pe vasilescu care vorbeşte de alte situaţii. Din poze se vede că se încalcă regulile de distanţare socială. Iar legile se fac exagerate pt. că românul tinde să încalce orice reglementare. Eu ies zilnic la mişcare dar respect regulile impuse cu sfinţenie, nu pierd nimic respectându-le.

      • Amin Răspunde

        @vasilescu,faza cu pâinea e cea mai tare. Paranoia a ajuns la maxim. Eu îți dau un sfat prietenesc, când ajungi acasă nu faci nimic ,te bagi direct în cuptor 15 min. pe o parte,15 pe alta. Dacă nu ești rumenit bine virusul nu moare. Și fără apă, că și aia poate fi contaminată. Și te rog ,respiră numai aerul din cuptor , ăla e purificat. Și îți garantez eu că o să trăiești mai mult ca tovarășul Iliescu. Sănătate

  5. obiectiv Răspunde

    @TN, vezi cu cine ai de-a face, nişte analfabeţi funcţionali. Ei le ştiu pe ale lor. Păcat că suntem arondaţi la acelaşi sistem medical, cu aceleaşi drepturi.

    • Tu Răspunde

      @obiectiv,ce deștept te crezi ,dacă stai în casă,ai salvat planeta. Eu dacă merg la câmp,la pescuit,la pădure,plimbare cu bicicleta pe dig sunt analfabet. Poate cotizez mai mult la CASS ca și tine, și nu primesc nimic în schimb. Dar îți donez ție banii aceia ,sper să îi folosești din plin.

      • obiectiv Răspunde

        @Tu, Din păcate nu se pot face reglementări optime, care să prevadă orice situaţie. Cu siguranţă unii se simt îngrădiţi în mod absurd în libertăţile lor. Aşa e, dar era greu să reglementezi cum vrea fiecare pt. că atunci nu-i mai poţi urmări şi se abuzează. Mai departe, divagaţiile cu CASS şi ce-mi doreşti tu mie arată că eşti afectat rău.

        • Tu Răspunde

          @obiectiv, înainte de a face analfabet pe cineva, trebuie să ai motiv. @eu susținător de-al tău ,cred că e ceva licențiat la cum scrie. Iar despre partea medicală,tu ai regrete că împarți mirabolantul sistem sanitar din Romania cu alții. Din moment ce și eu plătesc acest sistem infect și nu beneficiez de nimic,eu consider acei bani o donație. Și sigur nu vreau să-l împart cu tine și alții gen @Eu, bucurați-vă voi de el. Sper să nu am nevoie,mai bine mor liniștit acasă decât de mana măcelarilor. Și nu sunt cuvinte dure, pt că am avut în familie persoane care au intrat pe 2 picioare în spital și în câteva zile au ieșit între 4 scânduri.

          • obiectiv

            Ok, scuze, precis nu eşti analfabet. Asta nu înseamnă că ai procedat corect atacându-l pe TN care lansa, în mod corect, că nu e cinstit ca cei care nu respectă regulile să îngreuneze sistemul de sănătate şi să fie vectori de transmitere. Dacă nu crezi în unele sau altele te priveşte dar legile trebuie respectate altfel unde ajungem? Sper că nu faci parte din categoria care crezi doar ceea ce vezi ca ţiganul din Ţăndărei, ăla care se dădea puternic ca un tanc rusesc până a ajuns pe patul de spital.

          • Tu

            @obiectiv,ok. regulile trebuie respectate, chiar daca nu ești de acord. Dar de aici și până a face pe turnătorul sau judecătorul,e cale lungă. Ce facem ,ne întoarcem pe vremea securității? Plus că sunt oameni care să aplice legea. Ăștia care fac poze și arată cu degetul,vor fi ceva sfinți? Nu cred. Iar referitor la virusul ăsta ,sunt boli mult mai grave și care omoară mult mai mulți și lumea nu face tam -tam. Sunt statistici, poți de curiozitate să le consulți,cu bolile existente și victimele lor. Un exemplu: de cancer mor în România peste 50 000 anual, în Europa peste 2 milioane. Peste 15000 de oameni, majoritatea copii mor zilnic de foame. Dar așa cum pe unii nu îi interesează că nu sunt afectați, așa și contestatarii Covid nu cred daca nu sunt afectați.

  6. Eu Răspunde

    In sfat pentru TU:Ai grija CE doresti altora,plate e pentru tine!,poate vei sta TU ACASA cu TOT!!!Sifonar imputit!!!

  7. Tu Răspunde

    2.362.668
    Decese ale copiilor cu vârsta sub 5 ani din acest an
    13.213.794
    Avorturi efectuate în acest an
    96.075
    Mame care au murit în timpul naşterii în acest an
    41.734.881
    Persoane infectate cu SIDA
    522.532
    Decese cauzate de SIDA în acest an
    2.552.858
    Decese cauzate de cancer în acest an
    304.892
    Decese cauzate de malarie în acest an
    7.723.028.282
    Ţigări fumate astăzi
    1.553.871
    Decese cauzate de fumat în acest an
    777.426
    Decese cauzate de alcool în acest an
    333.322
    Sinucideri produse în acest an
    $ 124.348.892.195
    Bani cheltuiţi în toată lumea pe droguri ilegale în acest an
    419.594
    Decese cauzate de traficul rutier în acest an
    Covid e mic copil pe lângă astea. Și rețineți că datele sunt doar pe anul acesta, în 4 luni.

    • cârcotaş Răspunde

      @ Tu, ”Turnătoria” funcţionează foarte bine în Germania, dar acolo oamenii îşi doresc civilizaţia cu adevărat. Adică nu zici :de acord dar să mă amendeze poliţistul (care e cu treabă altundeva) nu să ia atitudine cel de lângă mine. Ţi se pare în regulă?
      Statistica ta n-are legătură cu subiectul. Acelea sunt rezultat acceptat al puţinţei societăţii în acest moment. Acele decese nu vor sufoca spitalele şi nu vor închide fabrici. Sigur, se putea perpetua funcţionarea integrală a sistemului economic dar până când? Până clachează cu îmbolnăviri masive? Adică împuşcăm doi iepuri dintr-o lovitură?(fabrici închise şi spitale sufocate)
      În plus, în luarea tuturor măsurilor a stat teama de imprevizibil sau previzibil ( dacă nu uităm gripa spaniolă) cum vrei s-o iei.

      • Tu Răspunde

        @carcotas, după accepțiunea ta, poți să mori liniștit de orice numai de Covid nu. Problema e că oamenii sunt egoiști, dacă mor pe capete de foame, malarie,etc. în Africa,pe noi în Europa ne doare în bască. Acum că ne atinge și pe noi ceva suntem disperați. Obișnuiți-va,de acum așa vom trăi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.