Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

Gabriel Leş cere măsuri urgente: Nu putem risca să transformăm medicii în vectori de contagiune!

Senatorul Gabriel Leş face un apel public către autorităţile locale care gestionează criza virsului COVID-19. Parlamentarul a arătat că ai intrat în  vigoare prevederile ordonanței care obligă autoritățile locale să pună la dispoziția personalului medical spații de cazare pentru a nu intra în contact cu familiile şi a le expuse, însă medicii reclamă că nu s-a dispus nicio măsură în acest sens.

Redăm apelul senatorului Gabriel Leş:

“APEL

Începând cu 31 martie au intrat în vigoare prevederile ordonanței ce stipulează obligativitatea autorităților publice locale de a pune la dispoziția personalului medical spații de cazare adecvate, astfel încât între gărzi/ture aceștia să nu fie nevoiți să meargă acasă la familii expunandu-i la infectarea cu noul coronavirus (COVID-19).

Am primit numeroase apeluri de la medici din Satu Mare care mi-au relatat extrem de îngrijorați că nu a fost dispusă nicio măsură în acest sens.
Fac apel către cei responsabili să dispună urgent măsurile necesare. Nici măcar nu este o chestiune de resurse financiare, ci de spirit organizator.

Le cerem medicilor să lupte în prima linie a bătăliei cu noul tip de coronavirus, expunându-se astfel la riscuri enorme. Însă, nu le putem cere să-și expună și familiile. Dacă nu se va acționa rapid, vom ajunge la blocaj. Starea de sănătate fizică și psihică a medicilor este esențială. Nu putem risca să-i transformăm în vectori de contagiune. Nu ducem o bătălie oarecare, ci una care face diferența între viață și moarte”.

12 comentarii

  1. sss Răspunde

    Guvernul LuCOVID Orban va deconta la toamna … 2%

    • Unu' Răspunde

      Deja aveți vise erotice? Norocul nostru că nu-s ciumații la putere, o cam sfecleam cu toții!

    • Adi Răspunde

      Domnu Les , và rog sà-mi spuneți când in spital este o doctoriță Aracs care şi-a luat de douà săptămâni concediu .
      Pe secții sunt asistente care au luat concursul cu spagă ,care nu ştiu nimic au ales acestă meserie doar pentru salar.
      Doamna Paula Mare & domnul Marck Antoni sunt conplici la genocid.

  2. Eu Răspunde

    Auzi ce nesimtit ! Mincinosul ! Care medic te-a sunat chiar pe tine ? De ce sa te fi sunat chiar pe tine? Poate psihiatrul tau .Mai lasa-ne nene !

    • Unu' Răspunde

      Stai liniștit, ciumații au destule căpușe plantate de-a lungul vremii cât au prăduit! Una este madam Paula Mare!

  3. Lili Răspunde

    Politicienii au ocazia sa taca in aceasta perioada a pandemiei.
    Rezultatle finale sunt efectul modului in care a fost condusa aceasta tara in ultimii 30 de ani.
    Pacientii pentru Covid-19 ar fi trebuit tratati in cele 8 spitale regionale nu?? d-le Les??

  4. Gheorghe Răspunde

    Specialistul lui peste prăjit,ia spunu-ne cum se face ca au murit și în alte tari precum Franța, Italia, Spania personalul medical…Oare și acolo este de vina orban &company?….hai zi-ne nu ne tot lasă să așteptăm in suspans.Doar tu te pricepi la toate….Ești atotștiutor? De ce nu faci un gest uman și creștinesc pentru cadrele meducare? Aveți acolo (știi tu unde)atâta spațiu disponibil și ai putea sa-l folosești adapostindu-ți semenii.Ce stai tu la mila politicienilor corupți și mânjiți de mita.Tu impreuna cu psd-eaua a-ți făcut treaba buna.Lasă ca se termina covidul și ajungeți voi din nou la ciolan și atunci o sa dai din coada și o sa te bucuri ca ai ce roade.Pana atunci ar fi bine sa te abții ca de câte ori vorbești spui numai prostii.Mai ia o pauza și scuteste’ne!!!!

  5. y Răspunde

    Da @Lili. Dar ceea ce cred eu este că acest fenomen este numai începutul. Este mult mai complexă treaba. Atâtea lucruri am reușit să dereglăm pe planeta asta că nu știu ce va fi. În China s-a stabilizat treaba dar cum au deschis granițele și s-a pus poporul în mișcare iar a apărut “minunea minunii”. Nu poți opri economia și tot restul, să te ascunzi într-o gaură de șarpe și să aștepți cu perna trasă peste cap să treacă viforul. Vaccin vom avea cam în 1,5 ani și nici atunci nu cred că va fi 100% pentru că am înțeles că a suferit vreo 8 mutații. Și pentru gripa clasică există vaccin, oamenii se vaccinează an de an (cine are bani pentru așa ceva) dar oamenii tot fac gripă. Deci. Trebuie găsită o soluție ca să coexistăm cumva pentru că altfel ne pasc vremuri extrem de grele. Sunt deja aproape 1000000 de contracte de muncă suspendate sau anulate. Deci nu se plătesc taxe și impozite pentru ele. Acum mai e ce mai e dar într-o lună sau două va fi foarte interesant. Facturile trebuie plătite, oamenii au nevoie de fel de fel de lucruri de bază, pământurile trebuie lucrate. Altfel vom face foame pentru că nu o să avem bani pentru import produse agricole dacă așa merge treaba.

  6. satmarean Răspunde

    ce oameni bine informati avem la comentarii. este una sustinuta de pocaila fraierilor se numeste MML. chiar nu mai este un psdist bine informat?

  7. satmarean Răspunde

    in ritmul asta ajungeti sa plangeti dupa govor :)))

  8. 007 Răspunde

    CE ZICI DE ASTA LESULE !Jurnalistul Alex Dima, realizator al emisiunii „România, te iubesc“, de la Pro TV, îi blamează pe politicienii care au condus România pentru situaţia dezastruoasă în care se află spitalele din ţară, revelată cu brutalitate în plină epidemie de coronvirus. „Un profund sentiment de furie. Asta simt. De câteva zile ţin legatura cu medici din spitale. Unii sunt speriaţi, sunt epuizati, nu au proceduri, echipamente de testare. Suntem în această situaţie din cauza unor îmbuibaţi, slugi, şpăgari, lacomi, hoţi, netrebnici şi nemernici! Îi vedem, îi ştim şi acceptăm de zeci de ani. Ei au distrus sistemul de sănătate. Opreşti, fluturi, dragneni, ponţi, meleşcani, băseşti, fireni, năstăseni, tăriceni, iohannesieni, orbani şi lista asta nu se mai termină. Pe toti îi ştim prea bine! Dar i-am lăsat să ne conducă. În spatele lor stau alţii cu aceleaşi metehne, stăpâni de locuri, instituţii şi sisteme. Până mai zilele trecute, în loc să facă rost de echipamente pentru spitale, se jucau de-a guvernarea şi moţiunea de cenzură, iar mai devreme, câţiva ani, s-au jucat cu justiţia. Totul pentru a-şi păstra posterioarele tăbăcite în jilţurile puterii şi pentru a nu intra la puşcărie. Ani la rand, am urlat mizeriile pe care le comit. Dar poporul i-a acceptat şi votat“, a scris Alex Dima pe contul său de Facebook. Jurnalistul a continuat prin a le atrage atenţia românilor că este timpul să nu mai accepte şi voteze politicieni corupţi şi să se implice activ în lupta împotriva corupţiei. „Nu ştiu cum vom scăpa de acest coronavirus, dar ştiu sigur că de viruşii care ne-au condus în toţi aceşti ani, care au pus stăpânire pe tot şi toate trebuie să scăpăm! Altfel, vom tot muri cu zile! Acum staţi în case, dar cînd vom scăpa, ieşiţi, implicaţi-vă, uniţi-vă, luptaţi pentru drepturile şi comunităţile voastre, candidaţi! Trebuie să îi schimbăm şi să ne schimbăm! Ca să scăpăm!“
    Te intreb, tu nu esti printre cei enumerati mai sus (Dancila et company)Lesule,asa-i ???!)
    Citeste mai mult: /adevarul.ro/entertainment/celebritati/jurnalistul-alex-dima-revoltat-adresa-politicienilor-ei-distrus-sistemul-sanatate-situatie-cauza-slugi-spagari-lacomi-hoti-1_5e859c085163ec427161e020/index.html

    • Eu Răspunde

      007. Felicitari. Asa comentariu mai rar pe aici.Cand trebuie sa iesim la vot stam in case iar acum ne apuca plimbatul. Predicatorul iese de cate ori poate sa nu-l uite alegatorii. Nu au facut nimic din tot ce au promis celor ce i-au votat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.