Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Guvernul Ungariei, sprijin pentru județul Satu Mare: mii de echipamente de protecție

Guvernul Ungariei a oferit un ajutor important municipiului Satu Mare, precum și altor orașe din Transilvania afectate de COVID-19.

Guvernul maghiar a livrat 7200 măşti FFP, 28800 măști, 10000 perechi de mănuşi, echipamente de protecţie (400 viziere, 500 perechi de acoperitori încălțăminte, 1500 de combinezoane, 200 perechi de ochelari) și 1650 flacoane de dezinfectanți, care au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, Spitalul orășenesc Carei, Spitalul orășenesc Negrești-Oaș, Serviciului Județean de Ambulanță, Spitalul de Pneumoptiziologie Satu Mare, Asociația Medicilor de Familie și Asociația Caritas Catolica.

Totodată, Ungaria a ridicat, la solicitarea UDMR, interdicţia de export a unui medicament foarte folosit în tratarea COVID-19 – hidroxiclorochină.

42 comentarii

  1. Soim Răspunde

    Multumim Mult!
    Dar, se poate si altfel, asteptam totdeauna ca altii sa ne dea caii la caruta!Oare noi Satmarenii nu stim sa ne gospodarim?Asteptam ca altii sa ne bage in traista. Putem sau nu dorim? Vezi mai jos link, sigur se poate , dar dorim sau vrem? Multumim inca o data pentru aceasta mana intinsa si acest gest.Dar, vezi link mai jos cum au facut altii, mai gospodari.
    https://m.mediafax.ro/social/cum-a-ajuns-oradea-oras-model-in-gestionarea-crizei-covid-19-niciun-cadru-medical-nu-s-a-imbolnavit-19071460

    • asa si? Răspunde

      Frumos gest, nu poti spune nu, dar reprezinta incompetenta celor din poza sa gestioneze situatia. In loc sa faca lobby pentru niste maruntisuri pentru campanie electorala, trebuia sa-si faca treaba si sa procure cele necesare prin institutiile pe care le conduc. Doar de curiozitate, cei din poza au facut munca asta de salahor in timpul orelor de serviciu? Nu cred ca le scrie in fisa postului la niciunul sa descarce materiale din donatii! Mai ales in perioada in care suntem acum, cred ca este chiar o lipsa de respect fata de cetateni sa-ti faci niste poze cu 3 cutii de materiale primite donatie in loc sa-ti faci treaba. Ar fi frumos sa avem la un moment dat niste conducatori care sa lucreze pentru cetateni, nu doar pentru ei sau partid, indiferent care ar fi acesta.

  2. UnGuru Power Răspunde

    Va dati seama. S a prezentat tot miezul UDMeristilor…Woww…
    A inceput cumva campania electorala?
    Sau cei de la spital nu au putut baga un sfert de furgoneta de materiale?
    Asa se foloseste politica….
    Se multumeste Guvernul Ungariei, nicidecum bagatorilor de seama.

  3. romanca din satu mare Răspunde

    Un gest frumos si necesar pt.care multumim Guvernului ungar si cred ca nu este nevoie sa politizam acest gest.

    • Angela Răspunde

      Din pacate este propaganda! La fel sunt toti!
      Acest primar deja a pierdut muuuulte voturi.

      • cazma Răspunde

        Acest primar nu a pierdut nimic , eu il votez in continuare si toti prietenii mei romani il voteaza

    • Observator Răspunde

      Daca ai impresia ca asta nu e….. politizare ce fac ei , te-nseli amarnic ( ca sa nu-ti zic ca esti ….naivă ) . Stii povestea calului troian ? Daca da , sau daca nu , cu siguranta ai uitat ( sau nu cunosti) …..vorba aceea înteleapta care spune sa n-ai încredere in greci nici atunci când fac daruri . Transpune-o situatiei actuale si , daca nu azi , cu siguranta cândva , îmi vei da dreptate .
      Da , apropo , i-ai vazut cum ….respecta toate regulile pe care le impun altora ? Distantare sociala , echipament de protectie agatat de gat , sau inexistent la unii , sau partial la altii , ca sa nu zic ca era nevoie de o ….armata de oameni la acest transport de ….cateva tone . Si ai observat ca aceste ….ajutoare (fara umanitare , ca nu e cazul la ei , fara vreun interes) sunt chinezariile pe care le-au primit ei gratuit de la cei care ne-au ….cadorisit cu aceasta pandemie ? Nu stii , cumva au dezinfectat acele ambalaje , înainte sa le plaseze la noi ? Nu stii de ce italienii si spaniolii au refuzat ajutoarele oferite din zona respectiva ?
      Doamne , ce va mai place sa ….amplificati ( sau exagerati , ia-o cum vrei ) orice actiune venita din partea …..Ungariei si udmr -ului !

      • Bambi Răspunde

        ACUM UNDE RAMAN COMENTARIILE, gen BOZGORII, MARS IN ASIA, UNGURII LUI ORBAN?!?! Asa-i ca puteti sa intindeti mana cand primiti ajutor, chiar si de la “UNGURII AMARATI”!?!? Ioooi istenem istenem ce neam cu 2 fete 😂

        • 😷 Răspunde

          Unguroaico nu rupe matzu…mars inapoi in Caucaz. Neamu’ asta cu doua fete se pisha pe tine,si pe toti ca tine ce se umfla in pene. Gesturile astea,in perioada asta,au mereu un alt scop.
          Na ‘ ai vrut un comentariu gen…

          • Norick

            @matroz : acuma nu mai comentezi ? Sau razi pe la spate cu smile-ul asta din muntii Apuseni ?? 😛 🙂

      • Norick Răspunde

        Banuiesc,ca esti fericit(a) in viata ta cu mentalitatea asta de 2 lei. Cu siguranta si lipsa echipamentelor de protectie ai dreptate – macar pana ce faceau 1 – 2 poze puteau sa poarte… Dar cu “chinezariile” ai dat-o in bara . Spune-mi un produs oarecare ce nu provine din China. Inclusiv mierea e deja din China – despre haine si produse electronice nici nu mai vb. Arata-mi un Iphone , care nu a fost fabricat acolo (poate primul model este exceptie :-P) Cat despre gratualitati…Andersen a murit deja demult – sa nu crezi in povesti… 🙂 😛
        Peace ! 🙂

        • Observator Răspunde

          Ca sa-ti lamuresc ….mentalitatea de 2 lei (despre a ta este vorba ! ) , tu ai impresia ca exista miere doar de provenienta chinezeasca ? Nu stii ca Romania este printre cei mai mari producatori apicoli din Europa (na , sa nu zic din lume , ca te superi!) . Tu ai înteles ca era vorba despre China , dar n-ai înteles fondul problemei . Cat despre alegerile pe care le face fiecare , n-ai de unde sa stii tu cata lume consuma ….miere chinezeasca sau se-mbraca de la chinezi ! In rest , vorba ta – peace ! Si sanatate !

          • Norick

            Daca tu concluzia asta ai tras-o , atunci imi pare rau. Chiar la asta am vrut sa-ti fac un “zoom” : degeaba esti tu cel mai mare producator, daca la tine in magazin produsul este din china si tu le vinzi spre vest pe bani marunti , dar no problem…. 😛 Cu alegerile tot ne dam in bara…degeaba cumperi de la firme renumite si scumpe , tot o sa gasesti undeva pe produs un mesaj :”made in china” :-)Toate cele bune 🙂

  4. unguru bulan Răspunde

    isi ajuta votantii , cati au dubla cetatenie ? pe voturile lor conteaza orbanu lor , ( recunosc muult mai patriot si destept decat orbanu nost )

    • ... Răspunde

      Și atunci ce????? Onor gubernul nostru ce face???? Politicienii, parlamentarii restul???? Adică ne ajută o țară vecină jumate cât noi???? Adică ei au să ne dea dar noi nu avem nici pentru noi???? Noi suntem toți dar absolut toți o țară de ZERO BARAT!!! Important este ce face celălalt, vecinul, altul, orice dar NU CE FACEM NOI!!! totul este demn de un film orwellian. Să vezi tu ce va fi de duminică în 2 săptămâni!!! S-a dat liber la turmă de paștele ortodox!!! Asta era important acum!!! Că îl mâncă pe câțiva în k și în pl!!!! Atunci să vezi tu aiaiai!!! Ne merităm soarta! Dacă ……. Dacă vor mai fi alegeri …… Zic dacă …….. Deci dacă la alegerile următoare electoratul ăsta tâmpit nu sancționează clasa politică nu că trebuie să emigrăm cu toții ci deja trebuie musai legat un bolovan de fiecare și ducă-se cu toții la fundul apei!!! Și clasa asta politică minunată și cei care îi votează!!! Deja e prea de tot cu #staiacasă și celelalte #-uri. Să vedeți voi când ne trezim din comă și vom încerca să scoatem capul din rahat!!! UE o să spună, da băieți. Vă vom ajuta, dar prima dată noi. Stați frumos la coadă! Încă nu ați învățat??? Între timp nu aveți încă ceva de vânzare?

      • ... Răspunde

        lasa ca si noi , in plina criza de medici si asistente , trimitem medici si asistente in ajutoru fratilor nostrii italieni . Multumim werner si orban ( ala prost a nostru )

  5. Garuboz Răspunde

    Gabor si gasca migratoare de mult este in campanie nu vedeti poza lui de gringo peste tot in oras.

  6. Cetatean Răspunde

    Sunt ONGuri si firme din Satu Mare care au făcut donații foarte generoase spitalelor. Niciodată nu i-am văzut pe șefii de la UDMR să ajute la descărcare! Dar măcar au fost cinstiți, au vrut să ne arate în slujba cărui guvern sunt!!

    • Iancu Răspunde

      Mai in gluma ,mai in serios UDMR-ul e sovin. E clar ca sunt mai intimi cu HU decat cu RO. Mvistii dracului de bozgori…udmr ul asta tre sa inteleaga ca traiesc in RO nu in imperiul austro-ungar. Hungurii(HU) pvulii mereu se baga in politica tarii.

  7. Mihail Răspunde

    @:ca ne-au ajutat poate fi de apreciat,și o fac aproape toți comentatorii!Dar ca UDMR își însușește in nume propriu acțiunea și mai ales politicianist nu-i corect!E scârbos și total neprietenesc acțiunea de postare a ajutorului cu pozele exclusiv ale liderilor unguri!De la GABOR ,la ce sa te aștepți…Domnule Pataki,nu cobori atât de jos!Ai alta minte decât copilul avortat al Ciociolinei !Rusine sa va fie,sa va faceți imagine pe necazurile unui popor!

    • Iancu Răspunde

      Exact,bun articol…..vecinii huni au trimis materialele doar pt plozii lor. Cum plm trimiti doar pt cineva anume in RO.
      Deci dragi medici in spitale,asa discriminati si voi ungurii ,cum o fac hunii cu romani.
      Mai mult ca ungurii nostrii sovini,urasc cacatii aia de unguri din Hunia.

      • cârcotaş Răspunde

        Tu de unde ai apărut cu vocabularul ăsta de coada vacii şi poveşti din secolul 19? Marş!

  8. Sathmarer Staatsbürger Răspunde

    Fratilor, indiferent de unde vine ajutorul, trebuie sa fie binevenit si trebuie sa multumim pentru.
    Doar o ca si o observatie ptr, cei care cometeaza cu Asia, Caucaz s.a.m.d., uitati-va un pic ce ofera guvernul din tara vecina populatei, fara conditii si fara recaculri pe 5 ani si povesti nemuritoare.
    Scurt si la sbiect au adus un program intr-un interval de timp foarte scurt, prin care se protejeaza fiecare nivel din societate si maoritatea persoanelor juridice.
    Oare n-am putea face pentru putin timp un schimb de guvern?

    • ... Răspunde

      Guvernul lui Victoraș ar trebui să taie bulevard printre bujetari și tot restul căpușari. În schimb cred că guvernul nostru Orban ar lua bătaie la propriu. Dincolo nu prea merge cu “vom face”. Se poate lălăi și acolo dar după un timp ceva tot trebuie să pui pe masă. Altfel …

  9. matroz Răspunde

    @Norik:imi pare rău că ai rămas acelasi ungur ce nu poate vedea mai departe de bunul simt!Ce ai fi vrut să comentez:nesimtirea ungurilor care isi insusesc politic o actiune normală?
    Refuz să comentez cu toti ratatii obsesivei dive a nu mai putinului atotstiutor prieten de pe portal.
    De fapt ce-ti veni să te legi de mine?Te=ai trezit din betia stropitului?Go home!

    • Norick Răspunde

      @matroz : se pare, ca și tu ai ramas in repaus si nu ai invatat nimic in plus. M-am referit la commentul lui smile, care a jignit din stanga-n dreapta, dar se pare ca tu spirtul nu la dezinfectarea mainilor le folosesti. Pacea să fie cu tine.. 😀

    • y Răspunde

      @matroz. Înțeleg că te legi de mine. După 2 săptămâni. Da’ știu că percutezi rapid!😱Nu am ce face dacă nu ți-ai dat seama că a vrut să fie un banc, drept nesărat. Refuz să mă cobor la nivelul ăsta, am lucruri mai importante de făcut. Se pare că tu în schimb ai fost tras pe tușă și încerci să atragi omul în conversații din lipsă de activitate. Mare dezamăgire mai ești.
      @Norick, hadd békén a szárazföldi tengerészt. Nem kell foglalkozni vele, fontoskodna de csak egy hólyag. Tavaly ilyenkor volt egy akkora melllényúlása hogy döngött. Amilyen hólyag észre sem vette. Én nem vagyok és nem is leszek tagja a délelőtt 10 órai fan klubjának.

      • matroz Răspunde

        @y:hello nene!!!!!Te trezisi?Cine are treabă cu tine?Eu nu !Somn usor!

        • y Răspunde

          Nene e știi tu cine. Nu ne-am tras la șireturi, încă. Pune-ți niște pamperși pe gură, e la modă pe stradă. Vezi să nu fie uzați. O dată și o dată tot vei pricepe că ești expirat. Sau nu. Degeaba ai tu școală tot iese la iveală țăranul din tine.

        • Norick Răspunde

          @y : ő ennyit tud, de ezt folyamatosan bizonyítja is… 😀

          • y

            @Norick. 👍👍👍
            Így van ha az ember nem látja a fától az erdőt de úgy el van szállva magától ……, hogy csak na! Ha kinyit az Oscar a régi főtéren minden nap ott kávézik a fan klubjával 10-11 körül. Nagy hólyag.

          • y & norick

            @y & norick
            Bãst dãnį mügj jo làhujã. Mops kün fuj ókujo qèpãntį!!

          • y

            Pentru @ y & norick , doar atât
            Por edhe ju uroj!

  10. satmarean Răspunde

    pompierii de pe smurd aduc de acasa

  11. satmarean Răspunde

    pe banii lor. ambulanta cumpara pe bani multi masti facute la dantex cu 10 lei pt. comision

  12. Garuboz Răspunde

    Cei doi avortoni ai Ciocciolineis-e pupa an cur reciproc!

  13. matroz Răspunde

    @y bade dacă vrei iti faci cinste cu o cafea.Nu mai saliva la colturi ca …

    • y Răspunde

      @matroz, teoretic ești în post. Practic ești un p(r)ost. Lasă-mă! E mai bine pentru toți. Cum am spus nu fac parte și nu voi face parte din distinsul fan club. Ajută la pregătirile de acasă mai bine!
      PS. Nu vrei mai bine să resuscitezi pe Rodica sau pe mulți alții dispăruți de prea mult timp de pe firmament?

  14. matroz Răspunde

    @y:flăcău ,te îmbeți cu apa chioara-teoretic !Nu are nimeni treaba cu prostioarele debitate stand singur la masa și trăgând cu urechea !Ai fost ghicit demult.Trebuie sa treacă timpul cumva râzând de prezenta ta neavenita!E rău,nu te întreabă nimeni nimic,părăsit in gândurile negre precum ți-e felul!Urat comportament!

    • y Răspunde

      Look who’s talking.
      Pardon! Ups, nu am scris în limba română. S-ar putea să nu înțelegi. Atunci întreabă un prieten. Teoretic ești în postul Paștelui. Asta presupune ceva. Dar nu mă miră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.