Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Lumina Sfântă va fi împărțită cu ajutorul polițiștilor

Lumina Sfântă va fi împărțită cu ajutorul polițiștilor. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat că a fost semnat un acord între MAI și Patriarhia Română care prevede acordarea sprijinului pentru împărțirea luminii și a sfintelor paști pentru credincioși.

Declarațiile făcute de Marcel Vela:

,,Având în vedere numărul mare de credincioși, MAI vine în sprijinul BOR executând misiuni de ajutor pentru clerici și credincioși. Vom ajuta BOR la împărțirea sfintelor paști cât și a luminii sfinte aduse de la Ierusalim în seara Învierii.

Pâinea binecuvântată va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri și sâmbătă, între 7 și 17 în toate parohiile din patriarhia română, în locurile special amenajate de către personalul bisericii și de către voluntari, cu respectarea măsurilor de protecție, exact ca la magazinele comerciale. În declarație, credinciosul va face precizarea „pentru ridicarea sfintelor paști” și va trece numele lăcașului de cult din zona de rezidență. Forțele de ordine vor asigura ordinea publică pe toată perioada împărțirii sfintelor paști.

În noaptea de Înviere este permisă circulația tuturor preoților și voluntarilor. Echipajele care acționează în posturile fixe cât și cele de la punctele de frontieră vor oferi sfânta lumina persoanelor aflate în trafic sau celor care tranzitează frontiera.”

37 comentarii

  1. Deejay Răspunde

    Fir-ar sã fie – sã nu zic Bãga-mi-aș piciorul în conducerea asta defectuosã care poate fi în ţara noastrã mult îndrãgitã! Bine cã unii credincioși au putut sãrbãtori frumos, civilizat acasã Sãrbãtorile Pascale! Eu sã stau acasã și sã îmi pierd timpul neputincios între patru pereţi, în timp ce milioane de credincioși vor sta la rând și se vor infecta unul dupã altul de Sfâta Înviere?!?! și din cauza asta se va prelungi carantina, din cauza voastrã nu vom mai putea ieși cine știe pânã când din casã, din cauza prostiei voastre plângem cã ne pierdem locul de muncã și nu vom avea cine știe pânã când salar!
    Multumesc frumos! 👌

    • mocanu Răspunde

      in tara asta mirifica,legile sunt pentru fraieri facute,tiganii umbla noaptea pe strada sa se bata,batranii sunt toata ziua afara pe banca,bugetarii au salarii frumoase nefacand nimic”nu toti” in rest doamne ajuta

    • Eu Răspunde

      Deejay .Frumos punctat toate punctele esentiale. Felicitarii ! Iara cu infectia stai linistit ca pe ortodocsi ori cum nu-i prinde virusul. Are grija Daniel sa-si umple buzunarele si prosti de enorias pun botul ! Asa scrie in biblie ,doar la biserica se poate lua lumina , ca cea de acasa este pe factura la enel !

    • cârcotaş Răspunde

      @Deejay, Subscriu! Până la urmă ne jucăm cu legea şi regulile? Neseriozitate maximă!!!! Precis BOR a zgândărit pe la politic. Ruşine, ne merităm soarta.

  2. Ardelean Răspunde

    …ma kkkk pe mine, dar nu stiu daca de ras sau de plans. Pai tocmai si-au f.. galbenii imaginea de guvernanti seriosi. Cum naiba sa-l mai privesc cu respect pe seful ijp, cand el devine sluga lui alde socolan si nastai. Bine ca n-au vreme militienii sa prinda infractorii, dar de facut delivery la biserici isi fac.

  3. Ardelean Răspunde

    ..poate se mai si betejeste vre-un militist, ca ia guturaiu de la “doamna de la lumanari”. Si parca vad ca, daca se va intampla, primi vor fi alde purtatorii de cuvant, sau fufele de la preventie,

  4. y Răspunde

    Politicul a cedat în fața presiunii BOR. Mare prostie. Aștept un nou vârf de pandemie peste 14 zile. Sper ca cei care au cedat la insistențele lui DJ Daniel vor fi primii care se vor molipsi de covidu’. În frunte cu Lucovidu’.
    Deci dacă catolicii în frunte cu Papa au dat un exemplu pentru toată lumea transmis la TV cum trebuie făcut nu știu ce mai trebuie arătat la ortodocși ca să le intre în cap. E prea mare foamea de bani? Nu mai sunt lichidități, cash??? Dacă până acum era valabil la figurat acum este valabil și la propriu: Fraților! Religia vă va omorâ! Este foarte trist pentru că biserica trebuie să ne unească și să ne protejeze. Nu să ne bage în pământ înainte de termen!!! Stați pe fundul vostru că nu muriți dacă o dată veți lua lumina aia simbolic în sufletele voastre. Dacă am face un sondaj în îmbulzeala aia 50% nici nu ar ști de ce se agită pentru lumină. Din nu din răutate spun, este doar adevărul crud.

  5. unu Răspunde

    eu atat pot sa zic fara sa jignesc pe cineva aceasta alegere nu este corect fata de catolici si greco catolici- dar asa e in R omania nu este corectitudinea mereu cei cu pile au avut noroc.( scoala, facultate, loc de munca, spitale) smd .

  6. Medic Răspunde

    Negru vă e sufletul când vine vorba despre împărăția lui Dumnezeu și de mădularele lui Hristos, adică Biserica, nici când a fost ciuma și holeră nu sau închis bisericile ci sa înmulțit rugăciunea, dar degeaba că Dumnezeu nu cere nimănui mai mult decât poate. Cu ce te vei infecta mai mult că vei lua lumină de la cineva? Când mergeți la serviciu și va suflați bot in bot nu va infectați, sau nu aveți riscuri mari de a că infecta? Să știți că Dumnezeu face minuni, de asta nu vom scăpa noi așa ușor de coronavirus, că mocnește răutatea in noi in aceste vremuri de restriște, in loc să ne rugăm să ne ia Dumnezeu masca ce ne-a pus-o deavolul pe față, noi împroșcam in biserică. Am văzut cu ochii mei pacienți pe moarte care nu mai puteau vorbi deloc, când li sa chemat preot și deschis ochii și sau mărturisit, in condițiile in care din punct de vedere medical erau gata muribunzi, și au vorbit și și plecat din lumea aceasta împăcați. Sunt multe minuni pe care le-am văzut cu ochii mei, pe care niciun cadru medical nu poate să-și explice de multe ori cum de se întâmplă așa ceva. Vă spun cu toată responsabilitatea că nu poți să respiri fără Dumnezeu.
    Îmblânziți va inimile și rugativa nu judecați biserica, preoții etc, etc….. Deschideți va inima și sufletul către Dumnezeu. El este singura scăpare.

    • cârcotaş Răspunde

      Aici nu e vorba de Împărăţia lui Dumnezeu ci de faptul că ne-o căutăm cu …lumânarea. Iar dacă Dumnezeu e ,,singura scăpare” (ceea ce nu te pot contrazice) poate restitui cei 500 de euro.

      • Ardelean Răspunde

        Rezulta de undeva cum ne putem inscrie? Sunam la 112 sau vorbim cu pochii? In alta ordine de idei, o dat clasa danyboi la papistasi, o dovedit ca el e jupanu peste prosti. Lovitura de imagine pt el, mai ales ca, deja sunau a gol persurile, si trebe facuta revizia la Mercedesu oficial.

      • ... Răspunde

        Și toți banii plătiți/reținuți la CASS. Se prea vede că a fost atunci degeaba reținuți. Nu???
        De fapt nu degeaba. Sedii, salarii, mașini, delegații degeaba, simpozioane idem…..😱😤😫

  7. unguru bulan Răspunde

    politia romana , lumina si amenzi , veniti de luati !

    • Ardelean Răspunde

      Buna asta….ipj era sub presu asistatilor sociali, acu au ajuns sa faca delivery si pt pochime. Respect militziei romane.

  8. unu Răspunde

    ptreu medic chiar asta este pt catoloci de ce a fost interzis????? astept rapuns din partea unui medic

    • ... Răspunde

      …… pentru că e catolic …… Încă nu ai învățat? În țara asta toți suntem egali, doar că unii sunt și mai egali. Dar că dacă chestia asta tâmpită va produce un al doilea vârf al epidemiei (mai mult ca sigur) efectele vor fi suportate de toți!!!!
      Eu aștept ceva de genul anunțului bisericii protestante luterane din Danemarca (majoritară în țara lor). Dacă cineva vrea să se joace pokemon go în biserică, se poate la ei. Doar-doar se mai rătăcește vreun enoriaș în biserică. Nu am eu cu biserica nimica. Dar știe toată lumea unde e Danemarca și unde suntem noi. Ce resurse are țara aia (mai nimic) și ce avem noi …. încă. Problema este în calculatorul personal al multora, în mentalitate. Aia ne trage în jos.

    • Medic Răspunde

      In fiecare țară minoritatea se supune majorității. Multe țări catolice, Italia, Germania, Franța,etc. au milioane de ortodocși și nu le oferă zile libere. Se sărbătoresc doar cele catolice.

      • !.... Răspunde

        O singură problemă este în povestea ta. Dacă aduni toți ortodocși nativi din țările enumerate de tine nu dă 1 milion. Poate dacă incluzi în socoteală românașii, bulgărașii ortodocși care își câștigă pita pe acolo. Dar atunci se pune întrebarea așa: Atunci îi socotim pe ei de două ori? Pentru că figurează în scripte și de unde se trag!

        • Medic Răspunde

          In Germania sunt foarte multi sârbi,care sunt de ceva timp,plus că și ceilalți care muncesc legal au reședința, români, ucraineni,bulgari, ruși, moldoveni ar trebui să aibă aceleași drepturi cum au la noi catolicii. Apoi la noi greco-catolicii au fost ortodocși la origine,au fost convertiți pe vremea austro-ungarilor. Numai în Ardeal sunt discuțiile astea,pt o regiune nu poți face o regulă în toată Europa. Majoritatea decide.

          • ...

            Eu atât vreau să mai spun doar că toți suntem egali așa scrie în Constituție. Măsurile luate recent de Guvern demonstrează doar ce știam și până acum. Adică noi, ceilalți care nu suntem ortodocși suntem cetățeni de rang inferior. Eu asta simt. Și sincer mă doare. În situația dată ministrul de interne nu poate demisiona până nu se termină nebunia coronavirusului. Dar după aceea îi recomand călduros să se dea la fund. Dacă mai vine la Satu Mare eu personal îl voi ‘felicita’ de asta poți fi sigur.
            În paranteză acei greco-catolici blamați de tine au făcut posibilă Marea Unire. Drept recompensă au fost maziliți. Toți. Nu mă obliga să continuu.
            Dacă tot te dai mare doct și ai așa mare nevoie ai de lumină fă o căutare pe google cu referințe despre cultul lui Mythras. Dacă tot stai acasă măcar citește și ceva cu sens. Vei rămâne siderat. Mai afli și altceva decât ce îți bagă unii zilnic ca tratament intravenos. Lectură plăcută.

          • Iancu

            @… Constitutie… Bucura-te ca nu suntem ca sarbii,si nu facem ce au facut ei la sarbii musulmani. Vrei lumina,du-te si ia-ti lumina(plm stie ce e si asta).
            Ortodox/catolic/musulman/evreu/etc. acelasi kkt… toti au in un comun un prieten imaginar. 😉

  9. a* Răspunde

    Aaaaa, acum am înțeles! De aia erau incendiile în ultimele zile că se făceau deja repetiții!!!😱😱😱😫😥😪😤

  10. mihail Răspunde

    Una din multele erori ale guvernului mandolinelor!Cât mai rabdă politistii si celelalte structuri ,ca incompetenti sâ-si bată joc de ei?

    • Mihai Răspunde

      Bai guvernantilor, pai e platesc militzia din impozitele mele sa prinda criminali, nu sa se faca sluj in fata popilor. In loc sa patruleze prin Soli militzienii vor face pe antemergator pt socolan si nastai.

      • ... Răspunde

        Și vor cânta între timp șlagărul zilei “Primiți cu covidul?” interpretat de Iohannis, Orban, Vela, Arafat feat. Daniel cel preafericit (mai ales acum) !!!! Să vină banul!!! 😱😱😤😤😤
        Să vadă toată Ioropa cât de tâmpiți putem fi !!!

  11. Altu Răspunde

    Mai lasa-ti-ma cu vârfurile astea. După marii specialiști azi e vârful , trebuie să moară 35, până deseară îi veți avea pe tavă. La Zollner s-a lucrat până săptămâna asta și mergeau busuri bucsite cu muncitori. Trebuia să fie stive de coronavirusati. Cine vă garantează că dacă stați ca oițele în staul 2 luni, virusul dispare, Arafat,Cercel și Rafila,care sunt Sfânta Treime. Bun, respecți distanță, reguli de igienă dar nu condamnați la domiciliu. Câți au murit zilele astea pt că nu au fost tratați de teama covid? O grămadă.

    • ... Răspunde

      @Altu, corect. Nu se poate să se ascundă o planetă de un baubau virus. E ceva de noaptea minții! Soluția e vaccinul și imunizarea. Bineînțeles împreună cu eradicarea definitive a alergiei unora la apă caldă și săpun. Noi în Satu Mare stăm foarte bine cu problema asta. Culmea avem un sistem de sănătate praf față de județele mai răsărite. Aici intervine disciplina.
      PS. Și câți dintre morți au decedat pentru că nu au fost tratate așa-zisele comorbidăți unde fiecare poate avea deja medicamentația stabilită și constantă. Vezi diabetic insulinodependent cunoscut compensat și care a murit scriptic de covid dar faptic nu și-a primit insulina vitală!!! Păi normal că a decedat! Dar cu toate astea noi stăm bine.
      Dar nui bai va merge turma să ia lumină made in Yerushalaim, apoi să vedeți voi ce vom recupera din urmă!😫😤😱

  12. DANA Răspunde

    TOTUL PANA LA BANI ..SI VOTURI…DAR LUMEA AR TREBUI SA FIE CONSTIENTA SI SA STEA ACASA… AJUNGE CU LACOMIA ..SANATATEA E MAI IMPORTANTA…PARCA ERA VORBA DE UN GRUP DE 3 ..NU DE 300..DUPA PASTE SI LUMINA..! STATI ACASA!!!!!

  13. realist Răspunde

    De 1 mai fortele de ordine vor imparti mici si bere?

  14. ? Răspunde

    O întrebare pt ăștia cu statul în casă, ăștia cu ochii la știri toată ziua, dacă virusul nu dispare nici după 3 luni de stat în casă,ce faceți? Mai cereți 6 luni de stat în casă? Trebuie să fii naiv rău să crezi că dispare. La toamnă iar va fi bineînțeles cu acordul statelor și contribuția mass-media. Ceaușescu se învârte în mormânt,ce nu a reușit el în ani de dictatura,au reușit ăștia în 2 luni cultivând panic. Hai stați în casă, stați în casă că de voi in c.r ne pasă!, așa zic guvernanții,pt ei viața decurge normal. Așa că dragilor , stați în casă ca să nu ai ce pune pe masă.Stati în casă dacă de Johann vă pasă.

    • Pixulescu Răspunde

      Facem ce trebuia sa faca tac-tu cand te-a facut pe tine asa prost – o laba!
      Iesi tu afara, tu esti pazit de lumina ortoprostiei drept preacredincioasa!
      Toata planeta este proasta ca sta in casa, te-ai trezit tu profetul pwlii sa ne scoti din amorteala!

      • ? Răspunde

        Sugi Pixu fraiere, oiță johannista

      • Tu Răspunde

        Ce șmecheri sunt bugetarii,cred că statul va avea bani pt ei la infinit. Stați liniștiți că se va termina huzurul pe banii proștilor de la privat. Ăștia cu frică de corona să îi prindă cancerul că la ăla e tratament și statul se implica.

    • Golf Răspunde

      Oile astea abia își așteaptă vaccinul ca să iasă din izolare curajoși. Ce să le faci, sunt oi, merg în turmă și ascultă de cioban… Prostia nu este o boală și nu se poate schimba în altceva, poate doar în prostie și mai mare.

      • ? Răspunde

        Și dacă le bagă ser fiziologic ,vor fi mulțumiți, efectul Placebo. Acum se preconizează că chestia cu distanțarea va trebui respectată până în 2022. Deci,cum dracu supraviețuim până atunci? Să răspundă ăștia care sunt în acord cu planeta. Ăștia să explice cum mama soarelui în țări că India cu peste 1 miliard și jegoși nu are efect corona,China idem. Nu se propagă în celelalte provincii chineze dar merge la plimbare în lume. Îi ceva turist care coincidență alege doar statele bogate. Dar na,noi suntem proști, ăștia cu ,#stai în casă sunt deștepți.

        • AXA Răspunde

          De ce nu are asa efect corona altor tari precum India si alte tari prin partea aia a globului? O teorie ar fi precum ca,cei din partea aia a globului inca sunt vaccinati impotriva tuberculozei, si probabil alte infectii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.