Ultima actualizare: azi, 21:48

Naţionale

Iohannis: După 15 mai nu înseamnă că revenim la viața normală. Rămân restricții în continuare

Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că după data de 15 mai, deși va exista o relaxare a restricțiilor, nu înseamnă că vom reveni la viața normală. Șeful statului a anunțat că vor exista în continuare restricții.

,,După 15 mai nu înseamnă că revenim la viața normală pe care am avut-o înainte de epidemie. Deci, 15 mai nu înseamnă o revenire bruscă la normalitatea pe care am cunoscut-o. În realitate, experții ne spun că nu știm când vom reveni la o viață normală. Rămân restricții în continuare, nu vom putea să ne întâlnim decât maxim câte trei, nu vom putea ieși la restaurant, nu vom putea să ieșim din localitate decât dacă avem un motiv foarte serios.”

Klaus Iohannis a mai declarat că am putea reveni la restricții dacă numărul de bolnavi va crește dintr-o dată.

,,Măsurile pe care le vom lua de reducere a resticțiilor vor fi graduale. De la 1 iunie încă ceva, dacă totul merge bine, din 15 iunie încă ceva. Dacă o măsură de relaxare crește dintr-o dată numărul de bolnavi, această măsură intră înapoi. Este nevoie de o abordare responsabilă. În timpul stării de urgență majoritatea măsurilor au fost coercitive, ușor-ușor autoritățile trebuie se se retragă și oamenii simpli să preia responsabilitatea. Vom avea obligativitatea să purtăm măști când suntem în spațiile închise.”

7 comentarii

  1. Altu Răspunde

    Du-te-n morții mami mati de jegos,ce relaxare. Nu poți părăsi localitatea,care e diferența, că nu completez declaratia. Acum poți merge fara mască la magazin, după 15 nu. Cum vine asta boule? Idiot am fost când te-am votat. Ce viața ne propuneți,de pușcăriași. Mai bine furam milioane ca voi, să stăm cu motiv la închisoare. Așa și la pușcărie și cu banii luați.

  2. Misi Răspunde

    Avem ce am votat un retardat cu minte ingustă , o marionetă de doi bani .
    El estecrelaxat pe banii nostrii, nu a vizitat macar un focar sau un spital in acest timp , doar P.S.D si iar P.S.D . atata stie tâmpul asta .

    • Altu Răspunde

      La întrebarea “Unde v-ați tuns!?”, răspuns “acasă”. Serios,o fi frizeriță nevasta sa. Mincinosul,de ce nu poartă mască și mănuși? Numai pt prosti e obligatoriu. Politicienii ăștia nu i-au corona?

  3. 007 Răspunde

    Iohannis dincolo de tinuta autoritara si discursul pompos, este un EMFATIC ieftin .Abordarile si raspunsurile la unele intrebari(de ieri),erau alunecoase ,fara responsabilitate si fara substanta,cel putin in cazul acesta de pandemie.
    Sa apari in fata poporului zi de zi, cu acelasi discurs fara relevanta si in care nu spui NIMIC ,asta inseamna sa ai un popor de tembeli.Dar culmea prostiei (de top,nu altceva ) este si faptul ca mai vin sa ne polueaza urechile pe aceeasi tema fara sens si logica si valetii sai( Prim Ministrul,Ministrul Sanatatii,Ministrul M.A.I) care se contrazic unii pe altii in tot ce spun,spre disperarea romanilor cu neuronii la purtator.
    Oare ce D-zeu este cu noi ,oameni buni ?!

  4. patrunjel Răspunde

    Mai preput (Iohannis):
    1- nu poti sa vi sa spui ca dupa data de 15 nu am voie sa parasesc localitatea, sunt mii de oameni care lucreaza in alte localitati, merg la magazine, spitale, etc, ca lista e lunga.
    2- va intreb eu pe astia care tot spuneti ca sa facem declaratie pe propria raspundere cand ies afara, inainte de asa zisa pandemie toti la randul vostru ati iesit pe raspunderea altcuiva decat a voastra, nu cred.
    3- doamne fereste sa se trezeasca poporul la realitate, faptele ce au fost in 89 sunt pistol cu apa.
    Mai pishurel crezi ca daca stai in casa nu te poti imbolnavi? Boule mai tare te imbolnavesti ca iti scade imunitatea si cand ai iesit afara esti gata, iar sa nu imi spui mie ca nu iesi in curte, nu iesi pe strada, nu mergi la magazin, etc si tot te poate prinde daca e pana acolo, sau ti-ai facut vreun buncar sub bloc/casa :))
    Sunt convins ca nimeni nu iese din casa fara un motiv anume, nu cred k iese careva doar sa traga o gura de aer sau sa admire iarba si copacii, sa fim seriosi, toti au un scop,
    Asa ca putirel (Iohannis) in locu tau as sta cumnite si as lasa populimea impace ca s-ar putea sa ne rascolim impotriva ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.