Ultima actualizare: azi, 11:57

Externe

Peste 200 de români infectați cu COVID-19 la un abator din Germania

Peste 200 de români care lucrează la un abator din Birkenfeld, Germania, au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-un comunicat de presă.

Comunicatul MAE:

,,Cu privire la cetățenii români, lucrători în cadrul unui abator din Birkenfeld, de lângă orașul Pforzheim (landul Badden-Wurttemberg), Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Berlin și Consulatul General al României la Stuttgart s-au autosesizat și au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile germane pentru verificarea situației acestora. În acest context, Ambasada României la Berlin a contactat atât Ministerul Agriculturii cât și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, iar la nivel local, prin intermediul Consulatului general al României la Stuttgart, au fost sesizați Premierul landului și primarul localității în care se află abatorul.

Din informațiile comunicate de către autoritățile germane, din totalul de 700 de angajați ai unității respective, aprox. 500 sunt lucrători români. Aceștia nu sunt lucrători sezonieri, ci sunt angajați ai unor companii subcontractate de către abatorul german.

Cu privire la informația conform căreia o parte din lucrătorii români ar fi confirmați pentru infecția cu COVID-19, autoritățile germane au indicat că 300 de angajați ai abatorului sunt confirmați ca fiind infectați cu virusul COVID-19 și au fost introduși în carantină. De asemenea, la acest moment nu există date concrete cu privire la cetățenia persoanelor infectate, însă majoritatea acestora (peste 200) sunt cetățeni români. MAE precizează că, în conformitate cu datele comunicate de autoritățile germane, dintre cei contaminați, majoritatea sunt asimptomatici sau prezintă simptome ușoare. Doar cinci persoane au necesitat tratament în regim de spitalizare, două dintre acestea fiind între timp externate. Într-un singur caz, la una din cele 2 persoane deja externate, s-a impus ventilarea mecanică.

MAE menționează că până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin și la nivelul Consulatului General al României la Stuttgart nu au fost primite solicitări de asistență din partea cetățenilor români menționați.”

2 comentarii

  1. Ionica Răspunde

    Și acum o să se plângă că nu pot sa vină acasă:))))))).

  2. s.m. Răspunde

    Stirea este adevarat. De mai bine de 2 saptamani am auzit de acest caz care nu a aparut in pressa Germana. Noroc, ca mai sunt ONG care incearca sa apere drepturile angajatilor straini in Germania( ca si germanul te fute ca te indoaie daca este in castigul lui. Daca nu el, atuncea subcontractorul Turc, arab, roman etc) si au intrat pe fir. Abatorul livra pentru Aldi,lidl etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.