Ultima actualizare: azi, 16:35

Locale

FOTO. ,,Izolare” la iarbă verde în Satu Mare. Mai mulți sătmăreni au ignorat restricțiile

Unii sătmăreni au sfidat restricțiile și măsurile de distanțare socială de Sărbători. Copii și adulți deopotrivă au ieșit la iarbă verde, încercând să profite de vremea bună de afară.

Imaginile au fost surprinse astăzi în cartierul Micro 16 din municipiul Satu Mare, acolo unde oamenii au ieșit ba la iarbă verde, ba la o plimbare pe digul Someșului.

44 comentarii

  1. Alecu Russo Răspunde

    Inconstieti.

    • Altu Răspunde

      Bine că ești tu conștient. “Criminalii”ăia își scot copiii la aer curat și mișcare în aer liber nu în aglomerație. Ăștia “conștienți” merg de 10 ori la magazin,dar nu problema. Dacă eu merg și stau în mijlocul pădurii sau pe câmp sunt inconștient. Nu vedeți că va mâncat corona creierii.o luați razna. Copiii de 2 luni îi ținem în casă,nu au stat destul toată iarna, îi distrugem psihic. Dracu să vă ia cu tot cu corona voastră,10 ani să stați în casă să nu vedeți nici lumina soarelui.

  2. Satmareanul Răspunde

    Salutare, Hai sa nu ne jignim, macar criza asta sa ne invete sa devenim civilizati. Am vazut un interviu cu domnul doctor Rafila, care spunea ca ptr copiii mici e obligatoriu sa stea macar o ora pe zi la aer. Daca e distantare nu cred ca e o problema. Toate cele bune!

    • Angela Răspunde

      F bine argumentat! Toata lumea are nevoie de aer curat.
      Insa comportamentul il caracterizeaza pe om.
      Nu se respecta distantarea, nu se folosesc masuri de prevenire. Asta este realitatea.
      Din unele persoane deja vbeste frustrarea si mania, sunt ff multe familii destramate si in cazul sotilor “casatoriti” si sub acelasi acoperis.

  3. Misu Răspunde

    Altu de acord cu tine. Si eu locuiesc in zona digului, cu hartia in buzunar completata bifand punctul 5 poti desfasura orice activitate fizica in jurul casei. Ies in fiecare zi singur la alergat fara sa ma indepartez prea tare de zona in care locuiesc la o ora rezonabila cand nu intalnesc aproape pe nimeni cu exceptia vreunui biciclist temerar. Asa ca invidiosii sa se abtina, nu va interzice nimeni sa iesiti din casa in limita bunului simt atata timp cat nu dansati in hora,jucati fotbal sau lapte gros.

  4. Curiosul Răspunde

    Atâta timp cât nu se formeaza grupuri cu persoane din alte locații, nu e interzis de lege să ieși afară, la o distanță rezonabilă d3 unde locuiești . Altfel se va ieși la Spitalul de Nebuni, după cel puțin 1 lună de stat în casă.

  5. bla Răspunde

    Oricum daca mai tin mult restrictiile astea , le vom ignora cu totii. Sa vad cine mai rezista vreo 3 luni in casa. Mai mult, o sa vedem si reactia celor ce vor ramane someri . Statul va da din umeri. Bafta la toata lumea

  6. Cetatean Răspunde

    Dacă câinii au dreptul să fie scoși la aer clar și copiii sau oamenii au acest drept!!!! Important este să stea la distanță unii de alții și sa poarte mască și mănuși.

  7. Satmarean Răspunde

    Eu nu cred ca toti cei iesiti aveau declaratie si erau in zona de domiciliu, asa cum prevede legea. Toti cei care au copii mici pot iesi in jurul blocului cat e ziua de mare fara sa iasa toti odata dar nu pe malul Somesului. Acolo nu e in jurul blocului.

    • Altu Răspunde

      Și ce te interesează pe tine? Fiecare să-și vadă de treaba lui. In curând fiecare va avea atâtea probleme că toți se vor preocupa doar de propria persoana. Când neajunsurile vor fi tot mai mari nu cred că te va mai interesa cine are declarație, că stă lângă bloc sau pe dig, că plimbă câinele sau mâța,etc. Fiecare să-și vadă de sănătatea sa.

      • nuconteaza Răspunde

        Satmareanul zice ca lumea nu respecta restrictiile si regulie si tu o dai pe sanatate… unde dai si unde crapa..

  8. Golf Răspunde

    Eu ciclismul care iese pe dig și face frontiera de câteva ori până ies 60 – 80 de km vede lucrurile în felul următor:

    Pe cei care-i văd afară fără mănuși și botniță (mască) îi consider oameni normali pe care propaganda mass mediei corporatiste nu a reușit să le spele creierul. Cu alte cuvinte au înțeles că așa zisă pandemie este o minciună.

    Singurul regret pe care îl am este că suntem foarte puțini cei care iesim ceea ce înseamnă că majoritatea este teleghidată de mass media.

    Motivul minciunii pandemiei trebuie descoperit de fiecare în parte.

    And yea, FUCK THE POLICE.

    • haha Răspunde

      cel care e spalat pe creier esti tu, ma rog la Dumnezeu sa descoperi singur, fara victime colaterale 🙂

  9. Me(Whatever) Răspunde

    Golf, ai dreptate 90% in ceea ce zici . Pandemia insa exista nu trebuie sa o tratezi ca pe un pamflet. Este decizia oameniilor sa iasa din casa cu sau fara masca. Nu trebuie sa crezi ca oamenii sunt manipulati de mass media din cauza precautiilor . Multi insa sunt prost informati, aud lucruri despre aceasta pandemie din locuri diferite si nu le interpreteaza corect. Situatia nu este chiar atat de clara pentru toata lumea.
    Este bine sa iesi la aer sa te misti sa te plimbi cu bicicleta sa faci jogging cu sau fara masca cum iti este tie mai bine. Din cauza ca cineva poarta sau nu, nu trebuie sa ii diferentiezi. Poate unii dintre ei au bunici acasa , vulnerabili si nu vor sa duca acasa ceva. Daca ceva se poate evita de ce sa nu o evite . Masca si manusiile sunt doar “safety measures” .
    Atata timp cat oamenii tin distanta de 1.5m – 2m si nu stau in grupuri mai mari de 3 persoane nu ar trebuii sa existe nici o neintelegere.
    Incepeti sa fiti oameni si nu va revoltati unii pe altii fara vreun motiv anume.

    • irpef Răspunde

      Dacă scazi din numărul total de decese pe cei care oricum erau bolnavi în ultimul stadiu și care înainte de covid erau trimiși acasă ca să moară în sânul familiei, deci din cei 470-480 de decedați nu știu dacă rămân vreo 56-60 …..
      Ideea este că în județ avem 5 sau 6 decedați depinde cum le socotim și 40 și ceva de covid pozitivi. Pentru ăștia stau acasă 300000 de oameni? Să nu spui că da, asta este efectul cumințeniei noastre că stăm în casă. O p@lă mare de cal! Înainte de covid dacă murea un moș sau o babă la vârstele astea ce spuneai? Că ce vârstă frumoasă a împlinit, nu????
      Apoi să vezi când vom vrea să repornim economia! Pentru ăsta o lună și ceva ne trebuie 6 luni pe puțin să ne ajungem din urmă! Și socotește că din cauza economiile în impas nu sunt locuri de muncă în UE, cel puțin nu destule, deci trebuie să ne spălăm pe cap și cu #diaspora! Mult și bine!
      Omul este un animal social. S-a dezvoltat prin interacțiunea dintre indivizi, prin comunicare și limbaj. Asta ne deosebește de animalele comune și ne aseamănă cu primatele. Eu consider covidul ăsta un atac la umanitate, la esența noastră și tocmai din această cauză nu mă poate convinge nimeni că nu este și mâna omului sau cel puțin un accident în toată treaba asta. Mai ales că a pornit din Wuhan unde este un ditamai nou și modern centru de cercetare de boli de acest fel!
      O să avem la psihoze și la boli de nervi grupa mare în curând!

      • fepri Răspunde

        tu de ce crezi ca sunt asa “putine” decese, pana acum, exact ptr ca s-au luat masuri din timp si multi au inteles, spre deosebire de tine si altii mai “destepti”, altfel daca majoritatea s-ar fi gandit ca tine erau acolo mai cateva zerouri la numerele alea, inca se mai poate, vezi statele unite unde sunt “destepti” ca tine mor cu zecile de mii, sa nu-mi spui ca la toti aia “era oricum deja vremea sa dea coltul”…

        • irpef Răspunde

          Îmi pare rău de tine. Sincer. Astăzi am calculat că conform (scuze pentru cacofonie) cifrelor oficiale din cei 480 de decedați până acum exact 290 erau bolnavi în stadiu terminal. Oricum mureau. Vorbim peste câteva luni când oficialitățile se vor chinui să relanseze economia. Anul trecut gripa clasică a cauzat mai multe decese. Este o gripă virulentă și atât. Chestia cu #staiacasă este puțin deplasată deja. Sunt unele activități unde s-a lucrat în veselie fără protecție, fără nimic. Cred că ai observat și tu. Dar de exemplu nu înțeleg de ce a trebuit să funcționeze transportul public. Mergeau în veselie autobuzele Transurban mai mult decât goale.
          Am o impresie vagă ce se urmărește cu acest #staiacasă dar aștept până se va confirma. Bine nu va fi pentru că ni s-au luat din drepturile fundamentale pentru care unii au murit acum 30 de ani. Noi nu suntem nici Franța, nici Germania. Avem șanse mari să rămânem cu exact ciuciu și după. Și s-ar putea să ni se explice că avem motive de bucurie.

          • Golf

            @ipref – cei de genul de mai sus #staiacasa sunt denunțătorii. Fac exact ce a făcut securitatea pe vremuri. Pozele din articol cine crezi că le-a făcut? Sau fac poze din locuință. Din punctul lor de vedere ar trebui să fim împușcați pe stradă pentru nu ne lăsăm teleghidați de mass media și de conducătorii care ne doresc “binele”.

            Țară asta este condusă de străini de peste 30 de ani pentru că majoritatea sunt zombie… Cum își permite unul să facă ceva pentru cetățeni, cum apar denunțurilor și dosarele.

            Vezi ce a făcut SUA în America Centrala și de Sud, cum au răsturnat guvernele alese democratic și am impus dictaturi, Orientul mijlociu…

        • Sathmarer Staatsbürger Răspunde

          Pot sa-ti spun un caz concret ca unul dintre pacientii decedat, a murit dn cauza unui infarct iar copii erau pusi de spital sa semneze ca a murit de Covid!!!!!!!!!!
          De ce nu se publica doar cei la care intr-adevar cauza decesului era virusul si nu oare oricare alta boala sau cauza.

  10. irpef Răspunde

    @Golf, este o reașezare/redistribuire a puterii mondiale. SUA și China de mai bine de 10 ani se tot iau la trântă. De aici a început. Cine știe să citească printre rânduri își dă seama singur. Majoritatea înghite ce este deșertat pe sticlă. Iar între timp Rusia stă pe marginea terenului și notează scorul. După ce ne-am vândut tot ce am avut către alții fără nici un pic de demnitate măcar acum ar trebui să ne protejăm. Nimeni nu ne va ajuta sau ne va ajuta numai după ce își vor rezolva problemele proprii. Efectul covid vom resimți cel puțin încă 10 ani. Dar vorba vecinului :”Măcar Pământul se mai curăță de r@h@turile noastre”.
    Aștept cu nerăbdare “descoperilile epocale ale cercetărilor britanici” (cum se spune) prin care vom afla că draqul de fapt nu este așa de negru.

  11. Altu Răspunde

    @golf ,@irpef mă bucur că mai sunt oameni normali, că la multi corona le- a afectat creierul. Nu e cam dubios că statele bogate sunt cele mai afectate? E o răfuiala între puteri și bineînțeles că și colonii cum e Romania sunt afectate. Dacă era o boală așa gravă erau infinit mai mulți morți. Gripa spaniolă a ucis în 25 de săptămâni,25 de milioane și populația nu era așa densă. India la ce aglomerație au și jeg trebuia să fie morți toți. Ăștia cu statul în casă sunt cei care primesc bani moaca de la stat, putorile cărora nu le place munca,acum au motiv să nu facă nimic și mai sunt ăia săraci cu duhul care și dacă trag vânturi se sperie.

  12. Ph Răspunde

    Românul, ca deobicei, se pricepe la toate.
    Este un virus, fără vaccin, mortal pentru mulți bătrâni/diabetici/hipertensivi, extrem de contagios, afecteaza permanent mai multe organe, lasa sechele s.a.m.d.. Poate câțiva dintre bravii comentatori de aici nu au văzut colapsul sistemului sanitar din Italia sau poate nu le pasă de persoanele vulnerabile. Ei discută despre conspirații, geopolitică, economie si virusologie. Ce onoare să vă citesc.
    Eu am ales să respect pe cât posibil recomandările autorităților (deși autoritățile noastre sunt cum sunt, e altă discuție) tocmai pt evitarea răspândirii acestui blamat virus. Că e scăpat din laborator, că e pedeapsă divină, nu imi pasă. Îmi pasă pentru că dacă pot să fac ceva ca să nu moară persoane, am să o fac cu dragă inimă.
    PS: nu văd ce treabă are titlul cu pozele din articol.

    • irpef Răspunde

      @Ph. Consider că nu e cazul să intrăm în dezbateri și certuri în contradictoriu.
      Dar…… Din cei decedați și declarați “fani” covid 290 erau deja pe culoarul morții. Că-i covid că nu-i covid aveau foarte puțin de trăit. Acele comorbidități enumerate la cei mai mulți nu prea mai sunt tratabile. Înțelegi? Iar din cei enumerați sunt sigur că mulți au contactat covidul în spital. Și ca să declari despre un bolnav diabetic insulinodependent care nu a primit 3 (trei) ?!? zile de rând insulina la contagioși și internat inițial pentru palpitații la inimă la Carei că a murit de covid ….😱, e noaptea minții. Că pe tine te-a speriat fenomenul înțeleg. Dar nu poți trăi de acum încolo în gaură de șarpe. La viteza cum se rezolvă problema cam asta ne paște tot anul. Până vom ieși din kkt vine toamna și alt sezon de boli. Abordarea lasă de dorit, se lungește nepermis de mult. Iar când o văd pe ministresa muncii îmbrăcată de sudor …. Scuză-mă dar mă bufnește râsul. Ca la circ suntem. Eu uite aș încerca să explic la oameni ca pe cât posibil să nu mai folosim batiste de hîrtie și să scoatem de la naftalină vechile batiste de textile. Înțelegi de ce. De ce nu se face?

    • cârcotaş Răspunde

      @Ph…Bravo! Comentariu raţional, îmi place. Cu virusul va fi în felul următor: în caz de…o tabără va zice ,,v-am spus noi”, în caz contrar cealaltă va zice: ,,n-aţi ascultat de autorităţi”… Nimeni nu ştie cum e mai bine. Au murit şi fără comorbidităţi destui. Dacă printre ei (chiar dacă puţini) s-ar afla o persoană dragă oare n-am da timpul înapoi pt. a ne schimba atitudinea? Primează viaţa, oricare ar fi preţul. Dacă o forţă divină ar cere un singur sacrificiu suprem pt. a scăpa de acest virus nu cred că aceşti viteji s-ar oferi. Când au fost celelalte virusuri nu le-am băgat nici eu în seamă, eram mai tânăr, nu erau pt. mine.

    • Teo Răspunde

      Singurul comentariu rational si de bun simt. Sunt in asentimentul dvs. Restul sunt toate ineptii.

    • Altu Răspunde

      @PH,tu de unde știi că tot ce îți bagă ăștia pe gât non-stop prin mass-media ,e adevărat? Așa e și cu religia,unii cred, alții nu. Eu nu contest existența virusului,dar tot ce se învârte în jurul lui e cel puțin dubios. Multe știri fake, exagerări, contradicții între specialiști,etc. Pe cine să crezi,hai spune dacă tu ești mai învățat? Pe politicienii noștrii care ne-au “omorât” 30 de ani și acum ne vor binele? Parcă se vrea inducerea unei panici ,pt a face tot ce vor ei fără crâcnire.

      • irpef Răspunde

        @Altu. Eu am impresia că este un control mental asupra societății indus prin frică. Nu zic că nu e real virusul, bine că stăm o perioadă și nu ne îngrămădim buluc unul peste altul dar sugestia cu “deportarea obligatorie” pe o perioadă de 3 luni lentru vârstnici mi se pare deja prea de tot.
        Pentru @cârcotaș, @Teo sau alții care nu sunt de acord cu mine. Înțeleg că îmi contești diploma de specialitate și 35 de ani vechime în muncă cu toată experiența aferentă. Interesant! Voi măcar aveți bacul luat, întreb și eu așa?
        Deci dacă nu mă credeți pe mine căutați prin presă ce spun experții din domeniu japonezi care spun că din lipsă de vaccin și 2021 este compromis sau experții americani care zic că în toamnă covidul va năpădi peste noi concomitent cu gripa clasică.
        Voi totuși pe cine credeți? Mai țineți minte pe Băsescu când zicea prin 2009 că aceea criză economică va ocolu țărișoara noastră? Mai țineți minte?
        PS. În momentul în care la nivelul județului s-au făcut mai puțin de 1000 de teste coronavirus deci implicit autoritățile habar nu au de amploarea răspândirii, atunci ce așteptări mai aveți? Sincer.
        Dacă la toamnă iar ne pricopsim cu o pandemie (deocamdată este foarte plauzibil) iar vom sta în casă? Ce vom mânca dacă nici bani în buzunar nu avem iar țăranii nu pot lucra pământul din varii motive. Vom importa? De unde?

        • cârcotaş Răspunde

          @irpef…Impresionant că ai 35 de ani vechime! Trebuie s-o spui mapamondului care uite ce face! Or fi cu vechime mai mică, că nu reuşesc să ajungă la concluzia ta! Eu am aplaudat un comentariu fără pretenţii de vechime în muncă şi alte cele. Posibil să fie ce zici tu dar gândeşte-te, cu reîntoarcerea la viaţa de dinainte şi cu o exacerbare a transmiterii bolii, îţi poţi imagina murindu-ţi apropiaţii într-o curte de spital neavând loc la aparate? Nu? Asta e! Îţi urez o vechime cât mai mare.
          Dar stai relax! Guvernul vrea să relaxeze măsurile. Se iese în curând la muncă. Tractoarele au ieşit pe ogoare de mult. Vom avea făină, ulei zahăr, mere, prune şi alune. Aaaaa! tu vei vrea nuci de cocos, kiwi şi mango… S-ar putea să avem o problemă la capitolul acesta. Dar…să fim sănătoşi.

          • irpef

            Nu ai priceput deșteptule. Dacă se reîntoarce chestia asta în toamnă și noi nu avem vaccin ce facem? Ne ascundem iarăși 3-4 luni? Asta am spus. Pentru că dacă nu am fost expuși nici imunitate dobândită nu vom avea. Și până în toamnă fii sigur că nici economie relansată, nici vaccin în țară, nici spitale pregătite ca lumea nu o să avem. Aici e buba! Sau ești amator de hibernare și îți convine ecuația? Acest ciclul așa tot se va repeta. Ai băgat la calculator?
            Și nu trebuia să afle tot mapamondul câtă școală și vechime am. Doar că mi-ai pus la îndoială ce am afirmat. Nu ai învățat la școală cum au fost descoperite primele vaccinuri? Apropo, nu ai răspuns câte clase ai. Am o idee.

  13. irpef Răspunde

    @Ph. Încă un lucru. Pe diploma mea scrie farmacist. Bunicul a fost farmacist, mama la fel, soția este farmacistă. Eu de mic copil stăteam cu mama în laborator și mă uitam cum face supozitoare, o ajutam să le taie și să le ambaleze și să le eticheteze. În fiecare an mergem și culegem plante medicinale și le folosim și acum în familie. Cunosc pe puțin 70-80. Cunosc cam toate farmaciile vechi pe interior pentru că pe vremuri se făcea 3 ani stagiatură înainte de definitivare în farmacie și obligatoriu la 6 luni se schimba locul de muncă.
    PS. Ar trebui amendați drastic și cei care merg pe stradă și fără nici o jenă trag câte o flegmă pe trotuar în fața ta. Nu este și asta zădărnicirea combaterii bolii???

    • Altu Răspunde

      @irpef,nu te agita că nu ai cu cine. Unii cred că virusul va muri de singurătate. Dacă e așa virulent ,e de ajuns să fie un infectat și show-ul reîncepe. Plus că dacă ții în casă lumea acum când e cald și le dai drumul spre toamnă când și mediul e mai propice, atunci să te ții. Plus că în curând vom număra pe cei morți din cauza neglijenței. Nu te mai tratează nimeni de nimic,cei cu boli cronice sunt condamnați. Dar eroii spagari din spitale vor da vina pe Covid,ca să nu poți face plângere.

      • irpef Răspunde

        @Altu, știu și eu bine. Dar nu cred că ție ți-ar conveni să fie pusă la îndoială părerea ta mai ales dacă ești din domeniu. Răsare câte unul și dă cu părerea dar habar nu are cu ce se mănâncă. Să știi că m-am chinuit serios ca să mă exprim în limbaj de bucătărie în speranța că va pricepe, dar degeaba.
        Acum e vreme frumoasă, autoritățile ar trebui să mai lasă oamenii să iasă așa între niște limite rezonabile, niște vitamina D, asimilare de vitamina C din fructe și legume, mișcare etc. Pentru că altfel va fi exact cum ai spus. Eu cred că cei din poze și-au scos copii la “păscut” pentru că nu-i mai puteau ține închiși. Cine are copil mic știe despre ce vorbesc. Mucegăim prin case și la prima adiere de vânt vom pica pe capete la următorul episod de boală, oricare ar fi și aia. Imunitatea nu se câștigă la loz în plic și nici prin osmoză de pe “sticlă”. Offf! Pe termen lung ne îmbolnăvim mai grav ca să nu spun că ne afectează psihic. Homo sapiens sapiens este un animal social prin excelență. Nu ne stă în fire să ne distanțăm social.

  14. 007 Răspunde

    Intrebari,nelamuriri si argumente la modul de percepere a fenomenului Coronavirus ,la restrictiile luate de Guvern si nu in ultimul rand, la informatiile foarte discutabile si contradictorii emise in sfera publica de catre cei (ne)avizati, fie ei specialisti sau nu ,de catre noi toti.
    Ca fiecare dintre d-voastra, am si eu cateva nelamuriri sau intrebari,daca doriti.
    Iata cateva;
    1.Inca nu se stia ce este Coronavirusul,se spunea ca e doar o gripa usoara si cum se manifesta si deja erau Kit-uri de testat pe piata.
    2.Cine ma convinge ca acest Kit de test Coronavirus, face diferenta intre gripa de sezon si viroza respiratorie.
    3.De ce gripa de sezon nu este contabilizata ca factor letal la cei care mai au si comorbiditati stind faptul ca ,,Gripa sezonieră face 60.000 de morţi pe an în Europa, iar cetăţenii europeni nu ar trebui să se opună vaccinării, a declarat miercuri, la Roma, un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS)”.
    4.De ce se foloseste dubla masura la restrictii(vezi plecarea la munca afara-vezi faptul ca daca tu infectezi ai dosar penal ,iar medicul si/sau personalul sanitar nu )?
    5.De ce unele state cu situatii mai grave,relaxeaza masurile,iar la noi guvernul ne tot ameninta cu masuri ce nu au nicio noima.(ex.deschidem scolile le expirarea starii de urgenta-nu le mai deschidem,etc,etc)
    6.De ce toti neavenitii,fie ei si profesionisti,vezi cazul Cercel , vin cu tot felul de propuneri de restrictii ,unele mai aberante ca altele, si nu Comitetului Național pentru Situații de Urgenta,cum ar fi LEGAL si NORMAL,oare pentru a mentine frica si panica in populatie cu un scop care ne scapa .
    Oare scopurile sa fi acestea,
    1.Depoluarea planetei(se va repeta an de an(primavara-toamna)?
    2.Scaderea suprasaturatiei alimentare si a produselor industriale?
    3.Blocarea Chinei in expansiunea ei industriale,hi-tec si de a deveni prima putere a lumii ?
    4.Controlul maselor pe o intensificare a revolutiilor antiglobalizare , anarhie si/sau nationalism(vezi Franta-vestele galbene-Spania -Separarea Catalonie-Germania-revolte nationaliste-etc,etc) ?
    5.Blocarea exodului popoarelor africane si din orientul mijlociu catre Europa?
    6.Reasezarea unei noi ordine mondiale ?
    Acestea intrebari le pun dincolo de orice efect pe care il vedem,auzim si simtim zi de zi.
    P.S.In res tva doresc sanatate si…mai bine previi decat sa regreti !

    • y Răspunde

      👏👏👏👍@007, să știi că e prima dată când sunt de acord întru totul cu tine!
      Cine se teme de bau-bau să citească atent ce a scris 007, nici eu nu puteam scrie mai clar.

      • y Răspunde

        Hopa a inviat si expiratul bulibasă al ungurilor din Centrul Nou!V=-am spus eu că sunt inegalabil,atotmulgător de lacrimi si vesnic făra bun simt sătmărean?

        • y Răspunde

          Nu stau în centrul nou și nici bulibașă nu sunt. De fapt nici nu vreau să fiu. Titlul de bulibașă ți-l las ție cu mare drag. Se asortează mai bine cu culoarea pielii tale. E moștenire de la strămoșii tăi care din moș-strămoș sunt veci stăpâni. Érted?

  15. irpef Răspunde

    Uite o altă problemă! Este un plan clar pentru producerea vaccinului când va fi în multe țări. Noi vorbim de Românica noastră ca despre Grădina Maicii ….. șamd, blablabla. Sunt pe listă 127 !!!!! de țări din toată lumea. Dar între aceste țări Românica NU figurează!!!! Adică mukles și vom avea vaccin din import pe bani grei. Asta dacă vom fi cuminți. Așa că mai bine nu zic nimic despre autorități…… 😤😤😤😱😱😢
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/damian-producatorii-de-medicamente-127-de-tari-pot-extinde-capacitatea-de-productie-cand-se-va-gasi-un-vaccin-romania-nu-e-in-grup-1295758

  16. cârcotaş Răspunde

    Într-o lume globalizată nu are importanţă întotdeauna dacă produci ceva sau nu, mai ales dacă există un organism internaţional puternic ca OMS( controversat acum dar totuşi credibil zic eu). Adică nu există pericolul să rămânem pe dinafară (pe motivul că ne-am îndoit… adică OMS n-o să ne trimită la Oculta Mondială să ne deie ea vaccinu’😉 ). Producem paracetamol, cică mult şi căutat în patologia Covidului.

  17. irpef Răspunde

    Da. De aia nu era pe piață (pur și simplu nu se aducea) imunoglobulină până nu a avut nevoie ditamai ministresa Sorina Pintea și repede s-a găsit și s-a adus! Înainte s-a tot urlat un an de zile aproape și nimeni nu a băgat de seamă bolnavii! Se vede că ești sănătos și nu ai nevoie de medicamente. Un sfat: nu-ți băga nasul unde nu-ți fierbe oala. Te rog frumos. Astfel de exemple poți să îți dau cu kilogramul în câteva minute. În acest moment NU este bine să depinzi de import indiferent despre ce e vorba. Importatorii sunt niște “sfinți”. Abia așteaptă să jupoaie de pe tine 7 straturi de piele.

    • cârcotaş Răspunde

      Stimate, dar urâcios mai eşti. Probabil vârsta e de vină. Mi-am recitit comentariile şi n-am găsit ca-si fi încercat să mă bag în oala altcuiva ca să-mi dai cu flit. Eu recunosc că n-am cules plante medicinale şi părinţii mei n-au avut nu ştiu ce carte. Eu, în schimb, am dar mi-ar fi jenă să pun pe tapet subiectul. Aici toţi sunt egali, doar tu vrei ca cei ce nu-ţi cântă-n strună să tacă. Bine frate te las! Pa!

      • irpef Răspunde

        În numele umanității mulțumim! Mai recitește ce ai scris. În primul rând TU te-ai legat de mine și TU ai pus la îndoială ce scriam. Nu invers. Deci TU te-ai băgat în discuția pe care o purtam cu altcineva. E dificil să recunoști, știu.

  18. irpef Răspunde

    @cârcotaș. Ce am scris de imunoglubulină e varianta light a “istorioarei”. Mai sunt și altele doar se schimbă actorii/personajele. Dar am uitat să mai spun un lucru. Oamenii nu prea au acces în momentul de față la medicii lor. Și de când cu criza vin la farmacie și se plâng nouă farmaciștilor. Pe cuvântul meu de onoare câteodată simt că deja înnebunesc. Ține deja de o lună jumate și va mai ține. Psihic termină omul dar trebuie să murim pe baricade, nu? Și mai vociferau unii mai deunăzi că de exemplu nu erau măști la farmacii! Tu știi că la începutul crizei un furnizor a vrut să ne aducă la “preț de producător” măști cu 33 RON? Așa-i că nu știai? Așa cinstiți sunt importatorii ăia! De aia am zis să nu te bagi acolo unde nu-ți fierbe oala. Așa va fi și cu vaccinul. Prima dată bogații, politicienii, ștabii etc. Vezi cazul ÎPS Pimen. Că are doar 90 de ani . Mai vrea 90. Iar celălalt de lângă el mai tânăr nu contează! Nu contează?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.