Ultima actualizare: azi, 16:02
Naţionale

Klaus Iohannis: Școlile nu se vor mai redeschide în acest an școlar

Președintele Klaus Iohannis a anunțat în această după-amiază că universitățile, școlile și grădinițele nu se mai redeschid în acest an școlar. Elevii vor învăța online, iar anul școlar va fi finalizat pe baza notelor obținute până acum.

Șeful statului a declarat că această decizie s-a luat întrucât epidemia nu s-a încheiat, iar dacă elevii s-ar reîntoarce la școală ar implica câteva riscuri.

,,Trebuie să fim conștienți că epidemia nu s-a terminat. Aud că trebuie să ne relaxăm, dragii mei, din păcate nu este așa. Nu putem să vorbim despre o relaxare sau o încetinire. Trebuie să ținem cont de câteva lucruri simple. Faptul că elevii s-ar duce la școală ar implica două riscuri mari. Riscul major ca elevii să ducă boala la școală și unul de a duce boala de la școală acasă.”

Președintele a precizat că formele de învățământ de la distanță continuă până pe 12 iunie, însă există câteva excepții.

,,Elevul nu se va întoarce fizic. Până pe 12 iunie continuă formele de învățământ la distanță. Elevii vor avea mediile încheiate cu notele pe care le au acum, se mai poate face și o evaluarea suplimentară. Sunt totuși câteva excepții. Elevii din clasele a 8-a și a 12-a vor putea reveni la școala după 2 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naționale. În această situație normele de distanțarea pot fi respectate. Vor fi maximum 10 elevi într-o sală și se vor pregăti pentru examenele naționale.”

Klaus Iohannis a vorbit și despre organizarea examenelor.

,,Examenele naționale se vor organiza așa cum au fost planificate însă cu respectarea unor reguli stricte de distanțare. Se va măsura temperatura, se va face intrarea pe o parte se va ieși pe altă parte și alte reguli de distanțare socială.”

5 comentarii

  1. Altu Răspunde

    Bine mă, și cei care au copiii mici,ce fac cu ei, îi duc la serviciu cu ei? Că încet trebuie să mergem și la muncă, după 15 mai nu mai plătiți șomaj tehnic. Nu toți suntem politicieni să ne permitem bone. Atâta știți, #stați în casă, până ne ia dracu. La doctor nu mai poți merge, că nu mai vor să te trateze,de muncă nu mai este, copiii în detenție, etc. Mai bine ne eutanasiati, și rămâneți voi cu slugile voastre.

  2. Altu Răspunde

    @pnl,Nu ,PNL a trimis lumea în șomaj tehnic,a închis școlile și grădinițele. PNL nu trimite bugetarii în șomaj tehnic,nu taie sau impozitează pensiile speciale, PNL dă amenzi într-o veselie. Când PDL a tăiat salariile la bugetari și a pus și pensionarii să plătească CASS, câte vaiete au fost. Acum că milioane de privați au salariile tăiate sau șomaj, nimeni nu spune nimic. Să nu crezi că sunt fan ciuma roșie.

  3. Codurosu Răspunde

    Robotu’ de Iohanita nu stie el prea multe.. are scurt !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.