Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Mâine încep testările pentru COVID-19 la Satu Mare

Mâine încep testările pentru COVID-19 la Satu Mare, au anunțat astăzi autoritățile. Aparatul a fost montat, iar de miercuri, 8 aprilie, vor fi realizate primele teste cu probele prelevate de la pacienții suspecți de infecția cu SARS CoV-2.

La această oră, specialiștii lucrează la calibrarea aparaturii și se rulează probele test, iar personalul care lucrează în laborator este instruit să utilizeze corect acest aparat. Odată cu extractorul automat, au fost livrate și primele 200 de KIT-uri de testare.

Pentru început, în laboratorul Spitalului Județean vor putea fi prelucrate 36 de probe pe zi, iar în momentul în care vor ajunge și KIT-urile de testare manuală, capacitatea de testare va depăși 100 de probe pe zi.

Până în prezent, valoarea întregii linii de testare de la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare se ridică la 1,1 milioane de lei, din fonduri asigurate de Consiliul Județean Satu Mare.

2 comentarii

  1. Aru Răspunde

    TESTARE
    Sa speram ca aparatele vor ajunge pe maini bune și vor fi folosite cu pricepere.

    Mai țineți minte TESTERELE auto ,care au aparut cu mai mulți ani in urma ,nici dupa 2 ani marii noștri specialiști nu le-au stapanit …

  2. ... Răspunde

    No, azi cică pornește testarea! Minuneee! Am înțeles că pot face până la 300 de teste pe zi! Gata băieți și fete, ne-am scos! Într-o lună facem 9000 de teste! Uraaa!!! Câți locuitori are orașul?😤😥

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.