Ultima actualizare: azi, 13:46

Naţionale

Purtarea măștilor, obligatorie în Maramureș și alte județe

Purtarea măștilor în afara locuinței a devenit obligatorie în Maramureș și în alte cinci județe.

Începând de luni a devenit obligatorie și în Maramureș purtarea măștii de protecție în spaţiul public. Acolo unde nu se poate, pot fi folosite alte materiale de protecţie.

„Prima măsură care devine obligatorie, începând cu data de 6 aprilie 2020, pentru toţi cetăţenii judeţului Maramureş sau pentru cei care tranzitează judeţul face referire la acoperirea feţei (nas, gură) cu mască, inclusiv măşti improvizate sau alte materiale de protecţie, de unică folosinţă sau reutilizabile, în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a virusului SARS-Cov-2. Măsura va fi aplicată în spaţii publice sau la locul de muncă de către toate persoanele, fie că acestea prezintă simptome de infecţie respiratorie sau nu”, a anunțat Gabriel Zetea, vicepreşedinte Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş.

Astfel, maramureşenii care părăsesc perimetrul casei pentru a ieşi în spaţii comerciale, pieţe, instituţii publice, şantiere, trebuie să poarte un mijloc de protecţie care poate fi mască sanitară, eşarfă, mască de pânză sau orice alt fel de material.

La finalul săptămânii trecute, măsuri asemănătoare au mai fost introduse în județele Galați, Iași, Vaslui și Suceava. Situaţiile obligatorii sunt legate de expunerea în spațiile publice, transportul în comun, magazine ori farmacii. Măsura a intrat în vigoare, începând de luni dimineață, și în oraș Simeria din județul Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.