Ultima actualizare: azi, 16:15

Locale

Sătmăreancă urmărită penal, după ce a mințit la intrarea în țară

Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, este abilitat să comunice următoarele:

La data de 07.04.2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, a fost înregistrat dosarul penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 C.pen. și zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită ele art. 352 alin.1 din C.pen. cu aplicarea art. 35 a1in.2 C.penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală.

Astfel, în data de 06.04.2020, organele de poliție din cadrul Poliției oraşului Tășnad s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, numita C.A.M. la data de 05.04.2020, ora 6,00, a intrat în România pe jos, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac, declarând inițial în scris, la vamă, că vine din Ungaria, iar când a ajuns cu convoiul însoțit, la data de 06.04.2020, la Centrul de carantină din localitatea Tășnad, jud. Satu Mare, a declarat că a venit din zona roșie — AUSTRIA, localitatea Amstteten, unde s-a aflat mai multe zile pentru a îngriji bătrâni la domiciliu.

Urmărirea penală este efectuată de lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Poliției oraşului Tășnad, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei.

Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate ele Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a prezumției de nevinovăție.

Sursa: Comunicat de presă Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.