Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

Satu Mare: 150 de persoane prinse pe străzi fără justificare, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat 150 de sancțiuni contravenționale în valoare de 199.500 de lei persoanelor care nu au respectat prevederile art. 1 din Ordonanța Militară nr. 3 din 24 martie 2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, respectiv au părăsit nejustificat locuința și nu au putut prezenta, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Tot în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Satu Mare, echipajele mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat verificări în cazul a 2836 de persoane, privind respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgență, a măsurilor de izolare la domiciliu, nefiind constatate nereguli.

Pe parcursul zilei de ieri, 31 martie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat acțiuni care au vizat verificarea a 114 de agenți economici de pe raza județului Satu Mare a căror activitate a fost suspendată în această perioadă, fără a fi identificate nereguli, aceștia înțelegând gravitatea situației și astfel conformându-se.

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

16 comentarii

  1. mae Răspunde

    dar ce ordonata este asta militara si toata lumea face ce vrea…..amenda este mica,,,nu ar trebui folosit altceva …..???

  2. Golf Răspunde

    Amenda este mică?

    200000 / 150 = 1333 de lei în medie.

    Este enorm. Nezeul milițienilor o să plătească aceste amenzi idioate.

  3. Unu' Răspunde

    Azi dimineață, venind la serviciu, l-am văzut pe unul care se certa cu polițistul din cauza lipsei declarației pe proprie răspundere! Și făcea un scandal și gesticula omul, de parcă era la un antrenament de Tae-bo!

    În mod normal, trebuia pus cu botul pe labe la primul semn de agitație! Dar n-ai cu cine!

    • Miliția Răspunde

      Dar abuzurile care le fac acum tablagii nu le vedeți. Ai declarația dar te amendează că nu le place scrisul, sau corectezi data, că de unde atâtea formulare că nu s-o f..t.t mama cu xeroxul. Acum le place,da la prost putere și te-ai aranjat. Sunt curios dacă cei care nu au nimic pe numele lor vor plăti amenzile. Tot proștii care muncesc să le plătească și mai cer să donezi. Să doneze bugetarii că numai ei primesc acum salariu 100%.

      • Norick Răspunde

        Asta cu xeroxu’ era de number one . 😀 😀 😀 Am râs tare de tot… 😀

        • y Răspunde

          Falun nem mindenhol, sőt sehol nincs xerox. ATM dettó. Sok helyen a falusi üzletben árulják a papírt 1 lejért. Kész röhej! És ha van kitöltött papírom és szembejön velem az utcán a vírus lepattan rólam??? Pótcselekvéseket csinálunk és még mindig papírokba temetkezünk. Közben az aradi kórháznak már holnap sincs védőfelszerelése! Vajon miért mondtak le az alkalmazottak? Vajon?
          A szomszédom viccből mondta, hogy a rendőrök életükben nem olvastak annyit mint mostanság amikor ellenőrzik az emberek nyilatkozatait.

          • Norick

            Látványos helyen leszünk mi is Európában… 😀

      • @Militia Răspunde

        Trebuia să te faci doctor sau asistent medical,și te vedeam acuma cât de gureș erai !!Iar ”tablagii” au grijă de soră-ta,de mumă-ta sau de nevastă-ta să nu le ”ciucească” derbedeii care au venit cu ocazia coronavirusului cu miile ”de pe-afară”! Boule !!

        • Miliția Răspunde

          Să-mi dea salariul lor și să stea ei în șomaj tehnic. Sunt de acord să facem schimb. Ce păzesc ăștia,nici pe ei nu se pot păzi. Sunt șmecheri doar cu oamenii pașnici care nu opun rezistență, când au de-a face cu cei violenți dispar ca măgarul în ceață. Toți analfabeții au ajuns în sistem. Neamurile și pilele să trăiască ,de aceea merge țara asta cum merge.

    • kkakat Răspunde

      “venind la serviciu” deci erai la munca cand ai publicat comentariul, faina munca ai daca iti permiti.

      • Unu' Răspunde

        Corecte ambele observații! Ce să faci, la tăți ni-i greu, dar nu la tăți la fel!

  4. Aru Răspunde

    Mai are angajatul și pauza de masa, știai prietene ?
    De fapt ,asta știu mai mult cei in fapt…….tu..

  5. y Răspunde

    @Norick, hát igen. Lengyelországban, majdnem kétszer annyi lakossággal mint nekünk ugyanannyi nagyjából a beteg mint Romániában, kétezer és egy kevés, de a halálos áldozatok száma ugyanannyi fertőzöttnél feleannyi! No comment! Ez minősíti a hazai egészségügyet. Negatívan.

  6. Decibali Răspunde

    Va zic sincer ca urasc guvernantii vostrii. Doar sa ii jupuie pe oameni. Si chestia asta cu declaratia sa te misti,este conceputa in asa fel sa-i faca de bani pe oameni. Va explic, in alte tari din Europa daca nu ai la tine declaratie,iti da gaborul pe loc sa o completezi..si acolo sunt amenzi,dar doar daca nu ai un motiv intemeiat. Clar ca daca se facea si in Romania asa ceva,nu mai jupuiau atatia bani…este exact ca si cu radarele fixe, decat sa instaleze fixe si sa atentioneze partecipantii in trafic prezenta lor,mai bine ascunsi si hop te inhata. Urasc cum se procedeaza.

  7. nae Răspunde

    Daca trebuie sa ma debarasez de resturile menajere si am de parcurs sa zicem 30 de metri pana la containere, trebuie sa am acea declaratie ?.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.