Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

SOLIDARITATE! Elevii sătmăreni care produc viziere pentru cadrele medicale

Echipa de robotică a Colegiului Național „Mihai Eminescu”, Perpetuum Mobile, se alătură altor firme și echipe pentru a crea, cat de repede cu putință, viziere pentru cadrele medicale implicate în tratarea bolnavilor de COVID-19.

Vizierele create de elevii sătmăreni vor fi ulterior predate celor de la Direcția de Sănătate Publică pentru a fi distribuite cadrelor medicale. Aceștia și-au propus să distribuie cel puțin 200 de viziere, însă au mare nevoie de o imprimantă 3D performantă.

,,În momentul de față dispunem de o imprimanta 3D mai veche cu care ne descurcăm cum putem, dar am avea mare nevoie de:

– filament PLA;

– folii transparente;

Ar fi de foarte mare ajutor daca am reuși să închiriem/achiziționam 1, 2 imprimante (momentan putem imprima doar 3 viziere/zi, iar nevoia este de  aproximativ 100/zi).

Dacă doriți să ne sprijiniți, vă rugăm se ne contactați pe noi sau doamna profesoară Vida Felicia pentru mai multe detalii. Acceptăm orice: resurse materiale, BTPay, PayPal, contracte de sponsorizare.

Dacă sunteți in linia întâi și aveți nevoie, vă rugăm se ne contactați pe noi sau doamna profesoară Vida Felicia.”

Contact: prof. Vida Felicia 0740.012.536

8 comentarii

  1. NO party , NO covid19 Răspunde

    E uluitor ce citesc in ultimul timp.Civili ce se zbat sa faca viziere,masti,combinezoane din resurse proprii…lume ce implora donatii tot pt a ajuta cadrele medicale…altii isi doneaza chiar putinul care il au(alocatie,pensie,etc)…lucruri de care ar trebuii sa se ocupe statul,nu omu de rand. Pai atunci de ce mai avem nevoie de guvern daca stiu doar sa ne amageasca

    • Unu' Răspunde

      E uluitor cât de puțin te informezi, degeaba citești!
      Eforturi de acest fel se fac în toată lumea, nu doar în românica noastră!
      Dar cu așa incompetenți, puși în funcții pe criterii de lipit afișe în campanii electorale, cum crezi că ar trebui să arate situația?!?
      Mulțumim din suflet ciumei roșii și celorlalte partide politice care în ultimii 30 de ani au promovat nepotismul și prostituția electorală!
      Să vă tufă dumnezău pe toți!

    • bla Răspunde

      Guvernul nu face altceva decat sa ne zica ca e pregatit (dovada sta in spitale si medicii care-si dau demisia si multe altele…ironic ). Totodata, incearca prin intemediul mass-media sa dea vina pe noi oamenii , pentru raspandirea virusului. Cand 99% din romani stau in casa, iara cine iese, merge la lucru sa nu moara de foame sau ca e obligat. Daca apare un caz de “dezertare” din carantina, repede se spune la TV , de parca toti am fi in aceeasi oala. In realitate avem un guvern incompetent, asa cum am avut de la revolutie incoace. Iohanis e doar un om care vorbeste. Nu e in puterea lui sa faca mare lucru, decat sa incerce sa ascunda incompetenta guvernului si sa calmeze situatia. Apa de ploaie . Nu sunt psd-ist sau ceva,dar m-am asteptat sa fie asa. Oricine ar fi ramas la putere era la fel. Am mai zis intr-un mesaj , dupa ce trece pandemia, ei se vor premia! La sfarsit, aviz celor care vor sa caute nod in papura in mesajul meu si a altora: abtineti-va, macar o data…

      • ... Răspunde

        Mai ții minte ce zicea Petrov, pardon Băse,despre criza de acum 10 ani? Că nu ne va afecta pe noi? Numai că nu a specificat ce a înțeles prin “noi”. Madam Udrea sau nenea Blaga au dus bine în perioada aia parcă!
        Iar acum toată lumea se “miră” de ce demisionează cadrele medicale în varii locuri! Dar nimeni nu spune că de exemplu în Arad deja pe ziua de mâine nu au măști, mănuși și restul. Zice managerul spitalului că stați băieți flexy că vor veni și alea că licitațiile sunt pornite. Deci cadrele medicale se vor proteja cu licitații! Ce țară frumoasă avem și ce conducătorii minunați!
        Dar….. Dar cei care vor începe să înjure pe aici ba ciuma roșie, ba ciuma galbenă, ba pe unguri, ba pe UE am un singur lucru să le spun. Acolo la gubern sau în parliament se lucrează cu materialul clientului. Nu ați fost la vot mukles! Data viitoare să vă gândiți de două ori. Peste 2-3 săptămâni, o lună se cam gată fondurile, 500000 de contracte sunt suspendate, fabricile nu lucrează, nu se plătesc taxe și impozite. Ce urmează? Uitați-vă ce este la italieni. Oamenii nu au bani să mănânce. Este cineva să observe asta la noi și să ia măsuri anticipat???

    • Adi Răspunde

      Bravo lor un adevarat act de bun simț ,aceşti copii minunați sunt cu intenţii bune .
      Nu sunt ca dentistul si managera care işi măresc conturile fàcând viziere şi cerând donaţii care numai ei sțiu ce fac cu ele.

  2. Ion Răspunde

    Pai guvernul si restul politicienilor stau in carantina cu salariile babane intacte si pensi speciale ce abia asteapta a fi consumate. Cum trece criza, cum apar ca florile dupa ploaie. Iar noi, ca sa uitam de saracia in care se gaseste aceasta tara, ne vom uita la ei si ne vom face iluzii, mai ales ca urmeaza campanie electorala.

    • c-block Răspunde

      Ioane, și să vezi tu când se va găta nebunia asta ce și cum ne vor iesplica otoritățile cât de kompetenți au fost ei în tratarea problemei!😥😤 Nu știm noi ce noroc avem cu ei!😤😱😥 Oare așa este?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.