Ultima actualizare: azi, 21:48

Naţionale

VIDEO. Papa Francisc a donat ventilatoare pentru bolnavii de COVID-19 din România

De ziua sa onomastică, Papa Francisc a trimis diverse materiale medicale, printre care cinci ventilatoare pulmonare, spitalului din Suceava, cel mai mare focar de infecție cu noul coronavirus din România, informează Vatican News. După cum se știe, alături de numele Mario, Papa Francisc a primit la botez și numele Jorge (Gheorghe).

Materialele sanitare au fost procurate prin grija cardinalului Konrad Krajewski, responsabilul cu activitatea caritabilă a papei (Elemosineria Apostolică). În ciuda dificultăților de aprovizionare de pe piața medicală internațională, prelatul a reușit să colecteze pentru bolnavii din România cinci ventilatoare pulmonare – două fiind de ultimă generație -, 200 de combinezoane, 900 de măști FFP2 și 5000 de măști sanitare. Cantitatea acestora este, fără îndoială, insuficientă în fața necesităților dar, în condițiile actuale, orice mic ajutor poate să facă diferența dintre viață și moarte.

În mod semnificativ, gestul Papei Francisc a fost anunțat în ziua unui Sfânt foarte venerat în România, Sfântul martir Gheorghe, ”purtătorul de biruință”, pontiful argentinian primind la botez numele Mario, dar și Jorge (Gheorghe). Într-o scurtă declarație pentru Vatican News, filmată cu telefonul mobil printre camioanele cu echipamente, cardinalul Krajewski s-a oprit câteva secunde ca să ne spună că ”aceste ventilatoare medicale pleacă acum spre România ca un semn, o îmbrățișare din partea Sfântului Părinte în această situație dificilă pentru lumea întreagă. Sfântul Părinte transmite acest mesaj cald, puternic chiar în ziua onomasticii sale”. ”Un semn foarte frumos”, a continuat prelatul, ”care vine într-o zi specială, o zi în care, iată, Sfântul Părinte nu primește, ci face cadouri pentru ceilalți”.

Sursa: Vatican News

14 comentarii

  1. bla Răspunde

    Au prea multe in Italia. Dupa ce am vazut ieri statisticile din Italia si Spania, pot spune ca vom scapa de virus la pastele cailor. Cred ca relaxarea de dupa 15 Mai se refera din punct de vedere economic. Noi tot in puscarie la domiciliu vom sta. La tv vad ca SUA cu China arata cu degetu unu sprea altu. Mai mult, au inceput sa arunce cu pietre si flegme care pe care. Dar toata mascarada e facuta ca sa nu se revolteze populatia , cel putin scopul statelor unite e asta. Covid se va termina mai rau ca rascoala taranilor din 1907, daca se continua asa. Nu guvernele vor pune capat virusului, ci oamenii…. daca se continua asa. Am auzit stiri care se bat cap in cap: pe deoparte se stie ca la noi s-au bagat la Covid aproape toti mortii si ca nu mai ai voie sa dezgropi mortu de “covid” NICIODATA ( pentru a nu se afla cazu real de imbolnaviri) si medicii amenintati cu puscaria daca “divulga” informatii la presa, pe de alta parte: organizatia mondiala a sanatatii acuza pe toata lumea ca nu zic numaru real si ca numarul e mult mai mare ( o fi primit ordin de la cei ce conduc lumea sa imprastie cu cac@t) si sa nu relaxeze masurile . Deci OMS ne vrea la puscarie inca 2 ani. La tv pe fiecare post alta conspiratie, alte tampenii. fiecare cu aburelile lor. Dar noi doamne fer sa scriem ceva pe FB ca e fake news! Asta se vrea, un mai mare control al populatiei, limitarea la majoritatea drepturilor si o noua ordine mondiala. Nu m-as mira ca SUA si China sa fi facut un pact si in fata mass media sa se dea dusmani. Sunt tot mai convins ca la mijloc sunt interese mari si ca virusu asta nu a venit de la liliacul asta: https://www.reddit.com/r/pics/comments/1axgdg/bat_penis/ . Cu toate ca , vedeti si voi in poza, ne-ar trage-o la toti , e pregatit

    • Golf Răspunde

      Nu uita agenda lor de impunere obligatorie a vaccinurilor pentru distrugerea sistemului imunitar, depopulare.

      Vaccinul este ca și tehnologia sau orice altceva, poate fi folosit în scopuri pozitive sau negative. Cine mai poate avea încredere în vaccinuri produse de corporații? Cine mai crede că corporațiile le dorește binele? :))

      • Tenis Răspunde

        @golf, agenda aia de scopuri negative, duşmănoase cu siringă lungă? Am auzit şi eu că este o agendă din asta.

        • Medic Răspunde

          Acest filmuleţ este de pe vremea contestării vaccinării împotriva HPV. Vorbitoarea uzează de aceleaşi tehnici de argumentare ca cele din pledaria pro-vaccin. Adică dacă s-a falsificat nu ştiu ce studiu trage concluzia că vaccinarea nu e bună, că ascunde riscuri. Partea adversă a avut şi ea argumente ,,zdrobitoare” astfel încât lumea a rămas ,,lămurită”. Contraindicaţii au orice medicamente şi riscurile există. Totuşi, statistic vorbind, beneficiile sunt evidente. Că nu e etic să vorbim statistic despre vieţile oamenilor este altă discuţie.

          • bla

            Medicule lasa vrajala! Si voi sunteti patati pe maini si sunteti pe o mana cu marile firme farmaceutice! Am fost cu copilul la un medic renumit din SM care a lucrat si intr-o tara renumita (nu zic nume sa nu-i fac reclama) . In primul an cand am fost la dansu a zis o chestie, in al doilea an TOTAL OPUSUL! S-a contrazis singur! Pentru ca dansu a uitat ca am mai pasit la el si inainte cu un an . Am ramas socat si eu si sotia , cat de ipocriti si flamanzi sunteti! Sa nici nu mai ai curaj sa postezi! Ultima data mi-a zis sa-i dam la copil cat mai multe vaccinuri ! Si sa revenim in fiecare an, pentru ca apare o tulpina noua! Sunteti de tot rasul!!!!!!!! LAsa ca stiu eu cum e cu virusii si mutatiile, am facut destula scoala disperatilor (ma refer la medicii mancati la ‘cur care mai nou ne indeamna sa dam la copii aproximativ 10 vaccinuri pe an!!!!! RUSINE!!!! 10 BA??? PE AN???? Dute la santier ca acolo ti-e locu!

        • irpef Răspunde

          Cei care militează împotriva vaccinării sunt oare aceeași persoane care momentan urlă că de ce nu avem vaccin împotriva covid-19? Întreb și eu așa retoric.
          Cei care sunt împotriva vaccinării la modul general să răsfoiască anuarele statistice și demografice ale țărilor cu speranța la viață la naștere etc. apoi să-și ia un bilet până-n Niger, Burundi sau Burkina Faso și să vadă pe live efectele nevaccinării. Atât. Acolo săracii ar vrea dar statul nu are bani. Nu mai aburiți oamenii cu asemenea tâmpenii! Please!🙏🙏🙏

          • Golf

            @irpef – dacă ai încredere în corporațiile pharma care produc aceste vaccinuri o să ai baiuri mari de sănătate. Din ce spui tu, noi suntem din bibelou iar fără vaccinuri murim pe capete…

            Vezi ce înseamnă să mănânci sănătos și să faci sport. Îți garantez din experiență că nu vei cunoaște boala. Sistemul imunitar este cel care te vindecă. Dacă suferi de cancer și îți distrugi sistemul imunitar cu chimioterapie, radioterapie și alte minuni atunci vei muri în scurt timp. Dacă nu reapare o formă și mai agresivă de cancer atunci vei muri chiar de la o simplă răceală… Iar cancerul și majoritatea bolilor apar datorită stilului de viață al individului.

            În fine, în sistemul medical doctorul care te tratează suferă de același afecțiuni ca pacientul. Nu ai șanse să fi sănătos.

            Comparația cu țările africane este aberantă. Respectivii nu au acces la apă curată, igienă zero, hrană zero. Pe cei care îi vezi cu burțile mari sunt suferinzi de paraziți intestinali care le sug tot ce au în corp.

            Și cel mai important aspect pe care trebuie să îl ai în vedere este următorul: care este cea mai profitabilă industrie din lume? Caută. Și după ce afli întreabăte ce s-ar întâmpla dacă toți am fi sănătoși, dacă ar exista medicamente care vindecă.

          • bla

            irpef Nu militeaza nimeni impotriva vaccinarii spalatule la creier. Pur si simplu nu vrem sa fie obligatoriu. Ia tu vaccin daca vrei si lasa-i pe altii sa faca ce vor. Marea majoritate a batranilor care au murit de Covid in Italia aveau vaccinurile voastre de cacat luate! Au fost mai predispusi decat restu. Asa ca fa ce vrei! Asculta tu de cine vrei. Da lasa-ne pe noi sa decidem pentru noi!

  2. Unu' Răspunde

    Un vaccin împotriva prostiei, obligatoriu, oare când se va inventa?!?
    Aștept o reacție proporțională din partea borâtului șef-Danny!!

    • ... Răspunde

      Un vaccin împotriva “prostiei” în veci nu vom avea because prostimea se conduce cel mai ușor. Știi și tu, nu-i așa? Momentan baubau este covidul. Anul trecut la vremea asta nici nu știam că există. Să vedem ce se mai inventează!😱😤😢
      Alegeri locale și generale ioc! Și cel mai important avem guvern legal demis și care totuși guvernează! Nici nu mai trebuie să fie atent la deficitul de 3%! Avem deficit cât dorim! Mai contează?

  3. irpef Răspunde

    @Golf, din ce și cum comentezi, din modul tău de exprimare îmi cam dau seama ce nivel de conoștințe ai despre subiect. Dai și tu cu părerea. Nu am eu încredere în grupurile mafiote pharma. Dacă ar fi după cercetători diabetul ar fi perfect tratabil prin celul stem (mă întreb dacă oare știi ce a aia, dar mă rog …). Metoda de mult este descoperită dar nu se găsesc 100000 $ pentru o cercetare puțin mai detaliată! Oare chiar nu sunt bani? Îți spun eu, nu se vrea. Totul este pe contracte, protocoale, înțelegeri și afaceri. Dar vaccinurile sunt alte lucruri. Mă întreb dacă oare ești vaccinat? Ce am afirmat comparându-ne cu Africa nu este deloc deplasat. Deocamdată Botswana este clar peste noi! Îmi pare rău că nu sunt meciuri. Probabil înjurai arbitrul în loc să comentezi aiurea pe aici.
    Viața sănătoasă, sportul e una. Dar ca orice organism nici noi nu suntem infailibili. Se strică “motorul”. Nu ai citit despre sportivi de performanță care au murit subit perfect sănătoși fiind??? Eu știu de unul sătmărean care știu sigur-sigur că nu lua prostii și a murit în somn la 47 de ani. Nici cafea nu consuma. Toți suntem datori cu o moarte. Dar de ce să ne grăbim?

  4. irpef Răspunde

    @bla, ba tu ești spălat pe creier. Aici nu e vorba de liberul arbitru. Dacă prin nevaccinarea ta voită pui în pericol viața concetățeanului tău de lângă tine este cel puțin omor prin imprudență.

  5. irpef Răspunde

    @bla, încă un lucru dar asta spre lămurirea mea. Spune cinstit știi diferența dintre o bacterie și un virus? Pentru că din ce postezi eu am impresia că nu. Așa că …. Ești tocmai bun de șantier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.