Ultima actualizare: azi, 17:36

Naţionale

10 mai 2020 – Ziua Tatălui este sărbătorită astăzi în România!

Ziua Tatălui este sărbătorită, astăzi, în România. Sărbătorirea Zilei Tatălui a devenit sărbătoare legală din 2010 și este sărbătorită o dată pe an, în a doua duminică a lunii mai.

Semnificaţia Zilei Tatălui este legată direct de poziţia unui tată în familie, precum şi în societate. Ziua Tatălui are o semnificaţie importantă deoarece ajută la recunoaşterea contribuţiei individuale a fiecăruia dintre cei doi părinţi la viaţa de familie în particular şi la construirea societăţii în general.

Iniţiativa a venit de la de la Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (TATA), iar acestora li s-au alătura un grup de şapte parlamentari.

Dintre cele 27 de state ale Uniunii Europene, doar Romania nu sărbătorea Ziua tatălui înainte de 2010, în timp ce Ziua mamei este asimilată Zilei Femeii – 8 martie, în lipsa unei sărbători distincte.

Ziua Internaţională a tatălui este sărbătorită în peste 50 de ţări în lume, printre care SUA, Marea Britanie, Franţa, Grecia, Japonia, Turcia, Canada, Argentin, Singapore etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.