Ultima actualizare: azi, 18:09
Naţionale

ANM: Al doilea val de praf saharian va ajunge deasupra României

România va fi afectată de valul de aer ce se va abate din nordul Africii asupra părții de sud-est a Europei. Aerul va fi încărcat cu praf saharian, iar fenomenul va avea loc joi și vineri, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

“În perioada 14 – 15 mai, circulația aerului deasupra Europei va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către Europa central-estică și de sud-est, inclusiv deasupra României. Concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra acestor regiuni va fi în general redusă. Depunerile de praf, în România, vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil, în jumătatea de nord a teritoriului“, se arată într-un comunicat ANM.

Acesta va fi al doilea val în această săptămână: luni și marți Europa, incusiv România, a fost “măturată“ de un curent de aer din nordul Africii, încărcat cu particule de praf aduse din Sahara.

Un comentariu

  1. Cineva Răspunde

    Aici pe autostrada codrului e tot timpul un praf saharian dar nu scrie nimeni nimic despre el a fost dat uitării împreună cu drumul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.