Ultima actualizare: ieri, 21:49
Locale

APEL. Criză de sânge la Satu Mare! Este nevoie urgentă de donatori

Nevoia de sânge nu se oprește odată cu declanșarea pandemiei de coronavirus! Stimați sătmăreni, bolnavii cu afecțiuni grave, internați în spitalele din județ, au mare nevoie de sânge, iar în acest moment stocul de sânge de la Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare este deficitar la aproape toate grupele.

În ultimele săptămâni, numărul mediu de donatori a fost de doar 25/zi, în condițiile în care ar fi nevoie de cel puțin 70 de donatori/zi pentru asigurarea unui stoc optim de sânge. Dacă nu ați călătorit în afara țării în ultimele 28 de zile, nu ați intrat în contact cu persoane infectate și nu prezentați simptome specifice infecției cu coronavirus, vă rugăm să donați sânge!

La nivelul Centrului de Transfuzie Sanguină Satu Mare s-au luat măsuri suplimentare pentru siguranța donatorilor și a personalului centrului. Donatorii primesc măști, se supraveghează dezinfecția riguroasă a mâinilor, se dezinfectează regulat spațiile de donare și se asigură distanțarea optimă a donatorilor.

Pentru a se deplasa la Centrul de Transfuzie Sanguină, donatorii trebuie să completeze declaraţia pe propria răspundere în care să stipuleze că merg să doneze sânge.

9 comentarii

 1. ? Răspunde

  Să doneze ăia care ne țin în case, între 2 interviuri sau 2 amenzi ar avea timp de donat.

  • Giovanni Răspunde

   Că ție ți-or cădea ouăle dacă îi dona ,fricosule .

   • ? Răspunde

    @giovanni,da,mie frică că mă prinde coroana sau primesc amendă. Plus de când stau în casă am sânge în alcool și nu știu dacă e bun

    • Giovanni Răspunde

     M-ai făcut să râd.😁

     • ?

      @giovanni,mă bucur. Serios vorbind cine poate dona să doneze. Eu nu mă duc că mi se face rău când îmi ia sânge.Si pt analize mi-e groază când îmi ia. Vor fi mai multe victime colaterale cu virusul acesta, pacienții cu alte boli au fost lăsați în voia sorții.

 2. Porcusorul agresiv Răspunde

  Praf in ochi, campanii pe bani contribuabilului, ineficienta maxima, am donat de mai multe ori pana acum dar mereu aceeasi problema, interval orar extrem de scurt pentru donare, undeva intre 7 si 10:30 dimineata, am ajuns dupa aceasa ora si m-au trimis la plimbare, sa revin in intervalul afisat … un sistem invechit si ruginit, complet inficient cu zilele noastre, dar facem campanii “ajutor nu avem sange”
  Raspuns : ati avea daca ati actualiza sistemul “comunist” dupa care functionati

  • Ionica Răspunde

   @Porcusorul agresiv Ai mare dreptate…..dar eu mai merg cateodata sa donez …unii chiar au nevoie de sangele nostru

 3. hingeru Răspunde

  Problema e cand mergi si te tin acolo pana coboara doamna sefa sa ia tensiunea. in loc de jumat de ora , stai 2 ore.

 4. Unu' Răspunde

  Eu donez regulat, de 4-6 ori pe an, de peste 25 de ani! Până acum aproximativ 10 ani donam și de 10 ori pe an!
  Ăștia care comentați aiurea, să NU dea dumnezeu să aveți nevoie de sânge, voi sau familia voastră, și să stea lumea acasă, așa cum faceți voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.