Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Când se reiau examenele pentru permis. Măsuri speciale pentru candidați și examinatori

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) informează că examenele auto vor fi reluate la începutul lunii iunie, în două etape. Activitatea de examinare va fi reluată cu respectarea tuturor măsurilor de protecție și distanțare socială, în vederea limitării răspândirii virusului COVID-19.

Prima etapă

Proba practică pentru cei declarați admiși la proba teoretică și programați la proba practică pe durata instituirii stării de urgență. Prioritate au candidații afectați de măsurile restrictive, anume cei cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare ori expirarea acestor documente în perioada imediat următoare. În vederea programării candidaților aflați în această situație sunt analizate două posibilități:

  • programarea din oficiu cu informarea acestora, în ordinea programărilor anterioare;
  • programarea prin intermediul școlilor de șoferi pe platforma online dedicată, cu informarea candidatului.

A doua etapă

Reluarea activității de examinare, proba teoretică. În vederea acesteia vor fi respectate următoarele măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii COVID-19.

  • utilizarea măștilor de protecție;
  • dezinfectarea interiorului mașinii folosite la desfășurarea probei practice, înainte de începerea fiecărei probe;
  • respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului auto, cel puțin 1,5 m;
  • evitarea prezentării la locul de întâlnire al candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, susținători). Accesul va fi permis doar candidatul și reprezentanții scolilor de conducători auto;
  • desfășurarea activității de instruire numai în spații deschise, cu respectarea regulilor de distanțare socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.